17.9.17

Chutney especiat d'albergínies

Que m'agraden les albergínies no és cap secret. Darrerament estic una mica pesada per l'instagram amb l'escabetx. I que m'agrada el formatge tampoc ho puc amagar, de fet vaig tornar de Gouda força carregada i per acompanyar-los vaig fer aquest chutney, que fins i tot se l'estan menjant els de casa a qui no els agrada el formatge, damunt unes torradetes...
A veure què us sembla!




Necessitem:

  • 400g d'albergínies
  • 2 pomes reineta
  • 2 cebes tendres
  • 150ml de vinagre de poma 
  • 250g de sucre morè
  • 1 culleradeta de gingebre fresc
  • 1/2 culleradeta de canyella en pols
  • mitja dotzena de claus d'olor
  • 5 o 6 grans de pebre negra acabats de moldre
  • OOVE
Tallem la ceba ben petita i la posem a coure en una paella amb una mica d'oli. Quan s'hagi tornat transparent hi afegim les albergínies, tallades a daus petits, i ho deixem tot junt, remenant de tant en tant, a foc ben lent fins que estiguin tendres.
Mentre s'estan fent les albergínies preparem la poma, tallada a daus petits, barrejant-la amb el sucre, el gingebre ratllat, la canyella, els claus i el pebre. Això ho afegirem a les albergínies quan estiguin tendres.
Ho deixem una bona estona fent xup-xup, remenant-ho de tant en tant, a foc molt lent fins que tingui la consistència d'una melmelada.

Podem posar-lo en pots de vidre, ben tapats, a la nevera i fer-lo servir per acompanyar carns, formatges, foie, embotits...o sol.

Es conserven força temps, per tant amb aquesta quantitat estareu servits uns tres mesos, si no us l'acabeu abans, és clar !

7 comentaris:

  1. Saps que no he tastat mai cap chutney? Em fa vergonya dir-ho però....és així! No em faria res tastar aquest teu!
    Petonets, Glòria!
    Olga

    ResponElimina
  2. ostres quina bona pinta!! he fet xutney de mango, de prunes, sobretot a la feina, sóc aromista. Però d'albergínia no n'havia sentit mai a parlar!! et robo la recepta amb el teu permís perquè tinc unes quantes albergínies a casa que nose que fer-ne...petons

    ResponElimina
  3. Un chutney muy apetecible y con queso le va genial, un duo fantástico.
    Bona setmana

    ResponElimina
  4. Qué original y seguro que riquísimo porque me encantan las berenjenas...un besito guapa

    ResponElimina
  5. no fa massa que he descobert els xútneis, m'encanten, em fan l'efecte que tot s'hi val!!

    ResponElimina
  6. Amb la quantitat d'albergs que tinc, faré aquest Chutney! Fa una pinta...mmmm petonets

    ResponElimina
  7. Ohhh qué bocado más bueno has preparado, he probado algún que otro chutney, pero de berenjenas, y acompañado con queso, no he tenido la oportunidad, la combinación la imagino bien rica

    Petons!!

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.