14.7.14

Coca d'albercocs

15 de juliol... aniversari de la Dolça i del No Tot Són Postres. Ja portem sis anys d'aventura bloguera, sis anys que avui celebrem amb tots vosaltres amb aquesta senzilla i boníssima coca. Animeu-vos a fer-la i amb una copeta de cava ben fresquet bridarem tots junts ...xin.xin !!

Necessitem:
Per a la massa:
  • -500g de farina de força
  • -50g de mantega en pomada
  • -50g de sucre
  • - una cullerada d'essència de vainilla
  • -2 ous
  • -150cc de llet
  • -un polsim de sal
  • -un cub de 25g de llevat fresc.


  Albercocs ben madurs , sucre i oli 


Desfem el llevat en la llet tèbia.
Batem els ous, els barregem amb la mantega i el sucre. Hi afegim la sal. Després hi posem la llet amb el llevat i la cullerada de vainilla i a poc a poc hi anem posant la farina de força. Quan vegeu que ja li falta poc ho acabeu d'amassar amb les mans.
Fem una bola i la deixem reposar una hora en un lloc tèbi tapada per un drap de cotó.
Engeguem el forn a 200º.
Una vegada ha reposat i ha pujat de volum toca preparar la coca. 
Estirem la massa (amb aquesta quantitat en surten dues) damunt la safata del forn que haurem protegit amb un paper vegetal.
Hi posem els albercocs, oberts pel mig i sense pinyol al damunt, espolsem la superfície de la coca amb força sucre, un raig d'oli i les enfornem  forn que ja tindrem calent fins que vegem que estan daurades ( uns 20-25 minuts).

I amb aquesta coca felicitem a la Dolça i també us desitjo unes bones vacances. 
Ens retrobem el setembre ;-)



20 comentaris:

  1. Muchísimas felicidades y qué coca más rica y fresquita...me llevo un trocito..bsts

    ResponElimina
  2. Una gran coca per celebrar dos aniversaris molt especials!!! No tinguis dubte.....la faré!!!!
    Petons i.....per molts anys!!!!
    Ola

    ResponElimina
  3. Felicitats princesa!!!!!! I amb la meva coca preferida!!!!!! Mira, tu mareixas, brindo amb cava amb tu, ancara que no m'agradi gens......
    Mil petons

    ResponElimina
  4. Felicitats princesa!!!!!! I amb la meva coca preferida!!!!!! Mira, tu mareixas, brindo amb cava amb tu, ancara que no m'agradi gens......
    Mil petons

    ResponElimina
  5. que bones les coques amb fruita! per un esmorzar deu! petons

    ResponElimina
  6. Quina coca mes bona!!! Aquesta es de ses meves, sa d'albercoc, sa millor!!! Una abraçada

    ResponElimina
  7. Per molts anys!.... Sis anys són un bon motiu de celebració! Petons.

    ResponElimina
  8. m'encata aquesta coca!!! l'albercoc és de les fruites meves preferides! a veure si la faig!

    ResponElimina
  9. Aquesta coca deu d’estar de bici, queda anotada perquè els albercocs amb perden.
    Moltes felicitats per aquests anys de Bloc, i que en siguin molts més i poder-te seguir
    Una abraçada i bones vacances

    ResponElimina
  10. Per molts anys que puguis fer una coca com aquesta! una abraçada.

    ResponElimina
  11. Sembla deliciosa, i molt bonica, molt rústica. Felicitats!
    Marta

    ResponElimina
  12. Enhorabona per l'aniversari del blog, sembla que fos ahir que vam començar i ja fa 6 anys!
    I ho has celebrat amb una de les teves receptes estrella, molt ben fet! :)

    ResponElimina
  13. Enhorabona per aquests 6 anys i felicitats per l'aniversari. Sens dubte aquesta coca va ser una molt bona manera de celebrar-ho, quina pintassa!!

    ResponElimina
  14. Molts d'anys!!! I gràcies per compartir totes aquestes receptes tan i tan bones!!! Fins a setembre, doncs!! :D

    ResponElimina
  15. Desde luego pinta deliciosa.Besoss y buenas tardes

    ResponElimina
  16. Se'm fa la boca aigua amb aquesta coca, deliciosa! Moltes felicitats per l'aniversari! per molts més anys!

    Un petó

    "Les receptes que m'agraden"

    ResponElimina
  17. m'apunto a tot ... copa de cava inclosa....!!
    i moltes felicitats, 6 anys de bona feina es mereixen una segona copa.... txin-txin!!

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.