25.1.15

Coc de torró de crema cremada (81)

I seguim aprofitant, i encara me n'ha quedat ... de torró de crema cremada. I com segur que us imaginàveu he aprofitat i he fet un coc important, dens, amb molt de gust a torró ... 

Necessitem:
  • 200g de torró de crema cremada (una barra sencera)
  • 6 ous
  • 225g de farina
  • 100ml de nata
  • 75g de mantega
  • un pols de sal
  • 1 sobre de llevat químic


Posem el forn a preescalfar.
Separem els rovells de les clares , muntem aquestes últimes a punt de neu fort posant-hi una miqueta de sal i les reservem.
Batem els rovells amb la nata i la mantega en pomada i hi afegim el torró ben esmicolat. Ho barregem bé fins que no es trobi cap trosset de torró.
Barregem la farina amb el llevat i ho anem incorporant a la mescla anterior. Finalment hi anirem afegint les clares muntades, a poc a poc, perquè no ens baixin massa .
Abocarem la barreja en un motlle pintat amb mantega i ho posarem al forn, a 200º uns 40 minuts, o fins que vegeu que us ha pujat bé i està daurat pel damunt. Us aconsello punxar-lo per saber si està ben cuit per dins.
El traiem del forn, desemmotllem, el posem damunt una reixeta perquè es refredi i els podem empolsimar amb una mica de sucre glas. 
L'hem trobat boníssim sucant-lo en una tassa de xocolata calenta... aquests dies que està fent fred ve molt de gust!

22 comentaris:

  1. Quin tall ! Té una pinta molt bona i el seu sabor ha de ser genial. aquest divendres vaig fer un coc amb turro de xixona i va desaparèixer sense gairebé donar*nos compte!
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Va quedar molt maco, veritat Palmira?... i el gustet de torró de crema cremada... molt bo!
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  2. Un gran coc...encara que a mi el torró de yema vola de seguida...només en comprem una barra perquè després no sobri..ja tinc una excusa per l´any que ve...jejeje.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A casa de torró no en sobra, però aquest any no sé que ha passat però m'han quedat tres barres de torró de crema cremada... que jo no vaig comprar :-) Per tant receptes d'aprofitament heheh
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  3. Quina pinta mes bona..el gustet a cremat a de ser bonissim.petons

    ResponElimina
  4. Qué pinta más buena y qué faciito de hacer, me llevo un trocito.

    besos

    ResponElimina
  5. Doncs per casa ronda mitja barra de torró de crema.... M'has donat una bona idea, perquè la pinta no pot ser millor. Bona setmana.

    ResponElimina
  6. Mira....mira.....que ja em veig tornant a anar a comprar torró!!! Vaig anar-hi quan vas publicar les galetes i ara....aquest cóc...no me'l vull deixar passar!!!!
    Petonets i....molt bona setmana!!!
    Olga

    ResponElimina
  7. Una proposta ideal per reciclar, a d'estar divi aquest coc! Una abraçada bonica!

    ResponElimina
  8. La reina dels cocs, nomès puc que aplaudir.
    Muas

    ResponElimina
  9. Fantastico uso este nuevo coc que nos traes,desde luego eres la reina de los coc.
    Bona setmana
    peto

    ResponElimina
  10. Requetebueno !!! tan esponjoso que se come sólo con verlo !!!
    Besitos.

    ResponElimina
  11. oioi!! mira que he vist receptes de coca de torró de xixona, pero de crema, que es el que més m'agrada, l'hauré de fer! que boo

    ResponElimina
  12. Hola guapa! les violetes les trec del bosc! jejejej jencara es una mica aviat, el més que ve ja n'hi hauran. també es poden comprar a una herboriísteria pero aleshores serien seques i no se que et cobrarien, a mi el que m'agrada es recolectar-les, en plan Heidi! jejjej També ho pots fer amb petals de rosa més fàcils de trobar, nomès has d'asegurar-te que son aptes per al consum humà, que no han estt tractats amb herbicides ni pesicides. Una abraçada!

    ResponElimina
  13. Ja he arribat al teu blog!! I ostres, quines coses més bones que hi veig!! Aquí em quedo, jejeje

    ResponElimina
  14. Vaja bomba més bona! Jo també tinc restes que hauré d'aprofitar...molt bona idea! Marta

    ResponElimina
  15. que bueno tiene que estar y con el turrón de yema el sabor aún mejor.
    un patonet

    ResponElimina
  16. Imagino que molt gustós amb l'aroma del torró... Ara mateix n'agafaria un bon tall per esmorzar!

    ResponElimina
  17. Ohh, que rico que se ve, ademas de aprovechar las tabletas de turrón que nos van quedando.

    ResponElimina

  18. Glória; Quin aprofitament tant ben aprofitat¡¡
    Salutacions cap a Reus i tu Glória, rep una forta abraçada des de Badalona¡¡ :O)

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.