3.7.12

Coca de llanda (59)

Ja tocava fer un coc... ja són  molts dies sense fer-ne cap de nou, i vet aquí que aquest és el 59!
El nom d'aquest coc ve de la manera de dir a València llauna. L'origen d'aquest coc /coca és de quan, força anys enrere,  es feien servir com a motlles les llaunes de conserva reciclades, quan a les cases no hi havia armaris o calaixos plens de motlles de diferents mides, colors, materials....


Per fer-lo necessitem:


  • 300g de sucre
  • la pell d'una llimona
  • 3 ous
  • 250g de llet
  • 250g d'oli
  • 400g de farina
  • un sobre i mig de llevat químic


Preescalfem el forn a 180º.
Preparem el motlle amb oli i farina perquè no s'enganxi el coc en coure's.
Ratllem la pell de la llimona i la barregem amb el sucre.
Hi afegim els ous i ho batem fins que ens quedi una barreja escumosa.
Hi posem la llet i l'oli i seguim barrejant.
Al final, i amb cura hi anem posant la farina barrejada amb el llevat.


Ho aboquem al motlle, ho enfornem i passats uns 30 minuts ja estarà a punt.


Surt un coc una mica humit, molt esponjós, ideal per als esmorzars, amb el cafè amb llet... i no ho vaig fer, però banyat amb xocolata pel damunt ha d'estar....mmm...ho deixo per una altra vegada  :-)

24 comentaris:

  1. Pensava que el nom era per aquell actor que t'agrada tant,com es diu...ah!!! l'Alfredo Llanda, xist fàcil :)

    ResponElimina
  2. Es veu molt tendre, ha d¡estar boníssim :)

    ResponElimina
  3. Òstres, 59 receptes de coc és tot un récord!!!! Aquest té una pinta deliciosa i molt esponjosa. S'assembla a la coca de iogurt, però amb llet enlloc de iogurt...

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  4. ja estic desitjant veure el 60!! ;P es veu molt esponjós. petonets

    ResponElimina
  5. Está molt be el nom de la coca,,,acabarem reciclan les llaunes i mes coses segur !!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  6. yo creí que las cocas eran saladas y ahora veo que no. me gusta lo esponjosa que quedó!

    ResponElimina
  7. Se ve muy esponjosa y rica, estas cocas me encantan.
    Besos

    ResponElimina
  8. què bona ací diem coca María,
    m´encanta!!

    ResponElimina
  9. quina pintassa!!! m'encanta aquest tipus de coc per esmorzar! petons

    ResponElimina
  10. La veritat, es que fa una pinta genial!
    Salutacions :)

    Kui_Netes

    ResponElimina
  11. Que rica te ha salido, es de esas recetas de las de toda la vida, que son las que me vuelven loca. Besicos
    cosicasdulces.blogspot.com

    ResponElimina
  12. Ara un trosset per esmorzar m’aniria de perles, doncs ja tinc el cafè aquí preparat Ummmmm
    Petons

    ResponElimina
  13. 59 cocs???????? Nena, ja cal que m'hi posi si et vull atrapar...Ostres quin compendi de cocs. Aquest es veu superesponjós...
    Nani
    (Des d'una cafeteria a Tarragona a l'hora d'esmorzar)

    ResponElimina
  14. Jo ja espero el fascicle 60 d'aquesta col·lecció :-)

    ResponElimina
  15. Hola a tots i tot@s,
    només dir-vos una coseta, si us agraden els cocs feu-ne qualsevol dels 59 que hi ha publicats, el 60 tardarà... vacancetes, calor, poques ganes de cuinar... ;-)

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  16. Tot un clàssic sensacional.
    El coc 60 serà especial, oi? Ja tinc ganes de veure quin faràs :)

    ResponElimina
  17. Quina cuina tan deliciosa! Ja tens una seguidora més! Et convido a visitar la meva a: http://maramaruja.blogspot.com a veure si també t´agrada! Un petonet

    ResponElimina
  18. Molt bé, està molt bé tenir a mà les receptes bàsiques. Es veu tan esponjós...

    ResponElimina
  19. Les receptes més bàsiques sempre son les més bones. Fer una coca amb ingredients que tots tenim al rebost. En definitiva, amb poc fer contens als de casa. Petons.

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.