Galetes de formatge de cabra i farigola @Pànxing Cerdanya

L'Helena és la persona amb qui he tingut contacte de la formatgeria de Montmelús. Un dia fent una caminada per la zona ens vam proposar arribar al poble abandonat de Montmelus i ens vam trobar que una de les cases estava habitada i una mica més amunt una formatgeria ens esperava. Una trucada al teléfon que trobem escrit en una pissara fa que coneguem a l'Helena, que ens ensenyi la formatgeria, que ens presenti al ramat i que puguem tastar els seus formatges.
https://www.lamira.cat/visions/1048/munyint-la-vida Jordi Borras
En Xavi i l'Helena venen de ciutat i s'instalen a Montmelús fa uns anys, quan tan sols en tenien 24,  un poblet abandonat a les rodalies de Ger. Allí es fan càrrec d'un projecte que  no tirava endavant llogant les instal·lacions d'una formatgeria que estava al mig del no-res. 
40 cabres que pasturen vigilades per la tecnologia d'avui en dia...un GPS que fa que l'Helena sempre tingui el ramat geolocalitzat. Un hortet, uns porcs, cabrits que venen als restaurants de la zona... i formatges, que els fa el Xavi amb la llet del ramat.

 https://www.lamira.cat/visions/1048/munyint-la-vida Jordi Borras 







Avui ens menjarem el formatge fresc de cabra de Montmelús d'una manera diferent.

Necessitem 

  • 100g de formatge fresc de cabra
  • 40ml d'oove
  • 1 rovell d'ou
  • 100g de farina d'arròs
  • Flors de farigola fresca
  • Sal
  • Pebre
Barregem el formatge fresc amb l'oli, el rovell d'ou, un polsim de sal i les flors de farigola el més desfetes possible, fins que aconseguim una pasta cremosa.
Posem la farina en un colador fi i l'anem integrant a la massa a mesura que l'anem tamisant.
Formem una bola, l'emboliquem amb paper film o amb un drap de cotó humit (si som dels que estem eliminant els plàstics de la nostra vida) i la deixem a la nevera un parell d'hores com a mínim.
Posem el forn a preescalfar a 180º i ens posem a donar forma a les galetes. Les coloquem a la plàtera del forn, hi tirem una miqueta de pebre i hi posem damunt cristall de sal gruixuda i les coem uns 12 minuts.
Les traiem del forn, però no les toquem de la safata fins que s'hagin refredat una miqueta. Després les posem damunt una reixeta fins que siguin fredes del tot i ja les podem servir, en un aperitiu, amb una cervesa ben fresca o amb un vermut reserva, i perquè no amb un got d' un bon vi negre. 

Comentaris

  1. La propera trobada les podríem fer! Que a casa no me les deixen fer!!!
    Ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja saps que a mi tampoc! Se les van menjar els companys de feina 😉

      Ptnts
      Glòria

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides