20.5.09

Melmelada de maduixa







Més ben dit de maduixots, perquè és dificil trobar maduixes al mercat i quan se'n troben el preu no és com per fer-ne melmelada.


Agafem 1/2 quilo de maduixots, 1/2 quilo de sucre i una llimona. Netegem bé els maduixots i els tallem en quatre trossos, els barregem bé amb el sucre i els ruixem amb el suc de la llimona. Ho posem en un bol de vidre i ben tapat a la nevera un mínim de 24 hores perquè facin força suc. Ho remenem bé i ho posem al microones, a màxima potència (800), 10 minuts, ho tornem a remenar i 10 minuts més, ho tornem a remenar i 10 minuts més i ho tornem a remenar i 10 minuts més; en total 40 minuts. Ho passem per la batedora i ho posem en pots de vidre que esterilitzarem al bany maria.

Aquesta recepta la he enviada a la Cocina de Angie, que ens presenta un RETO DE FRUTOS ROJOS, on m'ha agradat participar-hi.

23 comentaris:

  1. Ohhh, quin bona fila que fa aquesta mermelada cassolana!!La veritat és que amb una torradeta a de ser boníssima.

    Petons maca.

    ResponElimina
  2. que bona feta acasa,,deurem de aprofitar la temporada que després s'agraeix,graciassss.

    ResponElimina
  3. Toma yaaaaaaaaaaaa esa mermelada buenaaaaaaa, pues al micro jamás de los jamases la he hecho, asi que a ver si hago una para probar.
    Un besazo preciosa

    ResponElimina
  4. Mai havía vist que es podía fer melmelada al microones, que gràcia! per descomptat és molt més net, no se m'havía acudit, m'ho apunto!!

    Un petó!

    ResponElimina
  5. No he provat mai fer melmelada al micrrones... queda igual que feta al foc? Ho provaré, m'agrada la idea.
    Si faig melmelada que no cal guardar gaire temps, normlament poso una mica menys de sucre que el pes de la fruita. Suposo que al microones també ho podré fer així, oi?

    ResponElimina
  6. Que bona aquesta melmelada. Veig que en això de les melmelades et mous amb molta soltura. Jo no he fet mai, més que res perquè em dóna una mica de mandra. Encara que menjar-la si m'agrada. Aquesta és de les meves favorites.

    ResponElimina
  7. I que bona que és la melmelada feta casolana!!! No n'he fet mai al microones!
    Petons!

    ResponElimina
  8. M'ha sorprés molt la manera tan senzilla de fer aquesta melmelada. Boníssima, segur. Tens molta traça a la cuina, se't nota. Enhorabona.

    ResponElimina
  9. Quina bona pensada això de fer-la al microones, fàcil i net, m' encanta aquesta idea!

    Un petó! Beth

    ResponElimina
  10. M'agrada molt l'idea de fer-la al microones, tinc un llibre de receptes de microones que ho explica. Hauré de provar...

    Núria

    ResponElimina
  11. Bonjour Dolça,
    Belle couleur cette confiture! C'est un vrai bonheur que de voir les belles fraises colorer les étals du marché et d'en garder en confiture pour les savourer pendant les journées grises de l'hiver...
    Un abraç molt fort

    ResponElimina
  12. Hola Dolça. Esta mermelada casera tiene toda la pinta de estar muy rica. Con una tostada y mantequilla, de rechupete.
    Saludos

    ResponElimina
  13. Qué idea más estupenda el usar el micro para hacer mermelada. Para que luego digan que sólo se usa para calentar la leche.
    Un beso

    ResponElimina
  14. Pues si que nunca se ocuriria hacer la mermelada en el micro...jejeje. copiada la idea.
    Un besín.

    ResponElimina
  15. Esta me la copio que no hay que estar removiendo tol rato como al hacerla en la cazuela jisjis ¡¡¡qué rica!!!

    Un besote enooooorme!!!

    ResponElimina
  16. No hauria pensat mai que es pogués fer melmelada al microones! I veig que t'estalvies la feina d'anar remenant.
    Tu fas el mateix que em diu sempre el meu pare: "mateixa quantitat de fruita que de sucre", encara que jo poso una mica menys quantitat de sucre.
    M'encanten les melmelades. És el que menjo gairebé tots els dies de la setmana per esmorzar.
    Que passis un bon diumenge.

    ResponElimina
  17. Qué bona ! No n' he fet mai al micronones. Sempre de la manera tradicional.. però així és més senzill. Ho provaré.
    ptns.

    ResponElimina
  18. Boníssima segur! No n'he fet mai a casa, ho hauria de provar :)

    ResponElimina
  19. caram, has fet un pilar de tres de maduixes, enhorabona!!

    ResponElimina
  20. Vanesuky, amb una torradeta... a casa, quan no els veig se la mengen a cullerades!

    Elena, cal aprofitar ara que les maduixes estan bé de preu i són de les vermelles de dins.

    Rosa, Leticia és una manera ràpida i sobretot NETA de fer melmelada.

    Gemma, si t'hi fixes en tots els posts que he penjat de melmelada totes passen pel microones. Jo normalment hi poso 750g de sucre per quilo de fruita però la de maduixes no em queda bé, em queda massa aigualida, per això faig la mateixa quantitat d'una cosa que de l'altra!

    Olles, ganxeta, és que entre les que es compren i les que es fan a casa no hi ha punt de comparació! Anima't, no hi ha tanta feina com sembla, i amb aquell microones que només escalfa la llet...

    Mercè, amb el microones t'estalvies aquell pff, pff, pff... que fa la melmelada mentre la remenes que esquitxa tota la cuina i la deixa feta una autèntica porqueria, i que després s'ha de netejar.

    Francesc, no és tenir més o menys traça, són els anys d'experiència i a més no em fa por res, ho provo tot, alguna que altra pífia faig, però quan trobo alguna tècnica que em serveix m'agrada compartir-la, com aquesta de fer melmelades amb el micro.

    Beth, Núria... no podia soportar la idea de tenir un aparell tan maco a la cuina que només em servís per escalfar l'aigua de les infusions i la llet del cafè. I vet aquí ara hi faig melmelada!

    Henriette, jo sóc una amant del teu país i hi faig, sovint, escapadetes, en chambres d'hotes, on una de les coses que m'agrada més és l'esmorzar amb aquelles melmelades casolanes tan creatives que presenten acompanyant les torrades i els pastissos casolans...mmm ja m'hi trobo!

    Juan, con tu permiso... yo sin la mantequilla!!!

    Dolita, ya lo he comentado antes el micro sirve para la leche y para las mermeladas, jejje Y para los pasteles rápidos, y para las alcachofas y para ....

    Fely, si la haces ya me contarás que tal te ha salido

    Mandragora, efectivamente el micro te evita remover todo el rato, que se enganche, y sobretodo el tema de limpiar!

    Margarida et dic exactament el mateix que li he dit a la Gemma:
    si t'hi fixes en tots els posts que he penjat de melmelada totes passen pel microones. Jo normalment hi poso 750g de sucre per quilo de fruita però la de maduixes no em queda bé, em queda massa aigualida, per això faig la mateixa quantitat d'una cosa que de l'altra!

    Annafs, és més senzill que a la manera tradicional i queda bona igual!

    bajoqueta, animat a fer-ne!!!

    Parella vermella, pilar de tres i del que convingui, ara la meva només porta fruita i sucre, no com la vostra que porta alguna coseta més per donar-nos alegria!

    Per a tots i totes: com que veig que el que us ha cridat més l'atenció és el tema del microones us convido a fer-la d'aquesta manera. Avantatges: Més ràpid i sobretot més net. Desavantatges, costa agafar-li el punt poer què com que no la vas remenant continuament no te n'adones de com es va coient i corre el perill de que et quedi una mica aigualida, si passa això es posa a coure una mica més i cap problema!
    Una altra cosa, es colors queden més bonics que cuites al foc, el motiu no el sé!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  21. M'encanta la melmelada da maduixa, jo també en faig i en agrada molt!
    Al microones no ho he provat mai, deu ser més ràpid no?
    Una abraçada!

    ResponElimina
  22. Vaya, que buena pinta y color...además de manera diferente.
    Molt bé!!

    un saludo
    Jorge
    http://pocohecho.wordpress.com/

    ResponElimina
  23. Que rica mermelada casera, me llevo tu botecito x

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.