3.9.11

Crema freda d'ametlla i poma

Avui havia de fer el diluvi, baixar les temperatures i fer-nos més lleugeres les darreres calors... però res de res, almenys per aquí.  Com que hem volgut anar a la platja (vivim al costat i no l'havíem trepitjat des del mes de juny) per desintoxicar-nos de la clorofila que portavem acumulada de tot l'estiu i davant l'amenaça de pluges fortes hem sortit aviadet, així que ahir vaig preparar aquesta crema, facileta i que quan hem arribat ens ha vingut molt de gust ja que avui a la platja ha fet sol i s'hi estava d'allò més bé ja que hi havia poqueta gent... per fi la platja torna a ser per als autòctons!
Necessitem:
- 2 pomes golden ben grosses o 3 de més petites
-150g d'ametlla marcona crua
-150g de molla de pa del dia abans
-1 dent d'all
-50g d'oli d'oliva
-sal
-Aigua

Per guarnir jo hi he posat retalls de pernil assecats al forn.

Pelem les pomes, les trossegem i les bullim en aigua.
Piquem  les ametlles, també ho podem fer amb farina d'ametlla així ens estalviem aquest pas.
Una vegada tenim les pomes cuites i fredes les posem en un bol, hi afegim les ametlles, la molla de pa, l'all, l'oli i una miqueta de sal. Hi posem l'aigua de bullir les pomes (un litre) i ho triturem fins que sigui tan fi com poguem.

Jo ho he fet a la TMX, posant-t'ho tot junt al bol i a velocitat màxima uns 3 minuts.
Ho posem a refredar a la nevera i quan ho servim hi podem posar uns retalls de pernil al damunt.

15 comentaris:

  1. Mmmmmmmmmm que rico, me gusta.

    Que tengas buen fin de semana.

    ResponElimina
  2. Molt bona la crema y amb productes típics! Jo tbn he anat a la platja quina diferéncia de fa dos díes que no cabia ni una agulla.

    ResponElimina
  3. M'encanta aquesta crema, jo la faig semblant amb raïm però amb poma no l'he provat mai. També ha de quedar molt bona, me l'apunto ;)
    Aquests homes del temps no són gens de fiar, je je je...

    ResponElimina
  4. Jo ahir esperava la pluja amb candeletes perquè baixessin les temperatures... i encara l'espero sota un sol de justícia!!
    Aquesta cremeta m'ha enamorat, apuntada!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. No la he tastat mai peró tots els ingredients m'encantem. Estic desitjant tastar-la, mal.leït régim!!!!!

    Petonets maca!
    Esther

    ResponElimina
  6. Caram... no l'havia sentit mai aquesta sopa.
    Fa molt bona pinta i, pels ingredients que porta, estic segura que m'ha d'agradar molt.
    Salutacions :)

    ResponElimina
  7. Platja per als autòctons? Que passa, que ja no hi van els de la Tarraco Imperial? ;-P

    ResponElimina
  8. Aquesta crema ha d'estar molt bona prenc nota dels ingredients ja que no la he provada mai. Petons

    ResponElimina
  9. Amb poma i ametlla.. segur que la combinació és molt bona.

    ResponElimina
  10. doncs mira, no he menjat mai una crema de poma, i és d'allò més temptadora i fàcil de fer.

    ResponElimina
  11. Una crema fría ideal!!!!! es como un ajoblanco de manzana, me encanta!!!! Que delicia encontrase esta cremita en la nevera esperándote al regreso de un día de playa, es ideal!!!! besos

    ResponElimina
  12. Aquesta crema ben fresqueta ve de gust amb aquests dies de calor que està fent. Ha d'estar tan bona...
    Petons

    ResponElimina
  13. Guapetona , pasate por mi blog que he colgado fotos de la boda de mi hija .

    Besitos primor

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.