Un aperitiu... reinventem el pa amb tomaca.
Fa calor i continuem fem aperitius i vermutets, encara que ja anem a treballar. Venen de gust coses fresques i lleugeres, el pa amb tomaca és típic i sempre acaba sortint i triomfant, aquesta vegada l'hem fet una mica diferent i també ha triomfat. Visca el pa amb tomaca!!!
Necessitem:
- Pa d'espelta
- Mousse de tomaca
- Pernil cuit La Selva tallat molt prim
- Oli d'oliva Verge ( en el meu cas he fet servir Oleum Flumen)
Per la mousse de tomaca:
- mig quilo de tomaca madura
- una ceba mitjana
- Oli
- sal
- 2 clares d'ou
- 4 fulls de gelatina neutra
Comencem fent la mousse.
Piquem ben fina la ceba i la posem en una cassola o paella a foc baixet amb una miqueta d'oli fins que estigui transparent. Ratllem el mig quilo de tomaca i l'afegim a la ceba, posem el foc una mica més fort i ho deixem coure tot junt un quart d'hora. Ho retirem i deixem que es refredi.
Mentrestant hem posat a hidratar les fulles de gelatina que afegim a la tomaca quan està tèbia i ho remenem bé.
Muntem les clares a punt de neu fort, ho barregem amb la tomaca i ho aboquem en un motlle que posarem un parell d'hores a la nevera, o més, fins que estigui pres.
Passades aquestes dues o més hores tallem el pa d'espelta donant-li forma allargada. El torrem una mica. Hi posem al damunt un bon tall de la mousse de tomaca i a sobre de tot un tall de pernil cuit, tallat ben finet. Un rajolí d'Oleum Flumen i aquí teniu un aperitiu molt bo, fresquet i diferent.
Us animeu???
I aquesta és la meva proposta al concurs de blocaires del TERCER DIA CUINA que es farà el dia 27 a Manlleu, que torna a tenir com a protagonista el pernil cuit La Selva.
Quina proposta taaan bona Glòria!! Es una manera original i divertida de menjar el pa amb tomàquet!
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaUn aperitiu genial.
ResponEliminaMmmmm....bona proposta!!! M'apunto aquesta mousse de tomaca, que ha de ser una delícia......
ResponEliminaPetons, Dolça!!!!!
Olga
ostres tu! quina versió més xula de pa amb tomàquet!!! petonets
ResponEliminaQue bo i que original, m'imagino la textura i el gust de la mousse i mmmm...
ResponEliminaQuina gana m'obre!
M'encanten aquestes receptes que versionen els clàssics, tenen l'èxit assegurat.
ResponEliminaLa mousse de tomàquet ha de quedar super lleugera i molt gustosa.
Un esmorzar estupendo, Glòria! M'agarada, el teu pa amb tomàquet. Petons!
ResponEliminaQuina proposta més bona i original!!!
ResponEliminaMolta sort!!!
Petons,
Palmira
A original no et guanya ningú, princesa!!!!
ResponEliminaPetonarros
Quina bona manera de menjar pa amb tomata! M'encanta, apuntada queda! un petó
ResponEliminaLes receptes que m'agraden
ostres quin aperitiu més bo i més de la nostra terra!! em sembla fantastic! petons
ResponEliminaQuina cosa més bona i per aquests dies que encara fa caloreta, ve molt de gust!!
ResponEliminaPetons!
Un pa amb tomata de primera categoría !!!! me quedo aquesta recepta sota la mániga....a casa els deixare bocabadatssss...GRACIESSS.
ResponEliminaUmmm qué rico y qué original, me llevo una tostadita ejej...bsts guapa
ResponEliminaQue bonissim!
ResponElimina