21.10.12

Romesco de picantons

 Fins el 28 d'octubre tenim temps de gaudir de les III Jornades del Romesco que es celebren a Tarragona.
Una de les fites d'aquestes jornades és aconseguir la nominació del “Romesco de Tarragona” com el plat típic de la ciutat. 

Ja sabeu que a mi el romesco m'agrada especialment, malgrat ser de la veïna ciutat  ganxeta, és per això que avui m'he animat a fer aquesta recepta que serà compartida, amb molt de gust, amb tots el tarragonins que vulguin, i si no sou tarragonins també  :-)   Ara bé, les "vellanes" han de ser DOReus !!!

Necessitem:


  • 4  picantons tallats en 4 trossos
  • Una ceba
  • Una cabeça d'alls
  • Una copeta de vi ranci
  • Un pebrot de fer romesco
  • 10 avellanes torrades DOReus
  • 10 ametlles torrades
  • 1carquinyoli
  • Oli, sal i una miqueta de pebre 
   



Agafem els picantons salpebrats  i els marquem a la cassola on després farem el guisat. Quan estiguin una miqueta rossets els separem i reservem.
Tallem la ceba ben petita i la posem a coure en el mateix oli que hem enrossit els picantons. 
Quan comenci a agafar color hi afegim els alls talladets ben petits, ho remenem bé i hi afegim els picantons. Hi posem el vi ranci, i un gotet d'aigua ( o si voleu caldo de pollastre) i ho deixeu fent xup-xup fins que vegeu que la carn ja comença a estar tendra.

Mentrestant escaldem el pebrot de fer romesco, en separem la carn i fem la picada amb les ametlles, les avellanes, el carquinyoli i la carn del pebrot , un gra d'all i sal.
Aquesta picada l'afegirem al suc i deixarem que es vagi reduint i agafant l'espessor que ens agradi.

Quan tinguem el suquet de romesco espès com ens agrada retirem la cassola del foc i la deixem , si és d'avui per demà millor ja que al romesco li va molt bé reposar!

Una bona llesca de pa... i bon profit!

14 comentaris:

  1. Així ets de Reus?? Nosaltres som una del Catllar i l'altar de Torredembarra,així que estem ben apropet!!
    Ens encanta el romesco que tot i ser de Tarragona, si el fem amb unes "vellanes" de Reus ja és una mica ganxet!!jeje!!
    ptns!!

    ResponElimina
  2. Els picantons, que bons que són!!!
    No he cuinat mai amb romesco, sempre l'he utilitzat com a salsa per acompanyar amanides, peix...
    Hauré d'anar a comprar picantons al mercat de Reus i....s'haurà de provar!!!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  3. una pinta fantastica!! i estic d'acord amb tu, les avellanes han de ser de Reus, són increiblment més dolçes i gustoses que cap altre!!! enhorabona pel plat que t'ha quedat de luxe! petons

    ResponElimina
  4. Amb vellanes de Reus molt millor, je je je...
    Una bona llesca de pa i a disfrutar!

    ResponElimina
  5. Mmmm.... Com hi sucaria pa....
    Quina bona pinta!!!

    Per cert!, al nostre bloc t'hem deixat un "regalet"...


    Petonets
    TAST DE CUINA
    http://tastdecuina.blogspot.com

    ResponElimina
  6. la salsa romesco combina amb molts plats i amb aquests picantons debia quedar boníssim!

    petonets

    ResponElimina
  7. m´encanta el romescu, no sé perqué no en faig més, bsts

    ResponElimina
  8. Quin estofat més deliciós! I amb romesco és molt bona idea, jo sempre l'acostumo a menjar fred. Ho provaré!

    ResponElimina
  9. Jo que només menjava el romescu amb els calçots veig que serveix per un munt de receptes, aquesta ha d'estar molt bona.
    Una abraçada

    ResponElimina
  10. No sé com és però no em tornen ha arribar els teus e-mails i em perdo receptes. És una llàstima.
    Molt bons aquest picantons. Petons.

    ResponElimina
  11. Una ganxeta que li agrada el romesco, encara que el faci amb "vellanes" de Reus. Nena, un plat deliciós. Jo poso el pa, ok?
    Nani

    ResponElimina
  12. Amb un bon pa per anar sucant... tan bo com és el romesco...

    ResponElimina
  13. Vols dir que amb una única llesca de pa en farem prou.
    Té una pinta fantàstica.
    Una abraçada.

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.