22.4.17

Xips de carxofa amb ou sobre crep de patata @ColorySabordeTemporada

Si, en temporada de carxofes,  faig  uns xips de carxofa amb un ou ferrat  faig feliç a la gent de casa meva. Si al damunt hi poso uns encenalls de foie o hi ratllo una mica de tòfona ja em fan l'onada.
Aquesta vegada ho vaig fer per un aperitiu i ho vaig presentar damunt unes crepes de patata, i sabeu què? doncs també els va agradar  

A veure que us sembla a vosaltres!

Per a sis tapes necessitem:
  • Una patata mitjana
  • Un ou
  • Dues carxofes
  • Sis ous de guatlla (si fem plat els ous són de gallina)
  • Sal
  • Oli



Pelem la patata, la ratllem i la rentem bé perquè perdi força el midó. L'eixuguem amb un drap i la reservem.
Netegem les carxofes ,  les tallem ben primes i les fregim fins que quedin cruixents. Les salem i les  posem damunt un paper de cuina perquè perdin l'excedent d'oli
Batem un ou, el barregem amb la patata que haurem salat una mica i en una paella petita,  lleugerament greixada amb oli,  anem fent les creps de patata ( o mini truitetes) posant una cullerada i mitja de la barreja. Amb una patata me'n van sortir 8.
Fregim els ous.
Presentem la tapa posant damunt un plat petit, mida tassa de café amb llet, una crep de patata, un grapat de xips de carxofa i ho acabem amb l'ou ferrat.

I com que aquest mes el repte @Color y Sabor de Temporada proposa com a ingredient salat la patata hi presento aquesta recepta. 



14 comentaris:

  1. Ole combinacion, imposible verla y no comerla.
    Bon cap de setmana i feliç Sant Jordi.
    peto

    ResponElimina
  2. Una presentación impecable y una combinación estupenda. Un besazo.

    ResponElimina
  3. Bonissim, es un plato que sirve de tapa y de primer, delicioso.
    Bon diumenge i diada de Sant Jordi :)

    ResponElimina
  4. Sencillo pero estoy segurísima que estará buenísimo

    ResponElimina
  5. Impressionant tapa,Glòria! Impressionant!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  6. Gloria aquí me ha traído el olorcito tan rico que tiene este sugerente bocado. Estamos en el mejor momento de las alcachofas y tenemos que sacarle el mejor partido. Me encanta tu plato.
    Besos

    ResponElimina
  7. Hola Gloria. Pues como no le has puesto foie te hago la ola por dos veces jj. He leído que lo mencionabas pero al ver los ingredientes y como lo has preparado he visto que solo fue un pensamiento jj que, por suerte para mí, no se llevó a efecto.
    Me encantan las alcachofas y tal como las has preparado hacen del plato un lujo. De rechupete. Que sepas que me he levantado y te he hecho la ola jj.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  8. Amb això a casa fan l'ona i més :o) L'aspecte és impressionant i aquest crep de patates em sembl genial!
    Petons i bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  9. Como tapa es increíble y como plato tiene que ser una delicia Gloria, me encanta!!!
    Un bst.

    ResponElimina
  10. Gloria, que rica y bonita idea, estas tapas están deliciosas todos sus ingredientes combinan a la perfección, me llevo una ;)
    un abrazo

    ResponElimina
  11. Tengo unas alcachofas en el frigo, y me ha venido tu receta de perlas por que la voy hacer. Mil besicos

    ResponElimina
  12. Mmmmmm. Quina bona idea, m'encanta la idea de la crep de patata. De las carxofes millor no dir res. Saps? Me les menjaria totes i ja no podria fer la resta....... Bueno si, però sense carxofes 😂😂😂😂

    ResponElimina
  13. Quines meravelles que fas Glòria, d'on treus el temps, tens una vareta màgica?
    Et felicito, petonets.

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.