21.1.12

Panets dolços de formatge fresc

  Avui que esteu tots engrescats volent millorar la qualitat de les fotografies després d'haver anat al Taller de fotografia gastronòmica per a bloggers  i que trobareu totes les pífies hagudes i per haver a les dels pobres blocaires que no hem vingut;  arribo jo amb aquests panets fotografiats tan malament que les ombres tenen més protagonisme que els mateixos panets...( us prometo que ja em miraré amb "carinyu" tot això de les cartolines, el paper d'alumini, les teles... ).  
Però els panets valen la pena!!!! això si que us ho puc garantir ;-) 

  Per fer-los necessitem:

- 500g de farina de força
-100g de sucre
-10g de sal
-200g de formatge fresc o mató
-50g de llet
-30 g de llevat fresc
- 4 ous
- una cullerada grossa de llard

Deixem el llard a temperatura ambient.
Desfem el llevat fresc amb la llet a temperatura ambient o lleugerament tèbia.
Anem batent a mesura que incorporem el sucre, la sal, el formatge  i els ous.
Quan hi posem la farina comencem a amassar fins aconseguir una massa ben lligada, gairebé quan vegem que està llesta hi posem el llard i seguim amassant fins que quedi ben integrada.


Farem una bola grossa i la deixarem reposar, tapada amb un drap una miqueta humit, fins que dobli de volum ( entre una hora i mitja i dues hores)


Farem boletes amb la massa i les posarem a les safates que després han d'anar al forn ( separades! ja que creixen força). Posarem les safates en un lloc sense corrents d'aire i les deixarem un parell d'hores més.
Encendrem el forn a 170º i hi posarem els panets a coure.  Es fan ràpidament, només calen uns 10 minuts.
En treure'ls els empolvorem amb sucre llustre pel damunt i els deixem refredar.  

 Amb una pressa de xocolata són un esmorzar o un berenar boníssim!


28 comentaris:

  1. Quins panets reina del meu cor!!!!!tu deixa las fotos....si tots estem igual.....lo importan ès el carinyo que si posa.Petons!!!!!!!!

    ResponElimina
  2. Jo tampoc he anat al taller, de manera que ja som dues que seguirem fent fotos horroroses...
    Però no passa res, segueixo pensant que l'important és que allò que fotografiem està bo bo bo de veritat, com aquests panets teus tan flonjosos, esponjosos i gustosos d'avui ;)

    ResponElimina
  3. Oohh han de ser molt gustosos....apuntats!! un esmorzar de diumenge perfecte amb aquests pans...petons

    ResponElimina
  4. Amb la foto ja es veu que són boníssims!! ;)
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. ohh, tomo buena nota , me encanta para merendar y tu blog también! así que me quedo a seguirte!
    Un besito,
    Nieves.
    http://igloocooking.blogspot.com

    ResponElimina
  6. Nena, aquests panets estan increíbles. I per les fotografies ja veiem com són. Un petó,
    Nani

    ResponElimina
  7. Nena, quin goig de panets!!! De ben segur q amb xocolata està deliciòs aquest pa!!

    Un petonet preciosa,

    Vanesuky.

    ResponElimina
  8. ohhhh!! de ser molt molts aquets pabets

    ResponElimina
  9. Molt bona pinta!!! fets amb formatge fresc que bo!!
    Jo estic igual amb el tema de les fotografies, m'hi tinc que posar més a fons... i es que es tot un món!!
    Susanna.

    ResponElimina
  10. Quina pinta!!! Me'ls apunto per fer-los aviat, perquè han d'estar tremendos... I, escolta, comparades amb les meves fotos de tot això està perfecte! Es veu molt bé tot. Un petonet

    ResponElimina
  11. Quins panets més bons!!! No patisques gens per les fotos, jo estic encara pitjor que tu. Necessitaria fer deu cursos de fotografia de plats per a fer-les amb una mica de traça. I, a més, ara sense càmera i només amb la del mòbil, encara m'ixen pitjor.
    Per cert, la recepta me l'apunte.
    Salutacions

    ResponElimina
  12. Que pans més rics .... Han de ser super sucosos, i es veuen tan tovets
    Petons

    ResponElimina
  13. Que galetes més riques ... Ara em fa ràbia no haver comprat més torró del tou jejeje! Es veuen unes galetes bones i res empatxos ... Em guardo la vostra recepta
    petons

    ResponElimina
  14. Diuen que tot entra per la visata però solament per uns instants perquè el paladar és molt més poderós...je, je, je...Quina fila que fan i amb formatge fresc "incorporat" una autèntica llaminadura.

    ResponElimina
  15. Què bons!! I tranquil·la que les fotografies no es menjen!!
    Emma

    ResponElimina
  16. Nena, si m'està entrant la salivera!!
    quina cosa més bona.
    La propera trobada hem d'anar perquè no diguin que no en sabem de fer fotos bonica.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  17. M'ho crec que són boníssims!!! AMb mató o formatge fresc han de ser molt esponjosos. M'han recordat el pa de llet que fan a Valldemosa (Mallorca). Petons! No pateixis per les fotos, que són igual d'atractius!!

    ResponElimina
  18. no pateixis, que les ombres s'obliden fàcilment amb aquest panes, que es veu d'una hora lluny com n'estan de bonsÇ!

    ResponElimina
  19. Hola Dolça estimada i guapa tu

    Una bona recepta....que em copio rapidamenttttt je,je

    et desitjo un BON ANY i t´envio mil petonets Susanna

    ResponElimina
  20. Hola dolça. No sé yo si tu tendrás muchas pifias en las fotos jj, creo que salvo contadas excepciones la inmensa mayoría coge la máquina de fotos, encuadra y dispara, eso al menos hago yo jj ¡sólo me faltaría poner un caballete, iluminación y una máquina de profesional para hacer fotos de recetas de aficionado jj! eso lo dejo para autores de renombre.
    De lo que si estoy seguro es que estos panecillos son pura gloria. Un vicio del que costará tiempo y esfuerzo salir.
    Saludos

    ResponElimina
  21. Me quedo prendada de estos bollos, que corte, tengo que hacerlos un día, pronto, y pondré el enlace de esta maravilla para que vean como lo has preparado.... UN BESO Y FELIZ SEMANA!!!

    ResponElimina
  22. Jo tampoc vaig poder anar-hi i mira que em cal, el que més em costa de l'entrada són les fots! però bé, aquest panets segur que van ser un èxit!!

    ResponElimina
  23. Les fotos no sé, prou feina tinc amb les meves. Però els panets, espectaculars!!!
    Ptns

    ResponElimina
  24. Una duda tengo, el queso para hacer los panecillos puede ser tipo queso de untar..??? GRACIAS!!!

    ResponElimina
  25. Jo vaig seguir el curset via Internet, i la veritat és que deu n'hi do la maneta que hi té el Martí...
    Sobre els panets aquests, aquí Vic són molt típics dels forns de la Plaça, em sembla que en diuen quesades o matonades, suposo que els fan amb més mató que la teva versió, ja que quan el mossegues, a dins trobes algun tros encara desfet. Són deliciosos! Suposo que els teus també, serà qüestió de provar-los ;-)

    ResponElimina
  26. Por fin los hice, a ver que te parece mi versión, por cierto, tendrás mas comentarios si quitas el verificador de palabras en los comentarios, encima es doble, la gente no comenta cuando los ve. UN BESO!!!

    ResponElimina
  27. Hola Dolça, gràcies per la teva visita i disculpa'm per no haver dir rés abans, és que he estat uns dies fora de circulació.
    Aquests panets tenen una pinta espectacular, tan aviat com pugui tornar a la cuina els probare, ja tinc unas ganes de tornar a casa i fer vida normal...
    Has probat el pa? a mi em va sorprendre, pensava que seria més faixuc i no, es molt suau i amb un gustet gens eeembafador.
    Un peto i fins aviat.

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.