Còctel de benvinguda i aperitiu Oleum Flumen @Cuinem a 6 mans

Aquesta entrada em fa una il·lusió especial, per tres motius. El 1r perquè està dedicada a un bon amic i els seus productes. El 2n perquè torna a ser un @Cuinem a 6 mans amb la Marta i l'Olga. El tercer perquè em serveix per celebrar que avui fa 9 anys el No tot són postres a la cuina ve veure la llum.

Vinga, anem per feina 😉
Fa un mes i un dia , el 13 de juny vam anar un grup d'amics bloguers a Vinaixa, a la finca Les Teixeres d'Oleum Flumen.
El Martí Terés, l'ànima de l'empresa, ens va explicar i fer viure el seu projecte (que alguns ja coneixíem) i les novetats que hi haurà dins de ben poc. Veure com ensenya el molí, explica el recorregut de les olives... aquí es dutxen...aquí s'eixuguen...és una cosa que no em cansaré mai de fer, s'estima la seva feina, el seu projecte és la seva vida... és entusiasta del producte acabat,  sap vendre el seu oli perquè el coneix a fons, des que és a l'olivera fins que acaba dins l'ampolla. Treballador incansable, fa molts quilòmetres, fires arreu del continent, tastos de vins, maridatges...i trobades en grups reduïts, a Mas Mariet, on fa viure als assistents l' "Oleum Flumen experience"

I mentre vivíem l'Oleum Flumen experience, de la ma del nutricionista de l'empresa Eloi Torrent vam tastar el Còctel de benvinguda que ens ha inspirat aquesta entrada. 
Hem volgut buscar uns aperitius per acompanyar-lo  i fer una entrada  @cuinem a 6 mans amb l'Olga i la Marta

Quan vaig tastar el còctel a Mas Mariet vaig tenir molt clar que els tomàquets amb cor de gerds i Paula Coll eren la seva parella ideal i ho he intentat arrodonir amb una piruleta de tomàquet caramel·litzat amb sèsam...el resultat va ser tastat pel mateix Martí i em sembla que li va agradar 😋


Pel còctel necessitem:
  • 4 pastanagues liquades (1'5 - 2 gots aprox)
  • 4 taronges en suc (1'5 gots aprox)
  • El suc d'una llimona (1/4 de got)
  • Una cullerada de sucre moré
  • Ratlladura de gingebre, al gust
  • Mig got de vermut blanc
  • 1raig d'OOVE
Ho barregem tot en una gerra i ho posem a la nevera. L'oli el posarem al moment de servir.
M'he permès una petita licència a l'hora de fer el còctel, he canviat el rom blanc per vermut blanc i ha quedat boníssim també.


Els tomàquets amb cor els vaig publicar dies enrere, els podeu veure aquí.



 Per fer la piruleta de tomàquet caramel·litzat amb sèsam necessitem:

  • Tomàquets xerry
  • Llavors de sèsam torrat
  • 1cullerada de sucre
  • 2 cullerades d'aigua
  • Bastons de broxeta
En una paella o cassola antiadherent posem la cullerada de sucre i les dues d'aigua i fem que es faci un almibar a foc lent, quan comença a agafar un color lleugerament daurat apaguem el foc i , molt ràpidament perquè el caramel es solidifica de seguida, hi suquem el tomàquet punxat a la broxeta i el passem per damunt les llavors de sèsam que tindrem en un plat.




Ho he presentat posant-ho damunt una safata allargada, el got del còctel i els dos aperitius, davant de cada comensal. El color tan vistós del còctel combinat amb el vermell dels tomàquets aconsegueix una presentació molt atractiva que s'arrodoneix amb el tast.
I mentre ho tastàvem parlàvem de nous projectes, que esperem acabin veient la llum!

I amb aquesta  entrada m'acomiado de vosaltres durant uns dies...BON ESTIU i BONES VACANCES! Us seguiré visitant, pel facebook i per l'instagram, amb menys freqüència, per seguir estant al corrent de les vostres cuines, i amb més energia ens retrobarem dins d'unes setmanes.



Comentaris

  1. Moltes felicitats pels 9 anys, i bona manera de celebrar-ho!! I el tastarem amb vermut q ja d'estar boníssim!!!😘😘😘i molt bones vacances a gaudir

    ResponElimina
  2. UUaauuu, Glòria, déu n'hi do quin aperitiu! Ideal per celebrar el teu 9è aniversari bloguer! Moltíssimes felicitats i...per molts anys més!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  3. Això és un senyor aperitiu! El cóctel es fantàstic i aquest tomàquet senzill i genial!
    Petons i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  4. Per molts anys Glòria! Espero que la temporada vinent coincidim en alguna trobada...si algú es digna a convidar-nos..jejeje. Un aperitiu de luxe!

    ResponElimina
  5. Muchas felicidades por estos 9 años de buena cuina en tu blog.Y un aperitivo veraniego fabuloso.
    Bones vacances i bon estiu
    petons

    ResponElimina
  6. Me ha encantado el coctel de bienvenida por original y la piruleta es muy divertida, tengo sherrys en la nevera y mañana las pruebo que vienen mis hijos y les harán gracia. Buenas vacaciones, un beso

    ResponElimina
  7. Muchas felicidades Gloria por estos 9 años de buena cocina en tu blog. Y un cóctel facil y bueno.
    Y a disfrutar de las vacaciones y de la vida
    Petons

    ResponElimina
  8. Moltissimes felicitats per el teu aniversari de blog, per molts anys. El aperitiu de luxe :) un ptnt :)

    ResponElimina
  9. Felicitats pels 9 anys de blog! Feia temps que no hi podia entrar, per falta de temps, però espero tornar-hi una mica més sovint. Tens receptes molt xules!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides