Tall rodó de vedella amb salsa de romaní @Pànxing Cerdanya

Albert Maurell està al davant de la ramaderia Mas Narvils des de l'any 2001. 

Mas Narvils és de la família de l'Albert des del segle XIX. Abans produien llet i la venien directament al consumidor, però amb la prohibició de vendre llet crua van haver de reinventar-se i van canviar les vaques de llet per vaques de carn.
Actualment es dedica a la cria i selecció de la raça Bruna dels Pirineus, amb un ramat de més de 100 vaques  que pasturen pels prats de la finca i pels comunals del Parc Natural Cadí- Moixeró.

I amb un tall de l'espatlla  he fet aquesta recepta.

Necessitem:

  • Un tall rodó de l'espatlla.
  • Un parell de cebes grosses
  • Alls tendres
  • Flors de romaní fresques
  • Oove
  • Sal i pebre
  • Vi ranci
  • Brou de verdures
  • Per a la picada un carquinyoli, mitja dotzena d'avellanes torrades DOReus.
Lliguem el tall rodó, el salpebrem i el posem en una cassola amb una mica d'oove i el fem daurar a foc ben viu. El retirem i reservem.
A la mateixa cassola, amb una mica més d'oli hi posem la ceba i els alls, tot tallat ben petit  i ho fem sofregir a foc ben baix,  fins que tingui una mica de color. Hi posem el tall junt amb un parell de cullerots de brou, el vi ranci i un bon grapat de  flors de romaní. Ho tindrem, fent xup-xup, molt suau un parell d'hores llargues, anant girant el tall de tant en tant. Passat aquest temps, quan vegem que el tall ja és cuit i ben tendre el traiem, el deixem refredar una mica, l'emboliquem amb paper film i el posem a la nevera (fins l'endemà si pot ser)
Ara toca acabar de fer el suc. 
Ho passem tot per la batedora fins que quedi ben fi, si amb les flors de romaní hi havia alguna branqueta és el moment de treure-la...si cal es cola.
L'endemà desemboliquem, deslliguem el tall i, amb un ganivet que talli força l'anem llescant a talls primets.
Fem la picada, al morter, i l'afegim al suc. Quan comenci a bullir hi afegim els talls de carn i ho deixem coure tot junt un quart d'hora.

Si hi voleu posar acompanyament, com he fet jo, podeu posar-hi bolets, els heu  de coure al suc abans de posar-hi els talls i la picada.


A mi m'agrada fer servir romaní i farigola fresca, però no sempre en tenim a l'abast. El que faig és , quan vaig a la primavera a les muntanyes de Prades, collir-ne força, separar les flors i envasar-les al buit.  Les branques i les fulles les asseco, però les flors les tinc al congelador així les puc fer servir per fer salses, aromatitzar oli... fora de temporada.





Comentaris

  1. Uuuuaauuu! Quina recepta! M'imagino l'oloreta al cuinar-la i el gust deliciós que deu tenir.
    Petonets d'estiu,
    Olga

    ResponElimina
  2. Ha de ser molt bona aquesta salsa de romaní.

    ResponElimina
  3. Hola guapa, quina gràcia com mira la vaca!!!! I no es tonta ... mira la pinta tan estupenda que te el tall rodó. Deliciós. Petons.

    ResponElimina
  4. Molt bona proposta, el tall rodó es un plat versàtil que a casa ens agrada (fins i tot a mi jejeej) i prenc nota lo de congelar les flors de la farigola i el romaní! ptnts

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides