22.11.11

pastís de formatge i xocolata (53)

 Aquesta vegada vaig per feina, no és exactament un coc ja que es cou al bany maria  i és una mica sorprenent ja que barreja xocolata i formatge però us el recomano.

Necessitem:
  • - 6ous
  • - 250g de mató
  • - 250g de formatge tipus Philadelphia
  • - 100ml de nata líquida
  • - 50g de mantega a temperatura ambient
  • - 80g de maicena
  • - 150g de sucre
  • - Mig sobret de llevat Royal
  • - Un pessic de sal
  • - Un parell de cullerades (de sopa) de xocolata en pols
Posem al forn un recipient amb aigua on després hi posarem el motlle per coure el pastís al bany maria i l'engeguem a 150º.
Muntem les clares a punt de neu ben fort ajudant-nos amb el pessic de sal i les reservem.
Barregem el mató, el formatge crema, la nata i el sucre.
Batem els rovells amb el sucre fins que estiguin una mica escumosos. Hi afegim amb cura la farina de blat barrejada amb el llevat. Posem aquesta barreja amb la feta amb els formatges .
Agafem la quarta part d'aquesta barreja i la separem per afegir-hi les dues cullerades de xocolata
Després a poc a poc i remenant amb cura hi afegim les clares a punt de neu (les tres quartes parts a la barreja sense xocolata i la resta a la que si que en porta)
Ho posem en un motlle untat amb una mica de mantega, primer hi posem la barreja blanca i al damunt la que porta xocolata. Ho posem al forn al bany maria més o menys una hora.
Ho punxem amb un escuradents i quan surti net ja està llest. Deixeu que es refredi dins el forn, una mica obert.
Quan estigui totalment fred es pot treure del motlle i ja el teniu a punt per menjar.

Si el poseu a la nevera i us el mengeu l'endemà, fresquet està boníssim!

15 comentaris:

  1. Ha d'estar genial! Bona pensada aquesta barreja!

    ResponElimina
  2. Mmmm i dur mató!!! m'agrada sobretot la part de formatge!! ;) petons

    ResponElimina
  3. Mare meva, demà puc baixar a esmorzar? quina pinta!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  4. és un pastís deliciós.He tingut la sort de tastar-lo.

    ResponElimina
  5. Caram, això s'ha de provar!! Sembla contundent, però un dia és un dia!!! Molt xula, aquesta recepta. petonet

    ResponElimina
  6. Caram que curiós, és el concepte del pastís 'de marmol' pero realitzat de forma diferent, no? lofliponeng :)))

    ResponElimina
  7. A mi xocolata i formatge no se'm fa una combinació tan estranya... més aviat perfecta!! :D jaja

    Un petonet!! :)

    ResponElimina
  8. fa temps vaig intentar fer-ne un i va ser un desastre!!! a veure si amb la teva recepta em surt. Petonets

    ResponElimina
  9. Quina pinta. Segur que estava deliciós.
    Un petonet

    ResponElimina
  10. Tiene una pinta exquisita!!!...me lo llevo.
    Besets.

    ResponElimina
  11. Un pastis de formatge molt diferent, i amb la xocolata ha de quedar molt bo.
    Petons

    ResponElimina
  12. Nena, això fa tossa. La meva m'ha demanat que li faci un coc de xocolata. Si tinc temps faré aquest. Ja t'enviaré la foto.
    Ptnts,
    Nani

    ResponElimina
  13. Mira que he vist pastissos de formatge ,pero aquet té una pinta.....ummmm.

    ResponElimina
  14. Jo l'havia fet mig flam-mig xocolata, però crec que la teva versió, amb formatge, ha de quedar molt més sòlid i manejable :-)

    ResponElimina
  15. surfzone, la part del formatge queda com un pastís de formatge, consistent i la de xocolata una mica més tipus coc... a mi les textures de flam i puddings no m'acaben d'agradar.Si el proves ja em diràs que t'ha semblat.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.