22.2.17

Favetes amb calamars i gambes @Color y Sabor de Temporada

Torna a ser 22, torno a publicar recepta per al repte @Color y Sabor de Temporada. Aquesta vegada m'he engrescat a fer faves perquè he estat experimentant amb la cuina al buit i a baixa temperatura que és com he cuit les faves.
 Volia aconseguir que les favetes quedessin cuites i que conservessin tot el possible el color verd, que no es tornessin grisosses com passa normalment. Han estat tres intents, i a la tercera ho he aconseguit, més o menys.
Al llibre Cuina amb Joan Roca a baixa temperatura no parla de les faves, però si dels pèsols, hi posa que necessiten 15 minuts a 85ª i també hi diu pèsols congelats. 
I amb aquestes informacions jo  vaig anar per feina, desgranades i netes les favetes les vaig envasar al buit i les vaig posar en una olla amb aigua a 85º durant 15 minuts, però quan encara no en feia 5 vaig veure que la bossa s'estava omplint d'aigua (no vaig segellar-la bé ) amb la qual cosa passats els quinze minuts les faves eren grisses com si les hagués bullit normalment.
Segon intent, tornem a envasar favetes al buit i segellem dues vegades (així m'asseguro que no em torni passar), 15 minuts a 85º, queden d'un color verd lleugerament grisos, però no estan prou cuites. En vam fer una truita.
I a la tercera vaig allargar 10 minuts la cocció i vaig aconseguir que les faves no perdessin el color verd i que quedessin cuites... doncs endavant amb la recepta.

Necessitem per a dues persones
  • 300 g de favetes netes
  • Una ceba petita
  • Un parell d'alls tendres
  • Un calamar de potera
  • 6 gambes 
  • OOVE
  • Sal i pebre


Coem les favetes com he explicat abans. Si no les volem coure a baixa temperatura les bullim i les reservem
En una cassola posem a sofregir la ceba tallada ben petita, quan comenci a agafar color hi afegim els allets tallats petits també, i el calamar tallat a rodanxes (les potes i aletes del calamar les deixarem per fer un arrosset un altre dia) i a foc baixet l'anirem fent. Quan ja estigui cuit hi afegirem les gambes, que haurem pelat (el cap i les pells les podem afegir per enriquir una sopeta de peix i així aprofitar-les). Salpebrem.
Al darrer moment hi afegim les favetes, ho remenem tot bé i ho deixem un parell de minuts tot junt abans d'emplatar-ho.
I aquí tenim una manera sana i bona de menjar faves i amb un plat tenim un àpat ben complet. Us animeu?

30 comentaris:

  1. Estem aprenent cuinar a baixa temperatura però ens passen coses rares, oi?!
    M'encanta el resultat final, ben bo i colorit!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  2. Gloria una combinacion que me encanta, ha de estar tremendo.La cocina al vació y a baja temperatura se consiguen grandes sabores y texturas.
    peto

    ResponElimina
  3. Bonisim plat.
    Jo tambè he cuinat fevetes pel reto Color y Sabto de temporada.

    ResponElimina
  4. Hola Glòria, a la tercera la vencida!! está genial la teva recepta, ha quedat un color molt be. I el plat molt bo, :) ptnts

    ResponElimina
  5. Mmmmm...vull venir a dinar a casa teva!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan vulguis Olga!!!!! Tu sempre seràs molt benvinguda.
      Fem una trobada a Reus, com la de Mora, aquesta primavera?
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  6. Quin plat més encertat !!! Faves prova superada! El proper dia els calamars!felicitats, un tuper?ptns

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si tu li dones el vist-i-plau segur que la prova ha estat superada Marta :-)
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  7. Cuando he leído el nombre de tu receta he empezado a salivar. ¡Qué receta más rica! La combinación me parece perfecta.

    ResponElimina
  8. Gloria un plato riquísimo, me encantan las habitas tiernas y con todo lo que le has añadido deben estar superiores.....Buenísimassss. Besosss.

    ResponElimina
  9. Caram, quins experiments tu!! Fa una pinta boníssima!
    Clara

    ResponElimina
    Respostes
    1. Clara, experimentant, experimentant aconsegueixo coses que mai m'hagués pensat :-)
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  10. La foto de les favetes al plat és fantàstica! La combinació per caure de cul i m'agrada tot el tema de coure al buit i a baixa temperatura: així les vitamines i tal no es fan malbé, oi?
    Petons bonica

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dolors, les verdures al buit conserven el color, no perden gens de gust i les vitamines no es fan tan malbé.
      Per tant...visca les verdures cuinades al buit!
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  11. Això es un plat de super luxe, només per dies especials. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És un plat molt bo Mj, per quan et vingui de gust fer-te un regal, sigui o no un dia especial!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  12. Hola Gloria. Contigo se ha cumplido el dicho de "a la tercera, va la vencida" jj. Yo no tengo tanta paciencia jj pero veo que tú hasta que no te sale no paras jj. Encomiable actitud jj.
    Y como todo esfuerzo tiene su premio tú, has conseguido el premio mayor, porque este plato debe estar de rechupete.
    Las habas tiernas son una delicia pero se ven poco. Como nos gustan mucho suelo utilizar las congeladas, no serán igual pero a falta de pan buenas son tortas jj.
    Un plato, este que has hecho, que es todo un lujo.
    Que tengas un estupendo fin de semana.
    Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Juan,
      En casa aprovechamos la temporada y las hacemos en conserva y congeladas. así tenemos para cuando no hay!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  13. Me encanta experimentar, no tengo claro como poner al vacío y quitar todo el aire... tendré que averiguar, me parece haber visto algunos videos, es una tarea pendiente para aprender esa técnica. La perseverancia esta inmersa en ti, y te felicito me encanta la receta, saludable y exquisita. Besos!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Natàlia , yo tengo una màquina de envasar al vacio. Va perfecta para conservar alimentos en la nevera y para hacer pruebas como las de esta receta.
      Ptnts
      glòria

      Elimina
  14. Al final te'n vas sortir.. i molt bé!. M' agrada molt la teva proposta, quan tinguem faves a l' hort la versionaré la teva recepta per fer-les amb la tavella. Ptns

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Anna, a la tercera ho vaig aconseguir!
      Saps una cosa...no puc amb les faves amb tavella :-(

      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  15. Respostes
    1. Si, nos han gustado mucho LasBollis.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  16. aquest cap de setmana he fet favetes amb vieires!! és molt bona la combinació favetes amb peix! m'enduc la teva recepta que té mooolt bona pinta! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Roser!
      Tens al blog la recepta de les favetes amb vieires?
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  17. Buenos días Gloria. Un gran plato este que has preparado estas habitas con calamares y las gambas me parece todo un manjar. La presentación del plato es todo un lujo al igual que tiene que ser su sabor.
    Un beso Paco

    ResponElimina
    Respostes
    1. Paco, realmente ha sido un festival de sabores y la presentación quedo muy atractiva. Celebro que te guste.
      PTNTS
      Glòria

      Elimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.