12.10.10

milfulls de patata, verduretes i bolets amb beixamel de ceps

Amb aquells retalls de ceps que queden, lletjos, i que amb el preu que tenen s'han d'aprofitar sigui com sigui he fet una beixamel de ceps. Després ja m'inventaré on la poso!
Sofregir mitja ceba talladeta ben petita i quan estigui transparent afegir-hi els trossets de cep i deixar-ho coure uns 3 o 4 minuts a foc ben baixet. Posar-hi dues cullerades de farina i remenar-ho perquè es cogui una miqueta.Posar-hi sal i, si es vol, pebre al gust. Després afegir-hi mig litre de líquid (jo hi he posat un quart de caldo de verdures i un quart de llet)i anar remenant fins que tingui la consistència adequada i cap grumoll.

Ara ja tinc la beixamel!

Mentrestant he bullit unes patates amb pell i les he deixat refredar. Les he tallat a rodantxes primetes i les he reservat.
He sofregit carabassó tallat a làmines finetes junt ceba i retallets de ceps.
Per muntar el plat he anat alternant dins un motlle quadrat una capa de patata, una del sofregit, una de patata, una de sofregit i una de patata. Al damunt hi he posat una llesca molt fina de pernil, ho he cobert amb una mica de beixamel i hi he posat formatge d'ovella a sobre. Uns minutets a gratinar i a punt per menjar!
M'ha quedat un esplèndid plat únic i la beixamel de ceps, molt suau, li buscaré altres "utilitats"!!

20 comentaris:

  1. Uauuu, bona sortida a aquests ceps.

    ResponElimina
  2. estic segur que ha estat un plat esplèndit, ja saps que la patata amb pell m'agrada molt i la beixamel de ceps, encara més, o sigui que hauria gaudit d'allò més amb aquest plat!

    ResponElimina
  3. Deliciosa recepta,una molt bona combinació y molt bona presentació,
    un munt de petonets wuapa.

    ResponElimina
  4. Dolça.
    La combinació de gustos, la melositat de la beixamel i el formatge fos a sobre... has aconseguit un plat exquisit.
    No te n'ha sobrat gens ni mica?
    Felicitats.

    ResponElimina
  5. Això ha de ser boníssim!
    Jo que no sóc caçadora de bolets (perquè sempre em queda el dubte si n'agafo algun de no comestible), els he de comprar i certament tenen uns preus que t'esgarrifen. Últimament he vist que posen el preu de 1/2 kg, perquè la gent no s'espanti tant. Crec que és informació enganyosa, però què hi farem!

    ResponElimina
  6. Que bo que deu ser! LLàstima que aquí em sembla que no n'hi han, i com diu la Margarida els preus tiren endarrera.

    ResponElimina
  7. Doncs ets ben creativa, això que has anat inventant sobre la marxa ha de ser boníssim!!!

    ResponElimina
  8. A la beixamel de ceps hi afegeixo ceps en pols i encara queda més gustosa!
    Esteu fent uns monogràfics de cuina dels bolets espectacular!

    ResponElimina
  9. Ja ho pots ben dir que s'han d'aprofitar com sigui. Aquest és una alternativa molt bona per estirar-los i alhora gaudir del seu gustet i aroma a tardor! :)

    ResponElimina
  10. Aquesta recepta ha d'estar de cine, quina bona combinació d'ingredients i aquesta beixamel de ceps ha de ser per caure les llàgrimes! Un petó enorme.

    ResponElimina
  11. jo un cop vaig fer els canelons amb salsa de ceps i va quedar boníssim...com es nota que estem en plena temporada de bolets, els blogs estan plens de receptes

    petons

    ResponElimina
  12. Un milfulls dels que a mi m'agraden!, amb patates i verdures no pot fallar mai!.Amb aquesta beixamel el plat ja és de luxe total!A reveure dolça!

    ResponElimina
  13. Con esa combinacion de ingredientes,el exito del plato esta asegurado,lastima que despues del incendio de este verano,no podamos recojer ninguna seta,con lo buenisimas que se dan por esta zona....las tendre que comprar,aunque solo sea para probarlas,estan carisimas.
    Besets.

    ResponElimina
  14. Guau!! Aquesta milfulls ha d'estar deliciós!!!!! El farem seguríssim, enhorabona!

    ResponElimina
  15. Me'n guardes per quan torni?? que bo!!!
    Ptnts

    ResponElimina
  16. Aquesta beixamel es ideal per acompanyar unes patates, uns macarrons o salsejar un tall de carn, boníssima
    Petons

    ResponElimina
  17. mmmm...quina recepte tan bona, la combinació d'ingredients és perfecte...

    Petons

    ResponElimina
  18. Ooooh, que bo! la cuina amb ceps és lo meu. Ho faré, doncs la bexamel de ceps ja la faig quan faig canelons de ceps.
    Apa, una abraçada!

    ResponElimina
  19. Gemma, al preu que van no se'n pot llençar ni una engruna!

    Manel, m'agrada que t'agradi.

    Ague,per aprofiatr allò que quedava dels ceps va resultar prou bé!

    Els fogons del pare, gens ni mica....

    Margarida, en vaig pagar una mica les ganes la veritat!

    SílviaA, com li he dit a la Margarida, em van fer pagar les ganes!

    Visc a la cuina, l'inventiva als fogons, i a vegades surten coses com aquesta que estan força bé!

    Gemma, cuina de temporada, jejeje!

    Oscar, quan tens ceps a casa s'han d'estirar i estirar i estirar...

    vermells, plorar? no, disfrutar els ceps de totes les maneres possibles, diem doncs, plorar de gust?

    Lídia, canelons amb salsa de ceps també estan boníssims. Es una de les utilitats que donaré ben aviat a aquesta beixamel.

    mercè, mil gracies per agradar-te el mil fulls!

    Mesilda, llàstima que no en podeu trobar, ja que comprar-los pica una miqueta!

    Els fogons delabordeta, si el feu ja em direu què us ha semblat.

    Marta, quan tornis? si ja no hi haurà bolets!!!! Ho haurem de repetir amb pols de cep i ceps secs!!!

    Sion, excel·lents suggeriments per a la beixamel, me les apunto.

    Ana Powell, celebro que te guste.

    Carme - cocina con sabor , que bé que t'agradi!

    Cuinetes, Carme,és una altra manera de fer servir la beixamel en algun plat diferent als canelons!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.