29.6.17

Coca de Llavaneres

I avui és Sant Pere, festa major de Reus, tots els ganxets estem en moviment seguint gegants, nanos, bestiari, balls... tronades, focs...revetlla i coca!
I coca de Llavaneres és la que vam fer ahir per a la revetlla de Sant Pere

Necessitem:
Dues plaques de pasta de full rectangulars.
500g de llet
200g de sucre
1/2 culleradeta d'essència de vainilla
2 polsims de sal
50g de farina de blat de moro (maizena)
la pell de mitja llimona
50 g d'ametlla filetejada.



Comencem preparant la crema, jo la he fet amb la TMX.
Posem al bol la llet, 2 rovells d'ou, 2 ous sencers, 100g de sucre, l'essència de vainilla, la sal i la farina. Ho batem 15 segons a V.4.
Afegim la papallona i ho programem 8 minuts, a 100º, V2.

Una vegada cuita retirem la papallona i per evitar que hagi quedat cap grumoll la fem batre 1 minut a V2.
L'aboquen en un bol, la tapem amb un paper film, tocant a la crema així evitarem que es faci crosta i la posarem a refredar a la nevera.

Una vegada tinguem la crema freda podem continuar fent la coca.
Muntem a punt de neu ben fort les 4 clares que ens queden amb un polsim de sal i 50g de sucre. Amb la TMX 3 minuts V3. Hi afegim els dos rovells que ens queden i ho barregem 2 segons a V3.

Per muntar la coca podem posar una placa de pasta de full damunt de paper de forn, o com he fet jo, tallar la pasta de full pel mig i fer-ne dues. La punxem amb una forquilla. Al damunt hi repartim la crema ja freda deixant un petit marge pels quatre costats perquè la puguem tancar. 
Damunt hi posem l'altra placa de pasta de full. Segellem els costats, amb l'ajuda d'una forquilla o pessigant-la amb els dits. 
La cobrim amb les clares a punt de neu, que repartirem amb una espàtula perquè quedin ben repartides,
Tirem per damunt les ametlles laminades i els 50g de sucre que ens queden i ja la podem posar al forn, preescalfat a 200º, uns 25/30 minus o fins que vegem que té un bonic color daurat.


A la revetlla de Sant Pere, acompanyada d'un cava ben fresquet...què me'n dieu?

9 comentaris:

  1. Aquesta coca m'encanta! De ben segur que vau tenir una bona revetlla!
    M'agrada molt la forma que li has donat a la coca. Quan la faig sempre la faig rectangular. Bona idea!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  2. Aquesta no l'he fet mai! Però de bon grat me'n menjaria un tros!! Ja no te'n quedava quan ens hem vist??
    Ptns

    ResponElimina
  3. No he provat mai aquesta coca, i té una pinta increible, així que em quedo la recepta per un futur! Gràcies!!
    Patricia.

    ResponElimina
  4. Es nota que la revetlla va ser bona!
    I qui es pot resistir a una coca amb tant bona pinta?!
    Petons i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  5. Aquesta coca és de les meves preferides. Aquesta teva té molt bona pinta i la forma xula!

    ResponElimina
  6. Que bona que és,m'encanta . Petons.

    ResponElimina
  7. Es una coca buenísima , en casa nos encanta.
    Me alegre de verte a ti y a las demás bloggers el pasado lunes en el evento.A seguir disfrutando de las vacaciones.
    petons

    ResponElimina
  8. Madre que rica, es un bocado exquisito huuuuu.Bs

    ResponElimina
  9. La presentación es exquisita sólo mirar la foto apetece coger un trozo y comer. Tiene que estar muy rica. Saludos y buena tarde.

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.