14.2.16

Patates braves saludables


Ens ha agafat pel menjar saludable, normalment ja hi mengem força, però ara encara més. De Nadal ençà res de fregits, ni  greixos, poc o gens d'embotit, vigilem amb la carn (ens costa ja que nosaltres en som molt, de carnissers) i tot el dia verd i verd i verd... però hi ha moments que tens ganes de pecar, i pequem, és clar que si, però pequem de manera saludable heheheh
                                          
Necessitem:
  • 4 patates de Prades
  • Un quilo de tomàquets pera ben madurs
  • Una cullerada de polpa de pebrot de fer romesco
  • Una culleradeta de pebre vermell picant de la Vera
  • 1 all
  • OOVE
  • Sal
Rentem bé les patates i les bullim amb pell, deixant-les una mica crues.
Pelem els tomàquets i els posem a confitar en una safata al forn, ben atapeïts  en una safata,  lleugerament salats amb una miqueta d'oli per sobre, a 60 graus durant una hora i mitja, dues hores. Passat aquest temps els traiem i els posem dins un escorredor perquè perdin el màxim de líquid possible. Els triturarem fins fer-ne una salsa amb la textura que a nosaltres ens agradi. 
Pelem les patates, les tallem a trossos i les posem en una safata  les salem i hi posem amb una miqueta d'oli per sobre. Les posem al forn a 150º fins que agafin color daurat.
Quan les tinguem gairebé a punt agafem la salsa de tomaca, la posem en una paella amb una culleradeta d'oli, hi afegim el pebre vermell, la polpa del pebrot i ho deixem coure a foc baixet mentre, amb la batedora fem un allioli, amb un all, oli i sal.
Posem les patates en un bol o plat, al damunt una mica d'allioli i ho acabem amb una bona cullerada de salsa brava.
Què me'n dieu d'aquestes braves?  nosaltres les hem trobat boníssimes,  potser perquè no són de color verd  :-) 

15 comentaris:

  1. No em faria res provar-les. Totes són saludables, jejeje...

    ResponElimina
  2. Jo també m'apunto a provar-les! Aquesta versió lleugera promet molt, un petonàs!

    ResponElimina
  3. M'agrada la idea de fer salud d'aquesta manera: quin luxe de patates!!! I la salsa ha de ser molt bona!
    Una abraçada artista.

    ResponElimina
  4. Aquestes braves han de ser boníssimes!! El proper dia que les facis....avisa que vindré!!
    Petonets i molt bona setmana, Glòria!
    Olga

    ResponElimina
  5. Todo suma y siempre es importante comer sano y pecar así es una gozada mas sana.
    Bona setmana
    peto

    ResponElimina
  6. Nosaltres també les preparem al forn les braves ,tot i que sense bullir les patates abans.
    El que he de provar a fer és aquesta salsa de tomaca amb els tomàquets confitats... ha de ser un concentrat de sabors!
    Petons i bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  7. molt bona proposta!! ens agrada molt el menjar , però sobretot hem de mirar de menjar bé, aquesta recepta me l'apunto, que sóc una ansia de la dieta saludable!! petons

    ResponElimina
  8. m'encanten i si piquen una mica millor que millor...! petó

    ResponElimina
  9. Gloria...quina pinta .... Me encanta gira greixos.un petonet

    ResponElimina

  10. Buenas tardes Gloria. Una tapa o pincho extraordinario, estas patatas bravas te han quedado fabulosa y con ese pimentón de la Vera, la pulpa del pimiento y estas buenas patatas, te ha quedado unas bravas de “Ole”.
    Un beso Paco

    ResponElimina
  11. Hola Gloria. De haber sabido que en Prades se producen buenas patatas les habría pedido a los amigos que me trajeran unos kilos jj. Este sábado pasado nos íbamos a reunir pero por diversas circunstancias no he podido asistir. Se trataba de una cena por San Valentín jj pero al final no pude asistir y lo he sentido mucho. En fin otra vez será.
    Me encantan las patatas bravas aunque yo pecaría mas fuerte que tú jj, porque me comería un buen plato jj.
    Nunca he hecho las patatas bravas de esta forma, la tendré en cuenta ya que se evita el freírlas. No me cabe duda de que tienen que estar de rechupete y más con picante jj. Deliciosas.
    Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Juan!!!!! com pot ser que tinguis amics de Prades i no sàpigues que les patates de Prades són excel·lents??????
      Ja els pots dir que te'n baixin un saquet de cinc quilos quan els hagis de veure.

      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  12. Molt molt molt bones Glòria!!
    Jo també faig les patates al forn el 99,9% dels cops, i ens han acabat agradant molt més que les fregides. Sembla mentida que siguin tan lleugeres, eh :P
    Una abraçada.

    ResponElimina
  13. Jo, amb receptes com aquesta, em tornaria una pecadora irredimible!!! Petonarros

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.