23.12.12

Sopa de pa amb mandonguilletes

La proposta "Enfogona't amb el Nadal d'anticrisi"ens fa tornar a obrir els ulls davant la situació actual i fer que no ens hi posem una bena ara que arriben les festes nadalenques. I per mantenir-los ben oberts i  fer-nos passar el fred aquí tenim una sopeta d'aprofitament enriquida amb unes mandonguilles fetes de llangonissa per donar una miqueta de substància i bon gust!
Necessitem:
  • Quatre llesquetes de pa, no del dia, tallades ben primetes i torrades per persona
  • Aigua o brou  suau de verdures o pollastre
  • Un tall de llangonissa, més o menys un pam
  • Una cullerada de pa ratllat
  • Un rovell d'ou.
Agafem la llangonissa i la treiem del budell, l'esparraquem amb una forquilla i hi barregem bé el rovell d'ou i una culleradeta de pa ratllat. En fem mandonguilletes ben petites.
Posem en una olla l'aigua o el brou i quan  sigui ben calenta hi afegim les mandonguilletes i ho deixarem bullir durant uns 20 minuts ben bons. Tastem de sal i si cal, n'hi posem una mica, però hem de tenir en compte que la llangonissa ja en porta.
Ho emplatarem posant les quatre llesquetes al fons del plat i després hi posarem al damunt el brou amb les mandonguilletes.
Amb aquest plat es fa feliç a la canalla i als que ja no en som tant, és un plat senzillet i sobretot econòmic de fer. la qual cosa en els temps que corren es molt d'agrair, i com que les "pilotetes" fan festa... és una sopa força apropiada per a un Nadal "difícil".
 He comptat que amb tres euros podem fer-ne sis racions, per tant 50 cèntims per ració, val la pena, veritat?

8 comentaris:

  1. Una sopeta econòmica i deliciosa, de les que ve de gust de menjar després d'escalar ;)
    Bon Nadal i feliç 2013!

    ResponElimina
  2. m'encanten aquestes sopes recomfortants!!! naymm!! bones festes!! petons

    ResponElimina
  3. Ostres! Mai se m'hauria passat pel cap fer mandonguilles d'una llonganissa ^^
    És ben pràctic :D M'agrada la idea :)

    Bon Nadal! ^^

    Molts petons

    ResponElimina
  4. Molt bona Sopa per el dia de NADAL

    Una abraçada, Agusti Cangrejo Grande

    ResponElimina

  5. Dolça; Una sopa; bona bonica i barata¡¡¡
    Bones Festes "ganxeta"¡¡

    ResponElimina
  6. Val molt la pena!! És genial! De vegades sí que tenim un bena als ulls... per veure què passa però, sobretot, per no saber treure profit dels aliments que tenim a casa i que, ben senzills, poden convertir-se en un àpat de festa si els transformem una mica! Moltes gràcies per participar! I bones festes!

    ResponElimina
  7. Una sopa de lo más apetecible...te deseo unas felices fiestas y un mejor 2013, besitosss

    ResponElimina
  8. Nena, jo sempre faig la pilota amb llonganissa. M'agrada més que no pas barrejada. Una sopeta que ressucita del fred qualsevol. I el preu? Encara millor.
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.