26.5.16

Pak Choi a la planxa amb romesco i gambes

L'altra dia a la verduleria vaig comprar mitja dotzena de pak choi, sense pensar què eren, com els faria... sense tenir ni idea del gust que tindrien... i una vegada  a casa se'm va girar feina... El pak choi, col xinesa, a mig camí de la col i la endívia  es menja en amanides, saltejada ,a la planxa o a la brasa... i agafant el suggeriment d'aquest parell de cuiners mediàtics... els vaig fer al vapor, després passats per la graella i amb una miqueta de romesco. Fàcil de preparar, vistós al plat, gust diferent ...a veure què us sembla! 

Necessitem
  • Un pak choi per persona
  • Dues gambes per cada pak choi
  • Salsa romesco
Per fer la salsa:

  • Un carquinyoli
  • Un grapadet d'avellanes DOReus
  • Una culleradeta de carn de pebrot de fer romesco
  • Una tomaca de sucar escalivada
  • Un gra d'all escalivat
  • Mig all tendre
  • Oli
  • Sal
Comencem fent el romesco:
Agafem tots els ingredients, menys l'oli , i els posem en un pot. Amb la batedora ho anem emulsionant, afegint l'oli a poc a poc fins que tingui la textura que ens agrada ( si ens agrada picant hi podem afegir una punta de bitxo).


Agafem els pak choi, els tallem pel mig, de dalt a baix,  i els netegem bé. 
Els coem, al vapor uns 3 o 4 minuts. Els deixem escórrer damunt un colador.
Coem les gambes, les deixem refredar, les pelem i les tallem, de dalt baix, ben primes,
Posem la graella a escalfar, hi posem una mica d'oli i hi posem els pak choi ben escorreguts, a foc baix, fins que vegem que comencen a agafar color ( un parell de minuts), els girem i esperem el mateix.
Els emplatem,  hi repartim els filets de gambes per sobre,  una bona cullerada de romesco, i cap a taula. 
Tasteu-los i us sorprendran!

16 comentaris:

  1. Què tal el resultat? Això sembla un Ching-he Huang a la catalana!!! 😘

    ResponElimina
    Respostes
    1. Verdura xinesa cuinada a la catalana. El resultat bo!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
    2. Jaaajaaaajaaa, Aquesta Marta es la repera...... pues mira, segur que si mirem al recetari de la susodicha algo trobaríem de aquesta verdura. La veritad es que jo mai l´he cuinat i també me has donat ganas de posar- mi. M´ha agradat molt la manera que l´has tractad.
      Petons

      Elimina
  2. Buena combinacion Gloria,aunque yo todavía sigo sin saber su gusto ya que no la he probado todavía.
    peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Feia dies que em cridava l'atenció...va valer la pena comprar-ne Miquel
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  3. La veig moltes vegades però encara no l’he provat. Serà qüestió de posar-hi remei.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si ets d'escarola- endívia- col tasta-la Sion!
      PTNTS

      Glòria

      Elimina
  4. Nunca las he probado, pero me encanta la pinta que tiene. Tendremos que probarla... ;)
    Un beso :)

    ResponElimina
  5. Hola Gloria. En algunas ocasiones las he visto pero nunca me he decidido a comprarlas. Ya veo que a ti no te falta decisión jj.
    Creo que me gustaría ya que dices que tiene un cierto sabor a la endibia y como a mi me gusta mucho por eso lo digo jj.
    De la forma como la has preparado con esa salsa tan estupenda estoy seguro de que te ha salido fabulosa.
    Que disfrutes del fin de semana.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  6. Com més m'agrada és a la planxa però això del romesco no ho he provar mai i ha de tindre un sabor genial!
    Petons i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  7. Aqui aun no la he visto en la fruteria y tengo muchas de ganas de probarla si la consigo la preparare como tu seguro que esta de muerte relenta no lo siguiente con la salsa romesco y las gambas uuummm.
    Bicos mil y feliz finde wapa.

    ResponElimina
  8. Bona nit.
    Segur que està boníssim, ho provàrem i t'en farem cinc cèntims.
    Salutacions de la teva botiga de mobles amiga Mobles Cambrils.

    ResponElimina
  9. No l'havia vist mai aquest ingredient!!!! Mooooolt interessant! Ets una gran font d'inspiració i descobriment culinaris!!!

    ResponElimina
  10. Té boníssima pinta!! A mi m'encanta en sopes, en ramens, saltejada amb fideus, la veritat es que es deliciosa i relativament 'nova' per nosaltres, m'encanta! Amb romesco ben amanida ha de quedar deliciosa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Saltejada amb fideus!!!! Bona proposta Mireia.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  11. Mmm a mi m'encanta la col, tota i totes. La faig segur!! Besets!

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.