21.4.14

Coc de carabassa i torró d'Alacant (74)

Darrerament m'estic acostumant a deixar penjat el blog cada dos per tres, però és que el ritme que portem a casa així ho demana. 
Aquesta Setmana Santa hem fet mones, però amb la recepta de sempre, hem cuinat poc i sobretot hem fet vacances, desconnectat de les xarxes socials  i descansat. 
Avui de tornada a casa, mirant el poc que tenia a la nevera m'he trobat amb una carmanyola amb carabassa congelada... vinga doncs a fer el coc dels esmorzars de la setmana que comença demà!

Si la carabassa va venir de Músser què menys que fer el coc de carabassa de la Montse ... això si, amb alguns canvis, com sempre.



Per començar he hagut de pensar  amb què substituir el coco ja que a casa no ens agrada massa i com que tinc farina de torró d'Alacant ... ja tinc substitut ;-)

Per fer aquest coc necessitem:
  • 300g de carabassa  cuita 
  • 100g de mantega en pomada
  • 150g de sucre
  • 150g de farina
  • 50g de farina de torró d'Alacant ( torró d'Alacant que va sobrar dels Nadals passats posat a la TMX i fet farina)
  • 3 ous
  • un sobre de llevat
  • un polsim de sal

Preescalfem el forn a 180-200º
Muntem els ous a punt de cinta amb el polsim de sal i el sucre. A partir d'ara treballarem amb el batedor de varetes amb cura perquè la mescla no ens baixi, primer hi posarem la mantega i després les farines barrejades amb el llevat.
Al final hi posarem la carabassa feta puré.
Ho abocarem en un motlle preparat amb mantega i farina i ho enfornarem durant uns 40 minuts o fins que punxant-lo us surti l'agulla neta.                      

           
És un  coc humit, suau... ideal per a esmorzar. Ve de gust???

11 comentaris:

  1. Si que dóna aquesta carbassa....Molt bona aquesta idea del torró. Prenc nota. Un petó molt fort

    ResponElimina
  2. Tiene que estar riquísimo, menudo corte más rico...no te preocupes por lo del blog, nos pasa a todos creo, no se puede hacer más ejej...me llevo un trocito. besitos y feliz día guapa

    ResponElimina
  3. Com es nota que s'acaba la bona vida i tornem a la rutina, pensant ja en els esmorzars de la setmana!!!
    I això sí que és començar bé el dia, amb aquests esmorzars de luxe!
    Petons

    ResponElimina
  4. Quina pinta, es veu molt esponjós i això de la farina de torró m'ha cridat l'atenció. Petons !

    ResponElimina
  5. Tiene un aspecto y un color tan delicado, que me ha conquistado enseguida...me la llevo.
    Besets.

    ResponElimina
  6. Madre mía que pinta más buena tiene!!!!!!!!!!!
    Esa miga es impresionante.
    Besazos.

    ResponElimina
  7. La combinació ben original però segur que bona per la pinta que fa!

    ResponElimina
  8. Oh, quina bona idea per aprofitar el torró que sobra de Nadal. Me la copio perquè encara en tinc algun tros per casa. Petons.

    ResponElimina
  9. uau, el color i la textura es veuen sensacionals!
    I molt bona idea fer farina del torró d'alacant, cuina d'aprofitament 100% :)

    ResponElimina
  10. Eeeeiiii!!! Me l'havia perdut aquest!!!! Prenc nota per reciclar torró després de Nadal!!!
    Petonets,Dolça!!!!
    Olga

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.