29.11.17

verdures confitades amb vinagre

M'agraden molt els envinagrats, a les meves amanides moltes vegades n'hi poso...doncs aquí tenim com fer-los a casa posant-hi la verdura que ens agradi més.

Necessitem:
  • 2 albergínies
  • 1 carbassó  
  • 3 cebes
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot groc
  • 1 bròcoli
  • 250 g de carbassa
  • 3 pastanagues
  • 6 grans d’all pelats
  • pebre negre en gra
  • vinagre de poma
  • fulles de farigola fresca
  • aigua
  • sal grossa
  • fulles de llorer
  • oove

Posarem tres cassoles amb dues mesures d'aigua i una de vinagre en cadascuna d'elles
Tallem les albergínies a rodanxes no gaire fines, les posem en un colador i les cobrim amb aigua amb un raig de vinagre i amb unes cullerades de sal grossa, perquè perdin el gust amarg. Després d'una mitja hora les esbandim bé i les posem en una de les cassoles.

Tallem els pebrots a trossos grossos; el bròcoli a branques; la carbassa, a quadrats; les cebes, a quarts, i el carbassó a tires. Ho posem en una altra cassola.

Tallem les pastanagues, una vegada pelades, a tires també, i ñles posem a la tercera cassola.
A cada cassola hi afegim una ceba tallada a quarts, un gra d’all i dues fulles de llorer.

Engeguem els focs i vigilem  que les verdures quedin cuites però grenyals. Les escorrem bé
Les posem en pots de vidre,  afegint-hi sal, pebre en gra, farigola, rodanxes d’all i fulles de llorer.
Hi posem oli i continueu fent capes de verdures, repetint entre cadascuna les herbes, l’oli, l’all i el llorer. Les verdures han de quedar submergides en el líquid.

Ho tapem i ho posem a la nevera.. Es conserva perfectament molts dies.

8 comentaris:

  1. hola Gloria, aquestes verduretes envinagrades son una autèntica tentació. M'agraden moltíssim. Petons!

    ResponElimina
  2. Los envinagrados si gustan desde luego caseros mucho mejor.Y también sirve para picar entre horas y con pocas calorías.
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els poso a les amanides Miquel. Es que a mi tot el que porti vinagre m'agrada.

      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  3. Hola Gloria. No suelo hacer estas preparaciones y no es porque no me gusten, todo lo contrario, lo que ocurre es que soy el único que las come y no es cuestión de tener un fondo de cocina tan bueno como este mucho tiempo jj.
    Todas las verduras que has utilizado me encantan, en especial las berenjenas, así que puedes estar segura de que disfrutaría saboreando, aunque solo fuera una pequeña cantidad, unas cuantas de estas verduras confitadas que nos ofreces. deben estar como para chuparse los dedos jj.
    Que pases un buen fin de semana.
    Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un par de botes de vez ewn cuando Juan, no tienen nada que ver con los encurtidos que se compran. Pruebalo y me dices.
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  4. Reina dels escabetxos! M'encanta la proposta i el format pot de vidre! Ideal per a la carmanyola!
    Hauré de posar-m'hi, crec que a casa els hi agradarà!
    Ptnts Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. A casa han agradat...cosa rara hehehe
      PTNTS
      Glòria

      Elimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.