16.6.17

amanida amb germinats i sardines deshidratades




Us ha passat mai que veieu una recepta i inmediatament us la feu vostra? Doncs això em va passar amb el pernil de verat de l'Amadeu
Només llegir-la vaig tenir clar que jo faria "pernilets de sardina" i que els posaria en aquesta amanida.

Primer us explico com vaig preparar les sardines, seguint fil per randa els consells de l'Amadeu, qui a més d'escriure-ho al blog i compartir-ho va tenir la paciència d'anar-me aclarint un parell de dubtes que tenia pel messenger.

Necessitem:



  • 1/2 quilo de sardines
  • 1/4 de quilo de sal
  • 1/4 de quilo de sucre
  • Ratlladura d'un parell de llimones
  • Farigola 
  • Romaní
Netegem bé les sardines eliminant els caps i els budells, les obrim, pel mig traiem l'espina central i les laterals, mirant que ens quedin dos filets ben nets. Les netegem bé sota el raig de l'aixeta mirant de treure unes quantes escates.
Les deixem en un escorredor perquè perdin tota l'aigua.
Envasem els filets al buit, o els posen en una carmanyola i els posem al congelador, un mínim de  quaranta vuit hores...per allò d'eliminar els anisakis...més val prevenir que curar!

Dos dies després traiem la bossa del congelador i la posem a la nevera, quan ja s'hagin descongelat les sardines procedim a la deshidratació.
En un bol barregem bé la sal. el sucre, la ratlladura de les llimones i un grapadet de fulles de farigola i romaní fresques.
Posem una bona capa d'aquesta barreja al fons d'una safata, damunt una capa de filets de sardina i ho cobrim amb la resta de la barreja.
Ho cobrim amb paper film, hi posem un pes al damunt (pot ser un brick de llet, per exemple) in ho deixem quaranta vuit hores a la nevera.
Passat aquest temps, traiem les sardines, les netegem bé de sal sucre i herbes  i ja les podem fer servir.
Si us en sobren les torneu a envasar al buit i cap al congelador, es conservaran perfectes fins el moment de fer-les servir.

Per fer l'amanida necessitem:
  • Mitja dotzena de filets de sardina deshidratats
  • Unes quantes fulles d'escarola, ben blanques
  • Unes quantes fulles de bleda vermella
  • Tomàquets sherry
  • Germinat de rave
  • Germinat d'alfals
  • oove
  • sal
  • el suc de mitja llimona
Fem una vinagreta de llimona amb el suc de mitja llimona, sal i un bon raig d'oove. 

Posem a la base del plat l'escarola tallada ben petita, damunt les fulles de bleda vermella i un grapadet de germinats d'alfals, tallem tres o quatre tomàquets sherry per la meitat i els distribuïm pel damunt, ho acabem amb uns quants germinats de rave i al damunt de tot els filets de sardina.

Ho regem amb la vinagreta de llimona i ja ho tenim a punt. Una amanida diferent, atrevida, vistosa i complerta...si la fem generosa de quantitat pot ser un plat únic.

18 comentaris:

  1. Segur que t'han quedat ben bones i triomfaràs. Veig que has abraçat el costat fosc de la força deshidratadora. A demés és la primera vegada que me'n assabento de que algú ha cuinat alguna cosa a partir d'una recepta meva. Snif, snif.. quina ilu!! :D Petonets Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb poca cosa se't fa feliç Amadeu!!!!
      Ja saps que entre aquests pernilets i jo va ser amor a primera vista!
      Gràcies per ser la meva font d'inspiració.
      Segueix fent coses tan bones i potser repetiré 😂😂😂
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  2. Fantastica ensalada y este verano también quiero hacer las sardinas de esta manera.
    Y si pasa mucho receta que veo receta que hago ya si o si.
    Bon cap de setmana
    Peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si les fas segur que t'agraden Miquel. Feineta a netejar-les però val la pena
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  3. Mira que no em falten ganes de curar aliments i excepte els ous mai m'he llaçat però crec que amb les vostres explicacions i el goig que fa aquesta amanida m'hauré d'animar, oi?!
    Petons i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cures els ous???? Com ho fas Palmira?
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  4. Mmmm que bones!!! Aquests filets de sardina han de ser molt bons! Com es nota que m'encanten les sardines!! A veure si m'animo a fer-la! ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es veu que ser ganxet vol dir ser molt fan de les sardines...de Tarragona 😂😂😂
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  5. Ostres doncs això de començar curant sardines m'agrada!!! I no sembla pas massa difícil... m'ho hauré de mirar amb calma a veure si em llanço a la piscina ;D
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. No és difícil...es entretingut Dolors.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  6. Me encanta el pescado deshidratado o marinado,hice un salmón marinado y nos encantó, por pereza no he hecho más pescados marinados, aunque viendo tu receta me entran ganas de volver a probar,estas sardinas junto con la ensalada, una gozada, que delicia.
    Besos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues venga, animate...el resultado vale la pena. I las que sobren al congelador para ir sacándolas poco a poco
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  7. Bonissima ensalada, tinc que fer aixó de deshidratar les sardines, m'encanta!! :)
    ptnts

    ResponElimina
  8. Hola Gloria. Una manera de preparar las sardinas un tanto laboriosa pero cuyo resultado debe ser una delicia.
    Unas sardinas estupendas y que con la ensalada completan un plato de auténtico lujo.
    Que no pases mucho calor y que disfrutes del verano.
    Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Laboriosa si, pero no difícil.
      Aquí con un calor horrible, deseando que lleguen las vacaciones para ir a los Pirineos.
      Que pases un muy buen dia de tu santo!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  9. Respostes
    1. Si, Clara, a més de bona també va quedar bonica!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.