Teules de formatge parmesà amb espàrrecs verds (del blog al plat)

DEL BLOG AL PLAT, convocatòria que des de fa   4 mesos fa la Mercè de Destapant Cassoles. La seva curta trajectòria ja ha passat pel La Cuina de Casa, Fam de Cuina , CRIJOARMAEL  i aquest gener és el torn de Les Receptes de St Hilari
Com ja sabeu he tingut la ma dreta fora de servei i m'ha costat, i encara em costa, posar-me a la cuina, però em vaig dir que del gener no passava i aquí estic, amb una recepta de l'Alfons molt senzilla i molt bona... que en uns aperitius queda d'allò més bé.
Necessitem:
  • - 200g de formatge parmesà
  • - 1 manat d'espàrrecs verds 
  • - 1 all tendre
  • - Oli d'oliva
  • - Llavors de sèsam

 
Ratllem el formatge parmesà.
Agafem una safata que pugui anar al forn i la folrem amb paper sulfuritzat. Fem muntanyetes d'un parell de cullerades de formatge cadascuna i les aixafem deixant-les planes i rodones.
Ho posem al forn, a uns 180º, uns 10 minuts o fins que vegem que el formatge està lleugerament daurat.
Immediatament els traiem dels forn i els anem col·locant damunt un corró de fusta perquè vagin agafant la forma de teula ( això s'ha de fer ràpid ja que si es refreden  no ens agafaran la forma).
En una paella amb una miqueta d'oli hi posem l'all tendre tallat ben petit i quan ja comença a estar transparent hi posem els espàrrecs tallats i els saltem un parell de minuts.
Posem els espàrrecs a les teules de formatge, tirem unes llavors de sèsam per sobre, una mica de sal grossa i unes gotes d'oli.
Ve de gust?

Comentaris

  1. Parmesà i espàrrecs van molt bé junts i així presentats tot un detall !
    Espero que poc a poc etiguis millor i que la mà ja no et faci patir.
    Una abraçada.
    Palmira

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. La millora de la ma és molt lenta, tant que a vegades em desespero... però de mica en mica ho provo de fer tot, encara que hi ha coses que costin... però no m'aturaré pas per una maleïda ensopegada, veritat???
      Gràcies.
      PTNTS
      Dolça

      Suprimeix
  2. Una molt bona recepta per a "robar"!! és un aperitiu molt vistós i original, me l'apunto perquè el formatge em torna boja ;). un petó!

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Ha estat un plaer robar-li a l'Alfons aquesta recepta Eva.
      PTNTS
      Dolça

      Suprimeix
  3. Que bonic t'ha quedat!, jo aquest aperitiu també l'haig de fer algun dia...Podríes posar l'enllaç a l'entrada que he fet amb la meva recepta?, així ho veurà tothom i tú podràs veure totes les aportacions!

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Fet Mercè!
      M'ha encantat començar a participar al teu repte. Ja espero el proper blog on anar a xafardejar.
      PTNTS
      Dolça

      Suprimeix
  4. I tant que ve de gust. Senzill, bo i amb una gran presència.
    Una abraçada.

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Realment és tan bonic que sembla mentida que sigui tan senzill de fer.
      PTNTS
      Dolça

      Suprimeix
  5. Buenas tardes Gloria. En primer lugar decirte que me alegro que ya estés casi recuperada. Estos espárragos trigueros y el ajo tierno, servidos en las tejas de queso me parece una receta, muy buena y original. Te han quedado de lujo.
    Un beso Paco

    ResponSuprimeix
  6. Quina presentació més bonica!!! Eppp!! I lo bo que deu estar!!! Vaig a veure aquest repte......
    Petonets, Dolça!!!
    Olga

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Això, això... tu vas a veure el repte i el mes que ve a participar-hi Olga ;-)

      PTNTS
      Dolça

      Suprimeix
  7. fàcil de fer i molt sorprenent, aquestes teules de formatge triomfes segur!
    M'alegro que la mà es vagi posant a lloc :)

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. És un aperitiu per triomfar Gemma! Com molts dels que té l'Alfons.
      PTNTS
      Dolça

      Suprimeix
  8. Malgrat que la ma no estigui encara al 100% t'ha quedat un plat molt atractiu i molt adient per un aperitiu. Que et milloris
    Conxita
    Al pot petit

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Ja vaig mirar que no fos de difícil elaboració Conxita.
      Gràcies
      PTNTS
      Dolça

      Suprimeix
  9. Quina recepta més xula! És senzilla, boníssima i amb una presentació espectacular, de les que m'agraden a mi, així que una altra recepta que em queda pendent de fer ;)

    Un petonet!

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. És tan senzilleta que no ha de quedar a pendents, es fa i llestos Cristina :-)
      PTNTS
      Dolça

      Suprimeix
  10. Que et milloris ben aviat! I la recepta t'ha quedat xulísima i segur que ben bona! Un petó!

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Amb els vostres desitjos de millora no puc fer més que millorar Pilar.
      Moltes gràcies
      PTNTS
      Dolça

      Suprimeix
  11. Respostes
    1. Com no han de ser fantàstiques si les he copiat d'on les he copiat Gemma heheh
      PTNTS
      Dolça

      Suprimeix
  12. t'han quedat fantàstics.. i amb una sola ma que encara té més merit!!! ;-)))
    una recepta com dius facil senzilla i resultona... vaja totes com aquesta ,no?
    gracies per participar
    Una abraçada

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Gràcies a tu Alfons per tenir un blog tan fantàstic com el que tens.
      PTNTS
      Dolça

      Suprimeix
  13. Quines teules més maques i gustoses!! Gràcies per explicar com fer aquestes joies de formatge!!
    Petons i bon cap de setmana!

    ResponSuprimeix
  14. T'han quedat genial les teules! Jo també vaig fer aquesta recepte però vaig fer les teules massa gran i aleshores els espàrrecs "es perdien" per les teules, ha, ha....!! T'ho has sabut fer mida exacta! Una abraçada!

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. heheh... ja passen coses com aquesta Anna.
      Però tu després t'has posat les piles i has fet un trio de receptes magnífiques.
      PTNTS
      Dolça

      Suprimeix
  15. Quina preciositat, i han d'estar boníssimes!!

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Sussi... és una presentació moooolt bonica, senzilleta de fer i molt bona!
      PTNTS
      Dolça

      Suprimeix

Publica un comentari

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades populars