22.9.17

Vinagre de mores @Color y Sabor de Temporada

Feia dies que em rondava pel cap l'idea de fer vinagres de diferents gustos, quan vas al supermercat les lleixes n'estan plenes i , si són una mica bons, te'ls fan pagar força cars. Per això vaig pensar en aprofitar la temporada de les figues i les mores per provar-ho.
El de figues no m'ha agradat com ha quedat, molt tèrbol (malgrat haver-lo filtrat un parell de vegades) i molt dolç. 
El de mores...boníssim...almenys pel nostre gust. A veure què us sembla a vosaltres!

Necessitem:
  • 500g de mores
  • 500g de vinagre de poma (o de vi blanc)
  • 150g de sucre blanc

Netegem bé les mores, sota el raig de l'aixeta, i traiem les restes de fulles i tronquets d'esbarzer que encara puguin tenir. Les deixem escórrer be.
Les posem en un pot, o al bol de la TMX, hi afegim el vinagre, ho triturem una mica i ho deixem reposar a la nevera, dins un pot de vidre ben tapat  quatre o cinc dies.
Passats aquests dies ho colem amb un colador de malla molt fina o amb un drap de cotó intentant treure el màxim de suc a la polpa de les mores.
Pesemel líquid resultant, que en el meu cas han estat uns 400g, el posem en una cassola on afegim el sucre i ho fem coure, a foc mitjà uns 10 minuts, fins que el sucre s'hagi dissolt totalment.
Deixem que es refredi i ho podem posar en un pot tapat o en un setrill de vidre a punt per fer-lo servir.

Fixeu-vos quin color tan bonic tenen les amanides amb aquest vinagre ! 

Aquest cap de setmana tornaré a la muntanya, i si trobo mores, en faré més,  desat en un lloc fosc ben tapat, segur que en tindré per una bona temporada.

I aquesta és la meva proposta per al repte @Color y Sabor de Temporada, que aquest mes ens demana cuinar amb mores o llenties. 

10 comentaris:

  1. Diferent, pero de ben segur que bonissim

    ResponElimina
  2. Queda precioso Gloria y muy rico seguro.
    Bss

    ResponElimina
  3. Jo havia fet vinagre de maduixes, però mai haguera pensat fer-ho de mores... té un coloret preciòs!
    Una abraçada.

    ResponElimina
  4. Hola! fan total de los vinagres caseros :) m'agrada molt, i el color es sùper xulo!!! :)

    ResponElimina
  5. Precioso color, que buena idea este vinagre de moras, para ensaladas es una idea deliciosa!
    besos

    ResponElimina
  6. Què original!! Amb el que m'agraden a mi les mores...

    ResponElimina
  7. Mare meva, Glòria! Quin vinagre més bo ha de ser! Amb ell les amanides deuran quedar de luxe!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  8. Seguro que le da un toque delicioso a las ensaladas. Y aroma!! BEsos!!

    ResponElimina
  9. El comprat m'encanta però els vinagres de fruites són una cosa que abans de tenir blog mai m'hauria imaginat poder preparar a casa!
    Per cert, el blog es muda pel seu aniversari i estem de sorteig si et ve de gust participar
    Petons
    Palmira
    comeconmigo.net

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.