6.4.14

Coc de xocolata i cervesa negra (73)

Dies enrera el JosepB va fer un pastís de xocolata i cervesa negra amb cobertura de formatge que em va cridar l'atenció pel molt esponjós que es veu.
He fet el coc, amb algun canvi, com posar oli enlloc de mantega i una mica diferent el procediment, i  el resultat ha estat un coc suau, molt flonjo i no massa dolç.


Necessitem:
  • 200 g de sucre
  • 150ml de cervesa negra
  • 150g de farina
  • 125 g d'oli
  • 1 iogurt
  • 40g de xocolata de cobertura
  • un ou
  • una culleradeta i mitja de bicarbonat o llevat químic
  • una culleradeta d'essència de vainilla
Agafem l'oli, la cervesa i la xocolata i ho posem a escalfar, sense que bulli (a uns 60/70 graus) fins que es desfaci la xocolata. Ho deixem refredar.
Amb un batedor de varetes barregem l'ou, el iogurt i el sucre. Després hi afegim la farina amb el bicarbonat. Al final incorporem la barreja que hem deixat refredar i l'essència de vainilla.

Preparem un motlle amb oli i farina i hi aboquem la massa. Ho posem al forn a 180 graus uns 20/25 minuts.
El traiem del forn, el deixem 10 minuts dins el motlle i ja el podem posar a la safata, amb molta cura que no se'ns trenqui ja que queda molt lleuger i molt flonjo.

17 comentaris:

  1. Tiene una pinta muy jugosa y seguro que el toque de la cerveza le da más profundidad al pastel.

    besazos

    ResponElimina

  2. Glória; ...qué... no està gens malament, veritat...?
    El canvi que l'hi has donat, tampoc està gens malament, sembla ser, que també queda molt ben fet i gustós.
    Salutacions cap a Reus i tú Glória, rep una forta abraçada des de Badalona¡¡ :O)

    ResponElimina
  3. Oh¡ Com m'agradaria menjar un troç d'aquest coc, primer per els ingredients, els ingredients molt originals, segonament per què nomès començar a llegir he vist que no és massa dolç.

    Una abraçada, Agusti CAngrejo Grande.

    ResponElimina
  4. Té una pinta genial, i es veu esponjós i humit com a mi m'agraden! hauré de provar aquest toc de cervesa, un petó!

    ResponElimina
  5. original i sens dubte molt bo aquest coc.

    ResponElimina
  6. M'agrada molt el canvi de la mantega per l'oli! Ets la reina del cóc!!! Petons i bona setmana, Dolça!
    Olga

    ResponElimina
  7. Esponjós és poc. Superesponjós!!!! A mi em fa una mica de por utilitzar la cervesa en els pastissos perquè.... deu donar una mica de gust, no?
    Petons

    ResponElimina
  8. La combinació de xocolata negra i cervesa és una parella sensacional.
    Vols dir que et queda algun cóc per fer??? :)

    ResponElimina
  9. ha de ser ben bo amb el toc de cervesa! me l'apunto! petons

    ResponElimina
  10. Mmm! Un altre coc!! i aquest fa molt bona pinta, Glòria, amb aquell punt humit que a mi m'encanta! Queda apuntada la recepta.

    ResponElimina
  11. Buenos días Gloria. Que bien te ha quedado este bizcocho o pastel de cerveza negra, se ve muy esponjoso y seguro que con el chocolate le da un toque espectacular.
    Un beso Paco

    ResponElimina
  12. Encara que sembli estrany queda boníssim, oi? el vaig fer fa temps i va agradar molt! t'ha quedat molt esponjós!!!

    ResponElimina
  13. Cerveza negra y chocolate combinan a la perfección y el resultado es un bizcocho tan rico como el tuyo....bsts guapa

    ResponElimina
  14. Aquet coc, m' encanta la paraula, te una pinta estupenda i la cervesa negra li dona un gustet molt especial.
    Ting una solució per a tu i els teus problemas de falta de cert motlle. La solució li he deijat a un comentarí al blog de la Gloria......
    Mil petons estimadísima

    ResponElimina
  15. El toque de la cerveza tiene que irle genial.
    Muy esponjoso y con chocolate, un vicio.
    Besazos.

    ResponElimina
  16. Un pastís deliciós!! La cervesa li ha de donar un toc especial. Petonets!

    ResponElimina
  17. La cervesa a la cuina m'agrada més que beguda ;) I amb la xocolata formen un "team" perfecte: boníssim!!

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.