1.11.15

Coc de poma i crema (88)

Si el típic pastís de poma porta una capa de crema i és boníssim perquè no ha de passar el mateix si enlloc de pasta brisa el fem amb un coc?

I aquí el teniu... un coc de dia de festa!

Necessitem:

  • 4 ous
  • 300g de farina
  • 100g de maizena
  • 250g d'oove
  • la ratlladura d'una llimona
  • un pessic de sal
  • un sobret de llevat químic
  • Pomes reineta

I per fer la crema:

  • Mig litre de llet
  • 75g de sucre
  • 3 rovells d'ou
  • 40g de sucre
  • la pell d'una llimona
Començarem fent la crema, jo la he fet en la TMX. He posat tots els ingredients al bol, menys la pell de la llimona, els he barrejat quatre segons  velocitat 5 a 10. He afegit la pell de la llimona i a 100º, velocitat cullera  15 minuts, fins que s'ha fet espessa. La he posat en un bol de vidre i he deixat que es refredés.

Podem fer el mateix, sense TMX, posant tots els ingredients en un bol, sense la pell de la llimona, i amb una batedora ho batem bé. Ho posem en una cassola, afegint-hi la pell de la llimona, i la tenim a foc ben baixet i sense deixar de remenar fins que s'espesseixi.
I ara, el coc.
Posem el forn a preescalfar a 180º

Batem els ous amb el sucre fins que ens quedi una crema escumosa.  Afegir-hi l'oli sense deixar de batre.
Tamisem les dues farines i les barregem amb el llevat, i les afegim a  la barreja que ja tenim, amb cura. Ho podem fer ajudant-nos d'una espàtula o una llengua de silicona.
Prepararem un motlle amb oli i farina, per evitar que s'enganxi, i hi abocarem la massa. 
Tallarem les pomes a làmines no massa gruixudes i cobrirem la superfície del coc. Al damunt hi posarem la crema, a cullerades, cobrint tota la poma.
Ho enfornarem uns 45 minuts.
Què us sembla?  A nosaltres ens ha semblat perfecte i per repetir!


15 comentaris:

  1. Bonisim,,aquet coc . Crema i poma perfecta, una abrazada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Crema i poma són una parella d'èxit assegurat Elena!
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  2. Que què em sembla? Perfecte!!!! Em penso que el cap de setmana vinent...ja sé quin cóc faré!!! És impressionant!
    Petonets i bona setmana,Dolça!
    Olga

    ResponElimina
  3. Moru amb la foto del tall... quina pintassa!!! La poma és la meva debilitat, així que el teu coc m'ha robat el cor!! Boníssim.
    Petons maca!

    ResponElimina
  4. Que te haig de dir de aquesta maravella de "coc" amb aquest embolcall tan requeteprecios!!!!!! Que si el portas a casa li farem una festa brutal!!!!!!! Ah i també li faré una OLA fins mes enllá del peatje de Martorell......Jaaaaaajaaaaa
    Petonets

    ResponElimina
  5. ja veus si és per un dia festiu!! jo menjaria això cada dia i així cada dia seria festiu!! que bo! petons

    ResponElimina
  6. Em sembla perfecte aquesta combinació! mira que cocsde poma en faig i tartes també però aquesta combinació mai... me l'emporto a pendents!
    Petons i bona setmana
    Palmira

    ResponElimina
  7. Que rebona amb aquesta crema, i la presentació li dona encara mes glamour !!!!!

    ResponElimina
  8. Hola Gloria. ¿Que qué me parece? Pues una delicia. Un bizcocho al que no le falta de nada, solo coger un buen trozo y comenzar a saborearlo. Al utilizar las dos harinas la masa queda mas esponjosa. Me encanta la crema y las manzanas así que no te cuento como disfrutaría con un trozo de esta delicia.
    Un abrazo

    ResponElimina
  9. Tu diràs si ha d'estar bo! Ja se'm fa la boca aigua!
    88 còcs??!! Que fort!! xD Acabaràs fent un rècord guiness!!
    M'encanten aquests còcs i aquests esmorzars que fas. ;)
    Molts petons!

    ResponElimina
  10. Te ha quedado riquísima y muy bonita así presentada..bsts guapa

    ResponElimina
  11. Solo es verla y madre que rica me parece huuuu.Buenas noches.

    ResponElimina
  12. He vist aquesta coca avui passejant pel google i m'ha agradat molt la presentació: com una magdalena gegant :)) Ha de ser molt bona!! Una recepta de luxe.
    Petons

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.