29.5.12

Seitons en vinagre

Pel vermutet d'un dia qualsevol! que bons... L'única cosa, la murga de netejar-los. Si teniu bon rotllo amb la peixatera potser aconseguireu prendre'ls nets cap a casa... No ha estat el meu cas, i he netejat gairebé un quilet de seitons, sort que eren de mida grosseta. Ja m'han explicat que si vaig a comprar el peix al mercat de Tarragona em puc emportar el seitons i les sardines netes... i no cal lligar-te el peixater ( jo ho tinc cru ja que és una peixatera!)

Necessitem:
Seitons
Sal
Oli verge
Vinagre
All i julivert picats

Després de passar un parell o més de dies al congelador, posem els filets en un recipient de vidre i els empolvorem amb una mica de sal. Anem fent capes (seitons amb sal, seitons amb sal...) i  ho cobrim de vinagre fins que vegem que els seitons blanquegen.
Aleshores ho  treiem d'aquest recipient i ho posem en un altre, en capes i ho cobrim amb oli i abundant all i julivert picat.
L'endemà... pel vermutet, per l'amanida, sols, en entrepà... i ben tapats a la nevera es conserven força dies.

13 comentaris:

  1. Deliciosos, per començar o continuar qualsevol plat. A mi m'encanta netejar el peix, o sigui que cap problema! Petonet

    ResponElimina
  2. Uf, netejar 1kg de seitons és una feinada! Jo tampoc tinc sort a la peixeteria i per això no en faig, je je je...
    Són boníssims!

    ResponElimina
  3. què bons, a mí també m´agrada fer-ne!!!

    ResponElimina
  4. es un dels meus aperitius preferits, lleugers i bonissims!! petons

    ResponElimina
  5. Una murga netejar-los però després ve la recompensa. Els seitons amb vinagre són l´especialitat del meu pare.

    ResponElimina
  6. Quina delicia més bona,netejar.los ni fu ni fa pero menjar.los es una exquisites i els teus te han quedat de luxe.
    Un petonet molt gran dolça.

    ResponElimina
  7. Fantàstics per un aperitiu, jo si tinc la sort que a la peixateria mels arreglen, llavors es més fàcil fer-los.
    Petons

    ResponElimina
  8. Deliciosos estos boquerones en vinagre,yo los hago mucho y nos encantan. Besicos
    cosicasdulces.blogspot.com

    ResponElimina
  9. No he provat mai de fer-los jo, però m'encanten són un vici.
    Una abraçada

    ResponElimina
  10. Ha ha ha, ja sé qui et va dir d'anar al Mercat de Tarragona...Un petonarro ben fort i ja saps perquè.
    Nani

    ResponElimina
  11. M'encanten! Ma iaia els fa sempre i allà on van triomfen...! Petonets

    ResponElimina
  12. No falten mai en els meus vermuts !!!!...molt bé !

    ResponElimina
  13. Ui...a mi també m'agraden molt!com els prepareu amb vinagre de vi, de poma....

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.