3.6.12

coca d'albercocs (6)

 Aquesta coca ha sortit d'una conversa que vaig tenir amb una amiga pel WhatsApp. No tenia clar si Corpus queia aquest dijous vinent o el de la setmana que ve... i com que a Reus per Corpus gegants i coques amb cireres volia aclarir la data. Ara ja ho sé i dimecres a la tarda tindré feina!
Doncs vam començar, missatge va, missatge ve a parlar del Corpus, de les coques i dels gegants i de sobte em diu: - Ja ho saps,  cap a Maspujols a buscar cireres!  -A Maspujols? si només hi tenim albercocs.
- A Mallorca fan coques d'albercocs i també són boníssimes, així que quan acabis amb les coques de cireres pots començar amb les d'albercocs.
Bona cosa em va dir, ja sabeu que quan sento la paraula coc o coca m'emociono ;-).  No vaig tardar gaire en tenir a les mans aquesta recepta i us he de dir que és... boníssima, ara us ha d'agradar el contrast àcid -dolç de l'albercoc cuit.
Necessitem:
-uns quants albercocs
-100g de sucre
-40g de llard
-2 ous
-20g de llevat de forner
-40g de preparat per a fer puré de patata
-75ml d'oli
-140ml d'aigia
-250g de farina de força
- sucre i canyella en pols per empolvorar.

Dins d'un  bol desfem l'aigua i el llevat i sense deixar de remenar anem afegint tots els ingredients en el següent ordre, el  llard,  els ous sencers, l'oli, el sucre, el preparat de puré i al final la farina. Ho hem d'amassar fins aconseguir una massa homogènia.
Pintarem el motlle on el volem coure amb oli i hi posem la massa i la repartirem bé.
Deixem reposar el motlle amb la massa un parell d'hores en un lloc càlid i sense corrents d'aire.ç
Mentrestant obrim els albercocs, en treiem el pinyols i els empolvorem amb sucre i canyella i els deixem fins que hagin passat les dues hores.
Preescalfem el forn a 180º.
Posem les meitats d'albercoc a la massa i hi aboquem pel damunt el suc que han fet. Si n'han fet molt no li posem tot, ens quedaria la coca mullada!
La fem coure entre 25 minuts i mitja hora, fins que vegem que té un bonic color daurat.
La deixem refredar abans de treure del motlle i l'empolvorem de sucre glaç i...BON PROFIT!
                                      quines ganes de clavar-li queixalada, veritat?

21 comentaris:

  1. Quina pinta, Dolça! Ara mateix em menjaria un trosset amb el café amb llet que tinc davant!
    Petonets.

    ResponElimina
  2. Tiene un aspecto delicioso! Te invitamos a que conozcas nuestro recién inaugurado blog http://juegodesabores.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  3. Jo no sóc massa d'albercocs...un cop quan era petita en vaig menjar tants que em vaig empatxar...ara sencillament no en menjo. però amb coc potser si, eh!!!

    ResponElimina
  4. Uf que bona! Demà la faig! Que tenia previst una mousse d'albercocs però el teu pastisset m'ha convençut més! Petons

    ResponElimina
  5. oh! que bona!! aquesta també me l'apunto....

    ResponElimina
  6. Amb cireres o amb albercocs, totes dues em semblen sensacionals!!!

    ResponElimina
  7. Què maca t´ha quedat! No he posat mai patata a la massa de la coca. Ho provaré.

    ResponElimina
  8. Dolça però quin coc..... ara me’n menjaria un tros amb aquest cafè calentó que tinc al davant Ummmm
    Petons

    ResponElimina
  9. Hola Doça estimada i guapa tu

    nena quina coca més bona, em que que m´agraden els albercocs, em permís anoto la teva formula, hum

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  10. Aquesta coca d'albercocs te de ser molt bona !!!

    ResponElimina
  11. Un contrast ben interessant amb una fruita de temporada deliciosa. T'ha quedat immillorable.

    Tal i com apunta la Gemma, les postres individuals són molt pràctiques i la presentació és immillorable, però nosaltres ens quedem amb el gust, sembla deliciós aquest pastís de formatge, de ben segur que el provarem!

    Avui al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat també us portem unes postres, o un berenar, depèn del gust de cadascú. Un soufflé de poma, us convidem a entrar-hi i a dir-hi la vostra!
    www.esfruita.com/assessorem/souffle-de-poma

    ResponElimina
  12. I ara que som en plena temporada....quina bona pinta !!

    ResponElimina
  13. Hola Dolça. No hace mucho he visto una tarta muy parecida a esta, debe ser de la misma zona, pero con cerezas. Ahora tu la haces con albaricoques y creo que las dos tienen que estar deliciosas. Tanto una fruta como la otra me encantan pero los albaricoques quizás porque ya no se recogen como antes duran mucho menos y cuando te quieres dar cuenta ya no quedan.
    Una tarta que tiene todo el aspecto de estar fabulosa.
    Saludos

    ResponElimina
  14. Tremenda aquesta coca... s'ha de tastar!!!

    ResponElimina
  15. Parece que me has leído el pensamiento. Llevo días pensando en hacer algo parecido... Que ricura de dulce :D

    Besos.

    ResponElimina
  16. Els que som de Berga i rodalies sempre tenim molt present el dia de Corpus: són els dies de Patum :-)

    ResponElimina
  17. Crec que em quedo amb la coca de cireres, però no li faria pas un lleig a aquests albercocs. A veure si quan torni a casa els pares, l'albercoquer ja està ben madur i els sorprenc amb aquesta recepta.
    petonets

    ResponElimina
  18. Tiene una pinta buenisima....con albaricoques no he probado,asi que me la llevo.
    Besets.

    ResponElimina
  19. T'he perut una mica la pista, no sé si és pel meu canvi de correu, o perquè ja no tens l'opció de suscriure's. Tant se val! Els teus correus no m'arriben i al blog ja veus, no hi entro gaire.
    El que sí et puc dir és que ara mateix hi faria una bona mossegada en aquesta coca tan bona.
    Petonets.

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.