Seitons en vinagre

Pel vermutet d'un dia qualsevol! que bons... L'única cosa, la murga de netejar-los. Si teniu bon rotllo amb la peixatera potser aconseguireu prendre'ls nets cap a casa... No ha estat el meu cas, i he netejat gairebé un quilet de seitons, sort que eren de mida grosseta. Ja m'han explicat que si vaig a comprar el peix al mercat de Tarragona em puc emportar el seitons i les sardines netes... i no cal lligar-te el peixater ( jo ho tinc cru ja que és una peixatera!)

Necessitem:
Seitons
Sal
Oli verge
Vinagre
All i julivert picats

Després de passar un parell o més de dies al congelador, posem els filets en un recipient de vidre i els empolvorem amb una mica de sal. Anem fent capes (seitons amb sal, seitons amb sal...) i  ho cobrim de vinagre fins que vegem que els seitons blanquegen.
Aleshores ho  treiem d'aquest recipient i ho posem en un altre, en capes i ho cobrim amb oli i abundant all i julivert picat.
L'endemà... pel vermutet, per l'amanida, sols, en entrepà... i ben tapats a la nevera es conserven força dies.

Comentaris

  1. Deliciosos, per començar o continuar qualsevol plat. A mi m'encanta netejar el peix, o sigui que cap problema! Petonet

    ResponSuprimeix
  2. Uf, netejar 1kg de seitons és una feinada! Jo tampoc tinc sort a la peixeteria i per això no en faig, je je je...
    Són boníssims!

    ResponSuprimeix
  3. què bons, a mí també m´agrada fer-ne!!!

    ResponSuprimeix
  4. es un dels meus aperitius preferits, lleugers i bonissims!! petons

    ResponSuprimeix
  5. Una murga netejar-los però després ve la recompensa. Els seitons amb vinagre són l´especialitat del meu pare.

    ResponSuprimeix
  6. Quina delicia més bona,netejar.los ni fu ni fa pero menjar.los es una exquisites i els teus te han quedat de luxe.
    Un petonet molt gran dolça.

    ResponSuprimeix
  7. Fantàstics per un aperitiu, jo si tinc la sort que a la peixateria mels arreglen, llavors es més fàcil fer-los.
    Petons

    ResponSuprimeix
  8. Deliciosos estos boquerones en vinagre,yo los hago mucho y nos encantan. Besicos
    cosicasdulces.blogspot.com

    ResponSuprimeix
  9. No he provat mai de fer-los jo, però m'encanten són un vici.
    Una abraçada

    ResponSuprimeix
  10. Ha ha ha, ja sé qui et va dir d'anar al Mercat de Tarragona...Un petonarro ben fort i ja saps perquè.
    Nani

    ResponSuprimeix
  11. M'encanten! Ma iaia els fa sempre i allà on van triomfen...! Petonets

    ResponSuprimeix
  12. No falten mai en els meus vermuts !!!!...molt bé !

    ResponSuprimeix
  13. Ui...a mi també m'agraden molt!com els prepareu amb vinagre de vi, de poma....

    ResponSuprimeix
  14. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    Giaonhan247 chuyên dịch vụ vận chuyển hàng đi mỹ cũng như dịch vụ ship hàng mỹ từ dịch vụ nhận mua hộ hàng mỹ từ trang ebay vn cùng với dịch vụ mua hàng amazon về VN uy tín, giá rẻ.

    ResponSuprimeix

Publica un comentari

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades populars