Maduixes en escabetx de El Torb de Cerdanya @PànxingCerdanya


L'Associació Agroalimentària de Cerdanya i la revista Pànxing m'han fet arribar un licor, EL TORB, un licor fet amb gerds, nabius i genciana de les muntanyes cerdanes. 

En Carles Servitje és l'ànima de l'empresa que des del 2015 fa realitat una de les seves passions: buscar, trobar i crear productes vinculats al territori.
Aquí el teniu, agafant genciana a les muntanyes de Ger

Ell és el creador dels productes que comercialitza, està present en la seva elaboració i els distribueix i distribueix per la comarca.
Una vegada vaig tenir EL TORB i el vam tastar em va venir al cap fer-ne una reducció per acompanyar un magret d'ànec... però trobo que no és gens original...  tots hem menjat alguna vegada aquest plat...i potser per publicar-lo a la revista Pànxing vull una recepta una mica diferent.  Una mica diferent, i inspirant-me en aquesta de la Gemma Clofent , han sortit aquestes postres d'avui.


No sé si dir-ne escabetx o n'hauriem de dir maduixes marinades... però com porten una mica de vinagre m'he atrevit a dir escabetx.

Necessitem:

  • 250g de maduixots
  • 100g de sucre
  • 50ml d'aigua
  • 30ml de EL TORB de la Cerdanya
  • 10ml de vinagre de Mòdena
  • Formatge de cabra fresc, a poder ser d'una formatgeria cerdana.




Fem un almívar amb el sucre i l'aigua. Quan arrenqui a bullir hi afegim El Torb i el vinagre, ho retirem del foc i tapat ho deixem refredar uns 15 minuts.

Mentrestant netegem les  maduixes i les saltegem un minut en l'almívar que tenim reservat.

En un got o una copa posem uns talls de formatge de cabra fresc, damunt hi posem una cullerada de maduixes i ho acabem amb una mica de l'escabetx que ens ha quedat al pot.

Senzilla, original i amb producte del territori...us animeu a fer Pànxing amb mi?


Comentaris

  1. El toc de vinagre a les maduixes li va molt bé, és clar que amb aquest licor de muntanya han de resultar insuperables.

    Una abraçada.

    ResponElimina
  2. M'encanta aquesta manera de conèixer producte!!! Quines maduixes, com han canviat aquelles maduixes amb suc de taronja, o amb vinagre de l'àvia!!!
    ptnts

    ResponElimina
  3. M'agraden molt les maduixes amb un punt de vinagre tant en amanides amb un jerez que de postres amb balsàmic!
    Petons i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides