18.10.13

Fusilloni amb encenalls de pernil ibèric i bolets.

Comencem a estar cansats de la calor, dels menjars frescos, de les cremetes i els gaspatxos, de les amanides d'arròs i de les de pasta... volem  menjars més "càlids"; el mercat ja ens ofereix productes de tardor i ve de gust canviar els plats...  Així que, fent cas del calendari, no pas de la meteo,  hem fet pasta "tardoral".


Necessitem:

  • Pasta, en el meu cas han estat uns fusilloni de mida gran
  • Dues cebes tallades ben petites
  • Un bon  grapat de bolets frescos o un pot de bolets en conserva (barreja)
  • Encenalls de pernil, si pot ser ibèric millor
Agafem la ceba i la posem a sofregir en una paella grossa o un wok, a foc ben baixet amb una mica d'oli d'oliva. Anar remenant fins que agafi un color daurat ben bonic... ha estat uns tres quarts d'hora, més o menys.
Hi afegim els bolets tallats a trossos i fem que segueixi coent-se a foc baixet uns  15 minuts més.
Hi afegim els encenalls de pernil, ho barregem bé, apaguem el foc i amb la mateixa escalfor, remenant ja es couran.
Mentrestant hem bullit la pasta  en abundant aigua amb sal i just quan la tinguem ben escorreguda i  sense esbandir-la la posem a la paella i ho remenem tot ben remenat.
A punt per emplatar. Si volem hi podem posar unes escates de parmesà... o no !

20 comentaris:

  1. T'han quedat estupendos, aquests fusilloni (que pel nom no diríem que siguin gaire pacífics, he he he) i la foto d'avui és molt xula!! Petonets

    ResponElimina
  2. M'agrada aquesta recepta, amb la ceba confitada a poc a poc i la combinacio amb la resta d'ingredients: senzilla i molt saborosa.
    Petons i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  3. un plat de pasta pel dia a dia! que bo

    ResponElimina
  4. si porta bolets segur que m'agradaria.....

    ResponElimina
  5. Nyam!! quina pasta més bona, me l'anoto perquè és senzilla i gustosa!

    ResponElimina
  6. Ohh quines ganes em venen de menjar pasta!!! jejejj una recepta genial! petons

    ResponElimina

  7. Dolça; Que bo amb bolets i encenalls de pernil...
    Salutacions "ganxeta" :O)

    ResponElimina
  8. Deliciosa aquesta pasta! Jo avui n'he fet amb ceps. Penso que frescos són molt millors. Val la pena utilitzar els productes de temporada. Petonets!

    ResponElimina
  9. M'apunto a un plat de pasta de tardor, que jo també ja tinc ganes de canviar de temporada! :)

    ResponElimina
  10. Un plat senzill ràpid be de preu i boníssim!

    ResponElimina
  11. Aquesta pasta "tardoral" me la copio!!!!! Els meus ho agrairan....jejeejeje....
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  12. Fan una pinta boníssima. La pasta amb bolets de temporada... mmmm!!
    Marta

    ResponElimina
  13. Estos plats senzills d'elaborar queden boníssims i lleugers així que són ideals per a una bona dieta.

    ResponElimina
  14. Bona, bona aquesta pasta, amb la ceba ben sofregida... un plat deliciós de tardor. Petons.

    ResponElimina
  15. Quin bon plat. Els encenalls d'ibèric i de foie m'ha arribat a l'ànima!
    :)
    Petons

    ResponElimina
  16. Doncs, jo també m'hi apunto encara que el temps no acompanyi. Una bona combinació. I és que la pasta dona tan de joc!!!
    Petonets

    ResponElimina
  17. Un plat de pasta sempre és benvingut, porti el que porti!!! Mentre tant anirem esperan que la tardor es decideixi a complir amb la part que li toca. Petonets.

    ResponElimina
  18. És fantàstic les possibilitats de la pasta, i aquesta manera en que l'has preparat és molt llaminera

    ResponElimina
  19. Aquesta manera de preparar la pasta és molt apetitosa, quina bona idea !

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.