19.6.15

Bunyols de patata

Dia 20, torna a ser dia de DEL BLOG AL PLAT, aquest juny tots estem DESTAPANT CASSOLES.
N'he trobat unes quantes de receptes per a fer i finalment m'he decidit per aquests bunyols de patata, això si amb algun que altre canvi... espero que a la Mercè no li sàpiga greu!

 Necessitem:
  • 2 patates mitjanes
  • 4 cullerades grosses de farina
  • 1 ou
  • Una culleradeta d'all tendre i julivert picat
  • Sal i oli
Bullim les patates amb pell. Les deixem refredar una mica, les pelem, tallem a trossos i sense deixar que es refredin les aixafem amb una forquilla, hi afegim les quatre cullerades de farina i l'ou mirant de remenar-ho bé que no ens quedi cap grumoll.
Ho salem i hi posem la culleradeta d'all i julivert picat i ho barregem bé.
Posem en una paella força oli i, calent però no fumejant ,  anem agafant culleradetes de massa i les anem fregint, sense donar cap forma regular als bunyols, són bonics ben desiguals i que de tant en tant tinguin alguna punxa. Quan estiguin ben daurats per tots els costats iguals els posem en un plat amb una mica de paper de cuina perquè llencin l'excedent d'oli i ja els podem servir.
Com a aperitiu els vaig posar dins d'una paperina, però en una safata i que cadascú vagi agafant els que vulgui... Que me'n dieu!!!!





A diferència dels que el dia 2 de novembre del 2010 ens va presentar la Mercè aquests que he fet jo no porten ceba ratllada i he canviat l'orenga per all i julivert. Més al nostre gust... i us asseguro, que de tant en tant aniran sortint a la nostra taula.

I ara, a esperar el  DEL BLOG AL PLAT del  juliol!!!

35 comentaris:

  1. Segur que no li sap greu que hagis canviat un parell de cosetes. Tenen molt bona pinta i a casa no durarien ni cinc minuts!
    Petons i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. No n'hi sap gens ni mica!!
      A casa van volar en un tres i no res Palmira ;-)
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  2. Els bunyols és una d'aquestes coses que és començar i no parar fins a deixar el plat net. I si són de patata, èxit assegurat! un petó i feliç cap de setmana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No els havia fet mai de patata, els vam trobar d'allò més bo Evs.
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  3. Hola Gloria. Me encantan los buñuelos pero te diré que los he hecho muy pocas veces. Eso sí cuando tengo oportunidad y los veo me compro un cucurucho jj, los suelen dar así pero no son de patata.
    De lo que si estoy seguro es de que aunque no los haya probado tienen que estar muy ricos. Al ser tan irregulares en su forma llaman la atención y parece como si te invitaran a coger unos cuantos y dar buena cuenta de ellos. Te aseguro que te iban a quedar muy pocos jj.
    Que tengas un estupendo fin de semana.
    Un abrazo.


    ResponElimina
    Respostes
    1. Són tan facilets de fer Juan que no s'admeten excuses dient que no en fas mai heheh... I aquests són tres B...bons, bonics i barats!!!!
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  4. Noia..no m'imagino un aperitiu millor per acompanyar un bon vermut ganxet!!! Petonarros!

    ResponElimina
  5. Unos buñuelos siempre son buenos así de patata y adaptados a vuestros gustos siempre es un triunfo asegurado. Buenísimos¡
    Bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. No sé perquè però els bunyos, tal com tu dius Miquel, siguin del què siguin sempre agraden!
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  6. Ahora me comía yo una tapita de esos delicioso buñuelos que tienen una pinta que pa que!!
    Besitos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues venga Raquel, que son muy facilitos de hacer.
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  7. Una molt bona proposta de la Mercè, i molt ben adaptada per les teves mans de cuinera!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tenia moltes coses bones per triar la Mercè i la vaig encertar amb aquests bunyols!
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  8. Uns bunyols deliciosos!!! Com tot el que fas!!! Han de ser un començar i no parar.....
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són de començar i no parar Olga, i vosaltres que sou vermuteros són una excel.lent tapeta de vermutillo de dia de festa!
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  9. Que rico pica pica para mi cena.Gracias por tu aportación.Doris

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu Doris, per ser tan entusiasta amb tot el que fem!
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  10. bona proposta aquesta! no ho coneixia i és super fàcil! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Però mooooolt fàcil Roser, ja ho veuràs!
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  11. Goita, nosaltres també hem participat amb uns bunyols... però de carbassó! Aquests de patata també els vaig clitxar, quina pinta!
    Petonets guapa
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. De bunyols a bunyols i tiro perquè em toca!!!! Heheh Jo també vaig badar amb els de carabassó ;-)
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  12. Jo ja hem veig menjant-me aquests deliciosos bunyols de patata, amb un vermutet i a la terrasseta de casa....! És que ja estem en mode vacances, ha, ha...! Una gran elecció! En prenc nota! Un petonet!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Presentats amb un vermutet, unes olivetes i a la terrasseta ...olor de vacances, ja ho diys bé Anna!
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  13. jajaja, però com vols que em sàpiga greu????, ben al contrari!, la gràcia de remenar blogs és precisament aquesta: canviar coses, adaptar-les al nostre gust, fer suggeriments... L'all i julivert em sembla un encert, i crec que a la propera els faré així. Moltissimes gràcies per participar!, com sempre!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu, pel repte i per les teves receptes Mercè!
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  14. Uummm. Sempre vénen de gust els bunyols, oi? aquests amb el vermut de Reus, ideals ;-D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ideals...amb el vermut... Cristina!
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  15. Una manera diferent de preparar les patates, que per variar ja està bé. Semblen boníssims, aquests bunyols! Bona revetlla!
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Poden formar part dels entrants o pica-pica de la revetlla Marta!!!
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  16. Amb uns ingredients tan senzills queda un pica pica de luxe. M'agraden molt aquest bunyols
    Petons
    Conxita

    ResponElimina
  17. Mmmm Gloria Fantastica!! Son els bunyols de tota la vida però de patata que mai els he tastat!! Una idea genial, gràcies i un petó!!

    ResponElimina
  18. no he tastat mai bunyols de patata! Han de ser deliciosos, ara amb una tapeta a l'estiu, a una terrasseta... Però per mi, jo també hi posaria ceba com la Mercè ;)

    ResponElimina
  19. Quins bunyols més originals!!! no els he provat però en faré!! bona revetlla!

    ResponElimina
  20. Deliciosus....portu el vermutet, guardem uns quansssssssss.
    Petons.

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.