20.11.15

Magdalenes de moniato ( 30 )

Dia 20... torna a ser dia de DEL BLOG AL PLAT, aquesta vegada ha estat una cerca  pel blog DOLCÍSSIM.  No el coneixia i he estat buscant i remenant  per fer acabar fent aquestes magdalenes de moniato, realment molt bones.  
Això si, com sempre, fetes a la meva manera.

Necessitem:
3 ous
150g de sucre morè
200g de moniato, cuit al forn
200g de llet
20ml d'OOVE
200 g de farina
1 sobre doble de gasificant
1 sobre de llevat químic

Separem els rovells de les clares , aquestes les muntem a punt de neu fort ( si cal ens ajudem amb un polsim de sal) i les reservem.
Barregem bé, amb la batedora, el moniato amb el sucre, A poc a poc, sense deixar de batre hi incorporem els rovells d'ou, l'oli, la llet i la farina barrejada amb el gasificant i el llevat.
Al final de tot incorporem les clares a punt de neu, amb molta cura, amb una espàtula de silicona.
Posem la massa resultant a la nevera, un mínim d'un parell d'hores ( en el meu cas va ser tota la nit, ja que ho vaig fer d'avui per demà)
Posem el forn a preescalfar.
Omplim els motlles de paper de la massa, una mica més de la meitat, i els posem dins d'un motlle de magdalena de silicona, així no s'obren i pugen amb més força.
Ho posem al forn, a 200º, uns quinze minuts. Quan les vegeu pujadetes i cuites les traieu del forn, les traieu dels motlles de silicona i les poseu a refredar damunt una reixeta.

Queden humides, esponjoses, molt suaus i amb un color que enamora...feu-les per acompanyar una tassa de xocolata i ja m'explicareu!

17 comentaris:

  1. Que bones Glòria, ahir vaig coure uns moniatos justament, si sobre alguna cosa a veure si les provo!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si te'n sobren aquestes magdalenes són una bona proposta d'aprofitament Sussi!
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  2. Mmmmmm...bones, bones, bones!! I sí, com tu dius, un color preciós!
    Petonets i bon cap de setmana!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sorprenen Olga, i el color enamora!
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  3. mmm... quin color més preciós! Han de quedar boníssimes i ben humides.
    Aquest cop no he arribat a temps pel blog al plat, la primera vegada que falto! Massa feina...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Massa feina Gemma...i volem arribar a tot. El proper mes ja hi tornaràs...
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  4. Nunca las había visto ni probado.Magnifica manera de hacerlos servir a los humildes moniatos.
    Bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
  5. Veig que las dos li donem al monisto i amb receptes ben diferents. Això està be. I això que no ens hem posad d'acord! Jaaaajaaa
    Petons "Dolça" jaaajaaa

    ResponElimina
  6. El moniato m'encanta pel sabor, pel color, per la dolçor especial...Unes magdalenes així, a mi, no em durarien pas gaire...Merci per participar, com sempre Gloria!

    ResponElimina
  7. Que bones i originals aquestes magdalenes!
    i pensar que fa 10 anys els boniatos tant sols els menjàvem per la castanyada, oi?
    Petons i bona setmana
    Palmira

    ResponElimina
  8. Semblen molt esponjoses i segur que molt gustoses... que bones!
    Marta

    ResponElimina
  9. Sóc la Núria de Dolcissims. T'han quedat unes magdalenes maquissimes! gràcies per visitar le meu bloc i participar! Et seguiré!

    ResponElimina
  10. M'agrada que els moniatos vagin adquirint protagonisme! Els teniem molt fixats al dia de la castanyada i és una pena perquè són molt versàtils. Fantàstica recepta!
    Salutacions

    ResponElimina
  11. Oh! si que han de ser bones!! abans no m'agradava gens el moniato i ara em pirra... ! deu ser l'edat.. petó

    ResponElimina
  12. ¿De boniato?, nunca las probé pero me apunto!

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.