19.7.13

coc d'albercocs (66)

Avui  és dia 19... i ves per on el 14 la Dolça i el no tot són postres...a la cuina van fer cinc anys i a mi em va passar per alt. Puc començar a pensar excuses, que si això, que si l'internet, que si allò, que si les vacances... res! que no hi vaig pensar fins que vaig veure un altre blog que feia anys i m'ho va fer recordar.
Doncs, un altre any, agrair que sigueu aquí, agrair les bones estones que passo amb vosaltres, agrair el molt que he après d'algunes coses, agrair les noves amistats que he fet i ... Bé, espero poder seguir agraint durant força temps... encara que m'oblidi de dates, que sembli que estigui desconnectada...   el blog és un complement i a vegades els complements passen a un segon terme, però mai deixen de ser-hi.
I aprofitant les dates, que tinc ganes de fer vacances, que a l'estiu estic mandrosa i que em ve de gust fer-ho així...  doncs us he preparat aquest coc, amb producte de temporada per desitjar-vos unes BONES VACANCES i tancar fins el setembre.
 
Per fer el número 66 necessitem:
  • 14 o 15 albercocs
  • 4 ous
  • 200g de sucre
  • 100g d'oli d'oliva
  • 100g de nata líquida
  • 250g de farina
  • 1 sobre de llevat químic
  • un polsim de sal
  • una cullerada de sucre i una de canyella en pols pel motlle
Agafem un motlle rodó i l'espolsem amb sucre i una culleradeta d'aigua. El posem al foc ( ho he posat a la placa lenta al número1) i quan vegem que s'ha començat a convertir en caramel ho tanquem i deixem que es refredi. Una vegada fred hi empolvorem la canyella i hi posem els albercocs, tallats pelmig i sense pinyol de manera que cobreixin tota la base del motlle.

Posem el forn a preescalfar a 200º

Muntem les clares a punt de neu ben fort, ens ajudem amb un polsim de sal, i les reservem.
Triturem ben fins quatre albercocs ben madurs i els reservem.
Muntem a punt de cinta els rovells d'ou amb el sucre, quan ja estigui ben esponjós hi anem afegint ben a poc a poc, mirant que no ens baixi massa la barreja, l'oli, la nata líquida, els albercocs triturats i la farina barrejada amb el llevat. Al final de tot hi incorporem les clares muntades i les barregem amb molta cura.
Aquesta crema resultant, que si la tastem té gust de farinetes de fruita de nadó ;-),  l' aboquem damunt dels albercocs que tenim al motlle i ho posem al forn, a 180º, durant una hora. Punxem i quan surti l'agulla eixuta ja el tenim a punt.
El deixem refredar una mica dins el motlle i després el girem i el posem damunt la safata on volguem servir-lo.

15 comentaris:

  1. Fantástic coc. M' encantan els postres amb albarcocs, ja que el contrast del ácid de la fruita amb la dolsor del pa de pessic es deliciosa.
    Bonas vacances i fins la tornada

    ResponElimina
  2. Ohhh la foto ja ho diu tot!!! Moltes felicitats i bones vacances! petons

    ResponElimina
  3. Com que fins el setembre???
    Caram quines vacances!!!
    Gaudeix les a tope!!!
    Aquest coc d'albercoc... Qui en pogues agafar un trosset!
    Moltes felicitats per aquest 5 anys.
    L' altra Mglòria ; )

    ResponElimina
  4. Caram cinc anys són molts anys de blog i bé es mereixen un coc com aquest i encara més. Descansa i gaudeix de les vacances que és el que toca i a tornar-hi amb energies renovades. Petons i fins setembre.

    ResponElimina
  5. Moltes felicitats per aquests 5 anys! Aquest coc fa una pinta increible. Que gaudeixis d'unes bones vacances i fins Setembre.
    Petons!

    ResponElimina
  6. Moltes felicitats per aquests 5 anys! Aquest coc fa una pinta increible. Que gaudeixis d'unes bones vacances i fins Setembre.
    Petons!

    ResponElimina
  7. Muchas felicidades por estos 5 años ya con el blog, nos llevamos poquito jeej....este pastel con albaricoques es de lo más apetecible y jugoso.....que pases un feliz verano y nos vemos a la vuelta guapa,,besitossssss

    ResponElimina
  8. Molts d'anys!!! Sent que se m'haja passat el felicitar-te a l'hora. Salutacions i bona cuina!!

    ResponElimina
  9. Feliç aniversari!!! aquest coc és perfecte per celebrar-ho. No sé si et passa com a mi però a casa ja no sabem que fer amb els kilos d'albercocs que hem collit aquest estiu ;-)

    ResponElimina
  10. Per molts anys! Enhorabona pels 5 anys, no hauries pogut triar una recepta més representativa del teu blog que aquest cóc d'albercocos :)
    Que gaudeixis de les vacances! Tot i les tempestes de tarda, ej? ;)

    ResponElimina
  11. Mmmmm..un bon cóc per començar unes ben merescudes vacances!!! Disfruta-les i per celebrar l'aniversari!!!!
    Molts petons, Dolça!!!
    Olga

    ResponElimina
  12. Fantàstic! Ma germana ara mateix també està cuinant amb albercoc....cookies amb albercoc!!!

    ResponElimina
  13. Enhorabona per la perseverança.

    Acabo de rebre en el meu bloc el següent comentari. Penso que et pot interessar:
    ""De la mateixa manera que per l'onze de setembre esta previst fer una cadena humana, els blogs també ens estem preparant per enllaçar-nos

    ara a mes fem una exposició de fotografies i dibuixos nacionalistes

    ens agradaria que us afegíssiu al projecte

    animeu-vos !!

    http://cadenablogs-11setembre2013.blogspot.com/

    ""

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.