5.5.16

Amanida de sardina i cigrons @CookingTheChef

Quan vaig veure que aquest mes  el cuiner que ens proposa @Cooking the Chef és  l'argentí Chakall vaig tenir una petita alegria. Tinc un germà que hi viu i de seguida li vaig demanar que em busques revistes o llibres i em fes arribar algunes receptes... però sorpresa! a l'Argentina no és gens conegut i han tingut problemes en trobar res diferent del que jo puc trobar des d'aquí, per això he decidit buscar per la xarxa fins trobar alguna recepta que em vingués de gust... i com que ja comença a fer calor i hem obert la temporada ens hem decidit a fer aquesta amanida de cigrons amb sardines... a veure que us sembla!

Necessitem per a dues racions:
  • Dues cullerades de cigrons cuits
  • Una llauna de sardines en oli d'oliva
  • Enciam i escarola
  • 1 ceba tendra
  • Un grapadet d'ametlles crues
  • Llavors de sèsam
  • Comí
  • OOVE
  • Sal 
  • Pebre
  • Suc de llimona

En un got hi posem una culleradeta de comí, una de llavors de sèsam, el suc de mitja llimona i un bon raig d'oli i ho deixem .
Netegem bé els enciams i els tallem ben petits.
Fem el mateix amb la ceba tendra
En una paella amb una miqueta d'oli fregim lleugerament les  ametlles i les retirem. A la mateixa paella fregim lleugerament els cigrons i els retirem.
Podem muntar l'amanida en un bol de la següent manera, sota hi posem els cigrons, damunt la barreja d'enciam, escarola i ceba, les ametlles fregides i hi posem una o dues sardines al mig.
Ho salpebrem al gust i ho amanim amb la barreja d'oli, comí, sèsam i llimona que hem fet al començament.

He vist que té moltes propostes per a aperitius i entrants fetes amb producte senzill, d'aquell que tenim tots a la nevera. Seguiré passejant-me per les reves receptes i segur que aquesta no serà l'única que faci. I si voleu veure la  resta de propostes del CookingTheChef aquí les teniu



25 comentaris:

  1. Que ensalada mas facil y rica con lo que me gustan las sardinas te la copiteo yaaaaa ,te ha quedado de relujo.
    Bicos mil y feliz finde wapa.

    ResponElimina
  2. No val...... Quina recepte mes sencilla, poca feina y a sobre deu estar per repetir i chuparse els dits...... Saps? No t'en vaigis lluny, que aquesta la faig.
    Petons

    ResponElimina
  3. Una receta sencilla, económica, equilibrada y con legumbres para los días de calor, no podemos pedir mas, seguro que la preparo. Muy buena elección

    ResponElimina
  4. Què bo i fàcil de preparar! Perfecte per ara que comença la caloreta i fa mandra les coses complicades...
    Marta

    ResponElimina
  5. Pues a mi me encanta esa ensalada, muy rica!!
    Besos

    ResponElimina
  6. Molt bona y facil,m'agrada molt la combinació d'ingredients que has ficat les sardines magraden molt.
    Besets.

    ResponElimina
  7. Una bona amanida i diferent mai hagués pensat en posar comí a l'amanida!
    Ptns

    ResponElimina
  8. Això és la recepta ideal! Del rebost, sencilla però amb sabor i saníssima, me l'emporto!
    No coneixia aquest xef i és el que més m'agrada d'aquests reptes!
    petons
    Palmira

    ResponElimina
  9. Sí, a mi també m'ha agradat la senzillesa dels seus plats. I aquesta amanida l'he de fer!!! M'ha agradat moltíssim!!!!
    Petons

    ResponElimina
  10. Una ensalada la mar de rica, y diferente!! Me encanta :D Besos!!

    ResponElimina
  11. Que maravilla de ensalada, ahora que viene el calor me encantan, aunque por aquí ya cambió y esta lloviendo, a un así las ensaladas me encantan y esta se ve fabulosa...Besss

    ResponElimina
  12. Una vinagreta molt original!!! Si l'hagués de fer...el primer que hauria de fer és comprar comí!M'ha agradat molt la combinació d'ingredients. El toc de les ametlles fregides...espectacular!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  13. Muy buena propuesta sana y bien variada.Una gozada.
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  14. Hola Gloria. Hay que ver el resultado tan fantástico que dan las conservas, tanto de legumbres como de pescado y las de sardinas son una de las principales.
    Una ensalada que con lo que lleva estoy seguro que debe estar de rechupete. Hice una con sardinas y garbanzos y nos gustó mucho. Esta que has hecho está de rechupete.
    Que disfrutes del fin de semana.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  15. pues es genial , al final aqut chakall estat un éxit . m'encantat

    ResponElimina
  16. Muy buena! recetas sencillas e interesantes! Gracias, besis

    ResponElimina
  17. M'agrada la combinació! Cigrons i sardines: 2 productes molt nostres, boníssims i super sans (l'oli de la conserva de les sardines no el comptarem pas ;D)! Una recepta fantàstica! :D
    Petons

    ResponElimina
  18. Muy rica, tenia una amiga de Santoña, que siempre le echaba sardinas a las ensaladas, y y están muy ricas, besos

    ResponElimina
  19. Una amanida bonissima i una vinagreta genial

    ResponElimina
  20. Que ensalada tan especial. Felicidades

    ResponElimina
  21. Ja veig que quan et poses a la cuina, et documentes de valent!!! Aquesta amanida té mooolt bona pinta!!! I ja en comença la temporada! Petonarros!

    ResponElimina
  22. Una amanida molt bona, m'agrada molt la combinació de tots els ingredients, sobretot el comí que no l'he provat mai així.
    Una abraçada

    ResponElimina
  23. mare meva quina combinació més boníssima i quina pintassa!! felicitats..un petonet

    ResponElimina
  24. Pues si que le estamos sacando partido a Chakall, ¡felicidades por tu elección!
    Un abrazo

    ResponElimina
  25. ¡Que rica con lo buena que están las sardinas!!

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.