24.1.16

Melmelada de llimona

No és la primera vegada que faig melmelada de llimona i normalment poso les llimones en aigua i sal i després les escaldo perquè no sigui tan forta, tal i com us explico en aquesta recepta, però aquesta vegada les llimones van arribar sense avisar i no tenia 5 dies per estar entretinguda amb la melmelada així que vaig tirar pel camí del mig i vaig fer la melmelada com la faig normalment, ara si, sense estalviar gens de sucre.

Necessitem:

  • Un quilo de llimones, pelades.
  • Un quilo de sucre
Agafem les llimones i les pelem,  mirant que no ens quedi gens de part blanca.  En fem quatre o sis talls de cadascuna i hi posem el sucre. Ho barregem bé i  ho deixem reposar un parell d'hores. Ho triturem amb la batedora una mica.
Ho posem en un bol que pugui anar al microones i , a màxima temperatura  (en el meu cas 800), ho posem 10 minuts. Ho traiem i ho remenem, Ho tornem a posar 10 minuts més, ho traiem i remenem... i així fins a sis vegades.
Posem la melmelada en pots esterilitzats, els tapem bé i els posem al bany maria una mitja hora. Els deixem refredar de cap per avall i una vegada freds etiquetats i cap al rebost.

Bona, si! Forta, també! però ja estic buscant maneres de fer-la servir... segur que en cocs , magdalenes i galetes quedarà perfecta  però alguna utilitat més hi trobaré, ja en podeu estar segurs!

36 comentaris:

  1. Tiene que estar buena, nunca la he probado de limón, la tengo que hacer.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan la facis ja m'explicaràs què et sembla Montse
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
    2. Quan la facis ja m'explicaràs què et sembla Montse
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  2. Et pots creure que no he fet mai melmelada de llimona? I mira que a l'hort tenim uns quants llimoners.....
    Prenc bona nota de la teva recepta, Dolça!
    Ah!I de ben segur que trobaràs alguna manera d'utilitzar aquesta fantàstica melmelada! I amb molt èxit!
    Petonets i molt bona setmana,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara ja sé que n'has fer Olga! Què tal?
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  3. Per fi, la melmelada....ja tenia ganas de veure la. M´encantan aquestes llimones amb la branca i fulles tan macas!!!!
    Petons "Dolceta...."

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs aquí la tens Manu!!!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
    2. Doncs aquí la tens Manu!!!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  4. ha d'estar deliciosa!! jo sóc de les que em menjo la llimona com si fos una taronja, i amb aquest toc dolç la posaria a qualsevol lloc!! a veure si el llimoné dels meus pares creix aviat i faig mermelada eco!! peton

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquesta tb és eco Roser.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
    2. Aquesta tb és eco Roser.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  5. De llimona mai he catat melmelada, ostres ara tinc ganes de saber quin sabor té!!! Crec que amb carn al forn també podria quedar bé i crec que amb pasta i anxoves per fer una salsa no hauria de quedar malament...
    Petons i bona setmana
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja he fet alguna provatura Palmira, el teu suggeriment de la pasta amb anxoves em ve de gust provar-ho també.
      PTnts
      Glòria

      Elimina
  6. Quan he vist la foto al Facebook ja m'he quedat al·lucinada! M'encanten les llimones! En sóc una fanàtica i les utilitzo molt! NO faig gaires melmelades perquè a casa en mengem més aviat poca però recentment m'he comprat un llibre que m'ha recomanat sobre el tema i tinc ganes de començar i la teva melmelada me n'ha fet venir encara més ganes!
    Genial!!
    Una abraçada guapa!
    P.S - Per cert... em pots explicar això de "Dolça - Glòria"? jajaja És que he vist que a vegades et diuen Dolça i a vegades Glòria i jo no sé per on vaig millor jajaja. Jo et deia Glòria... espero no haver-me equivocat molt i molt ;D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dolors, a l'enllaç de sota explico una mica el perquè del Dolça/Glòria :-)

      http://nototsonpostres.blogspot.com.es/2015/07/orelletes-dspeculoos-per-celebrar-el.html

      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  7. Segur que trobarás on posar aquesta melmelada, ha de ser deliciosa!

    ResponElimina
  8. Deu tenir un gust refrescant! Com dius, deu quedar deliciosa en cocs o magdalenes... esperem amb candeletes veure els usos que en faras ;)
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un gust intents, fort, molt cítric Marta!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  9. Quin bon profit has tret de les llimones!!! la melmelada ha de ser molt bona, me l'apunto, de llimona no n'he fet mai! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si la proves de fer m'expliques Teresa
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  10. Buena y dulce sin dudarlo.La vía directa funciona también muy bien.
    Peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Funciona Miquel, però és més forta
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  11. Hola, Mª Gloria, qué maravilla de receta! Una mermelada estupenda.
    Tomo buena nota de la receta.
    Besos y feliz semana.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me encanta que os haya gustado
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  12. Una propuesta distinta y desde luego bien rica, me ha gustado mucho.
    Besazos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Una salida riquísima para una cesta enorme de limones Alicia.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  13. Muchas gracias por la visita y el comentario ,nunca he echo mermelada de limon pero seguro esta de muerte relenta ,te ha quedado de relujo.
    Bicos mil wapa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Potente de sabor, para los amantes de las emociones fuertes heheh
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  14. Molt interessant i una recepta que em tempta, encara trobaré temps per a fer-la!
    Petons.

    ResponElimina
  15. Quina bona idea això de fer servir el microones!! Ha de ser boníssima!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona però amb un gust molt intens i fort a llimona Francesc
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  16. D'aquesta encara no n'he preparat...ja estic tardant!!! Petonarros artista melmeladera!

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.