29.7.16

pollastre amb salsa de soja i llimona

Aquí teniu una recepta de la Mireia Carbó,un pollastre que vaig fer dies enrere, aprofitant que tenia llimones  i que durant un parell de setmanes només buscava receptes, amb llimona, per fer. La Mireia ho fa amb cuixetes però jo tenia mig pollastre de pagès , vaig tardar una mica més en coure'l però va quedar boníssim.



Necessitem:


  • Mig pollastre de pagès tallat, dos talls de cada quart
  • 2 llimones
  • 2cullerades de sucre moré
  • 50ml de salsa de soja
  • OOVE
  • Sal (no n'hi vaig posar ja que amb la salsa de soja trobo que ja n'hi ha prou)
Agafem una cassola plana, un raig d'oli ben generos i hi daurem les trossos de pollastre.
En un bol barregem el suc de les dues llimones, la ratlladura d'una, la salsa de soja i el sucre moré. 
Una vegada tenim el pollastre ben rosset hi aboquem la barreja del bol, ho tapem, i ho deixem fent xup-xup una hora a foc ben baix fins que vegem que el pollastre està ben  cuit.
El deixem reposar dins la cassola, si voleu d'un dia per l'altre, només us caldrà escalfar, emplatar i amb una bona llesca pa és un plat de diumenge!





22.7.16

Crema de blat de moro @ColorySabor de Temporada

 Aquesta primavera passada, quan anàvem al restaurant Reineta ens donaven uns aperitius entre els quals hi havia una copeta de crema de blat de moro... bona, es notava el gust del moresc... em va agradar molt i no he parat fins aconseguir fer-la, segur que igual igual no és però ens ha agradat força.
A veure què us sembla!

Necessitem:
  • 1 litre de caldo de pollastre  
  • 200g de blat de moro (l'he fet servir congelat)
  • una culleradeta de curry
  • 25g de gingebre fresc
  • 2 cullerades de salsa de soja
Bullim el blat de moro en aigua uns deu minuts i el colem. El triturem ben fi i el colem, perquè no quedi cap pelleta. Ho afegim al caldo i ho fem coure tot junt uns 10/15 minuts més.
Un parell de minuts abans d'acabar hi afegim el curry, el gingebre acabat de ratllat i la salsa de soja. 
Hi donem un cop de batedora perquè quedi ben emulsionat i ho redeixem refredar. 
Es pren tebi o a temperatura ambient, ni calent ni fred, així podem notar bé el gust del moresc.

Si la voleu fer més ràpid, podeu fer com jo, agafeu un brik de caldo de pollastre ANETO i no cal que us poseu a fer brou ara que fa calor, i el resultat és perfecte.

I aquesta és la meva proposta pel repte @color y  sabor de temporada que ens proposa el blat de moro com a ingredient salat.


12.7.16

Zoodles o espaguetti de carabassó

Fa un mes que vam anar a l'Aula Cooktime de Sant Celoni a fer el Taller d'ensaïmades amb els germans Rodellas i el de cuina macrobiòtica amb macroseny, tot remullat amb els mostos de Suc de Vida
Tinc pendent de fer ensaïmades, però la veritat, ara amb la calor em fa mandra engegar el forn i m'he decidit per fer uns  ZOODLES o espaguetti de carabasso, inspirant-me en la recepta que ens va fer l'Alf Mota, però sense seguir-la al peu de la lletra.
 
Necessitem:
  • Un parell de carabassons
  • Tomàquets xerry
  • Salsa de soja
  • Vinagre d'arròs
  • Pebre negre
  • Una culleradeta de llavors de sèsam
Amb un espiralitzador o maquineta de fer punxa als carabassons els tallem a tires llargues  (com si fossin espaguetti)  i els posem en un bol.
Barregem una cullerada de salsa de soja amb una de vinagre d'arròs, una mica de pebre negre i ho barregem bé amb el carabassó. Ho deixem macerar una hora.
Un quart d'hora abans hi afegim els tomàquets xerry tallats pel mig i la culleradeta de llavors de sèsam i ho remenem bé.
Ho servim ajudant-nos d'un cercle per emplatar, mirant d'escorrer el suc el màxim que puguem.

Ens va agradar, és una manera diferent de menjar la verdura, molt saborosa... ara m'esperen unes xirivies per fer-ne xips... però ja les veureu més endavant.
Com més endavant veureu també  les ensaïmades. 
Si us ve de gust saber com va anar el taller us remeto a les entrades que han fet la Marta Pa de nous, la Laura Cuinejar i l'Òscar DeCuina.net 

5.7.16

Pastís de formatge amb maduixes @CookingTheChef

Gordon Ramsay, un cuiner mediàtic que deu fer les delícies de segons qui, però no les meves, en canvi la seva cuina m'agrada! Té receptes assequibles, no massa elaborades i bones, segur que també en té de més difícils i complicades però en aquestes ja no m'hi he entretingut. Jo sabia d'un pastís de iogurt i d'un de formatge i em vaig decidir a buscar-los per poder-los fer.
Fullejant, en una llibreria, vaig veure que al llibre "Mis mejores recetas" hi eren i vaig pensar en anar a la biblioteca Xavier Amorós a buscar-lo. Però no em va caler ja que xafardejant per la xarxa vaig trobar-la i no vaig tardar gens en fer-la. Us puc dir que és cremosa, suau, i el contrast àcid de les maduixes la fa una delícia.




Necessitem:
  • 550g de formatge crema a temperatura ambient
  • 150g de sucre
  • 3 ous
  • Dues cullerades de farina
  • La ratlladura d'una llimona
  • Un quart de quilo de maduixes ben madures.


Netegem les maduixes i les tallem a trossos.
Preparem un motlle, untant-lo d'oli i empolvorant-lo amb una mica de mantega.
Posem el forn a preescalfar a 200º



Batem, en un bol,amb el batedor de varetes  o amb un robot de cuina, el formatge crema amb el sucre. hi afegim els ous sense deixar de batre, i al final hi posem les dues cullerades de farina i la ratlladura de llimona.
Ho posem al motlle i hi repartim per damunt les maduixes tallades... De seguida ho posem al forn fins que vegem que està torradet dels costats , uns 35 minuts.
La deixem una estona al motlle perquè es refredi una mica i després la desemmotllem amb cura, ja que és un pastís molt tendre.

Ara l'he de fer amb gerds, que és com és la recepta original, però aprofitant el temps de les maduixes us puc dir que ha quedat boníssim també!

I si voleu veure altres propostes d'aquest cuiner passegeu-vos per aquí, segur que us agradaran!