23.10.15

Crema de carabassa, camagrocs i picada d'avellana. Sergi de Meià

I dissabte passat, abans d'anar a Mercat de Mercats, vam anar a fer un esmorzar de forquilla al Restaurant Sergi de Meià.
Va ser una cosa afegida al programa de dissabte, arribàvem aviat a Barcelona i teniem dues hores per passejar. Ens en vam assabentar que l' Òscar anava a fer aquest esmorzar, i descaradament, la Marta i jo ens hi vam afegir... ja ens perdonaràs Òscar, però una oportunitat així dues ganxetes no la tenen cada dia !!!!

Va ser un amor a primera vista... la crema de carabassa amb camagrocs i picada... a més el Sergi ens va mig explicar com es feia. I jo, valenta, avui m'hi he posat... i què voleu que us digui, avui l'amor a primera vista ha passat a ser un amor consumat :-)

Necessitem:
  • carabassa cuita
  • camagrocs
  • oove
  • sal
  • julivert
  • avellanes DOReus, torrades
Per coure la carabassa ho podeu fer com us explico aquí, però sense posar-hi sucre.
Una vegada cuita la deixem refredar una mica.  Posem dues cullerades ben grosses de carabassa, per persona, al bol de la TMX , salem una mica i ho triturem. Quan veiem que ja és un puré ben fi hi tirem una cullerada d'oli, per persona, a poc a poc i abaixant la velocitat per ajudar a emulsionar la crema.
Mentrestant saltegem els camagrocs amb una mica d'oli i quan estan llestos hi posem una miqueta de julivert picat.
Piquem unes quantes avellanes, no massa fines.
En un bol posem  la crema de carabassa, un llit de camagrocs i  un pessic d'avellanes torrades, picades.

Espero que la meva versió no hagi distorsionat massa la recepta autèntica. A casa ha agradat moltíssim aquesta versió, és clar que ells no van tastar l'original i no poden comparar.

Amb l'entusiasme gairebé m'oblido d'explicar-vos que vam menjar dissabte passat per esmorzar...   


Truita de mucosa negra de Sta Maria de Meià

cranc amb bolets
Estofat de vedella amb llengua de bou

la crema de carabassa amb camagrocs i picada


Com podeu veure volíem fer un esmorzar de tardor, amb producte nostre... un esmorzar amb bolets!

I aquí ... amb el Sergi de Meià!

20.10.15

Unes postres ràpides... millor dit super ràpides!!!! (87)

Dia 20... del blog al Plat...aquest octubre cuinem amb Pebre i Xocolata   i vet aquí que hi he trobat  unes postres d'aquelles que et solventen aquella visita inesperada a mitja tarda i que et fan quedar d'allò més bé.
                                     

Necessitem:

18.10.15

Bons moments de ser bloguera!

Quan un dia qualsevol reps un missatge com aquest:  
Glòriaaaaaa
Escolta, si tens lliure el 17 d'octubre, dissabte hi ha una cosa que POTSER et resulti interessant...
... no dubtes en dir que si i corres a buscar bloguera acompanyant...



Arribat el dia, amb la Marta del blog Pa de Nous, matinem per arribar a l'hora i cap al Mercat del Clot (Vam fer una parada, molt bona i molt interessant abans però ja us la explicaré més endavant), allí  formàrem part del taller participatiu per a bloguers previ a la 6a edició de Mercat de Mercats

Vam conèixer al Xavier Bou de Carnisseries Bosch, l'Àngels  Fises de Fruites Molins  i el xef, amb estrella Michelin,  Jordi Herrera.
Carnisseries Bosch, mestres artesans des de 1863, 6a generació fent producte de màxima qualitat.
Fruites Molins, des de Molins de Rei és la 5a generació que fa producte ecològic,  producte fresc i autòcton collit a la tarda per arribar ben fres al mercat cada matí.
Jordi Herrera, xef amb estrella del restaurant Manairó, la cuina es sustenta damunt tres eixos: la cultura, el producte i la tècnica... i sobretot em vaig quedar amb la màxima de es cuina amb el cap!

I amb els seus productes vam ser reptats a fer un plat... en 20 minuts!


 Hi ha qui ho va intentar i hi ha qui ho va intentar i acabar... 

Però tots vam gaudir molt de l'experiència 


Resultat d'aquest taller és que dissabte vinent, a les 13.30   un dels bloguers haurà de presentar la seva tapa dins el programa oficial de Mercat de Mercats.  La tapa afortunada ha estat la mandonguilla d'aprofitament del Tiriti (el tercer començant per dalt)
Frisem per veure'l en acció el proper dissabte.

13.10.15

melmelada d'aranyons i poma

Anar per la muntanya i baixar carregada és cosa normal en mi... què en faig després del que baixo ja són figues d'un altre paner!
Aquesta vegada he baixat carregada d'aranyons ... patxaran no en faré ... doncs melmelada!!! però els aranyons són aspres i alguna vegada he tastat melmelada casolana d'aranyons i el punt aspre que té no m'ha acabat d'agradar... Doncs toca remenar per la xarxa i pels mil-i-un blogs que han experimentat  amb els aranyons abans que jo fins a trobar la solució... i vet aquí que la poma torna a ser la solució, tal com he trobat a SECRETS DE CUINA.
A veure que us sembla...
                                       

Necessitem:

  • 1 quilo i mig d'aranyons
  • 750g de pomes ( en el meu cas han estat pomes silvestres)
  • Mig quilo de sucre blanc
  • 400g de sucre moré
  • el suc d'una llimona


Rentem  els aranyons, en traiem les tiges i els posem en una cassola, coberts d'aigua i els fem bullir a foc suau una mitja hora.
Mentrestant, tallem les pomes a trossets i les posem en un bol amb el suc de la llimona
Els colem, els triturem una mica amb el turmix i els tornem a posar a la cassola afegint-hi les pomes i els dos tipus de sucre. Ho remenem bé, ho  tapem amb paper film i ho posem a la nevera un parell d'hores com a mínim, fins que vegeu que la poma s'ha tintat del color dels aranyons i que la barreja ha fet una mica de suc.
Posem el bol a microones, tapat, a velocitat màxima 10 minuts, ho traiem, ho remenem i 10 minuts més, i així tres vegades.
Una vegada fet això tornem a triturar la melmelada i la colem ( aquesta tasca és una mica pesada ja que els aranyons tenen un pinyols força grossos) ajudant-nos d'una ma de morter i prement bé fins aconseguir que ens quedi molt poca melmelada amb el rebuig.
Posem la melmelada en pots, els bullim al bany maria uns 20 minuts, els deixem refredar dins la mateixa aigua i una vegada freds... etiquetats i cap al rebost. 
I aquí teniu, una altra melmelada per endolcir-vos els esmorzars!




2.10.15

Terrina de pollastre, llonganissa i ceps

I per un sopar fred aquí teniu un paté de campanya o un pa de fetge o una terrina, dieu-li com vulgueu...

Necessitem:
-300g de filet de pollastre
-200g de fetges de pollastre
-250g de llonganissa
-Un cep ( en cas de no tenir-lo podeu posar-hi 8 o 9 xampinyons)
-1dl de llet
-1rovell d'ou
-1/2 copeta de vermut
-sal
-Pebre

Tallem el pollastre a tacs no gaire grossos i el posem amb el vermut tota la nit a la nevera.
L'endemà el passem per la paella amb una mica d'oli. El deixem refredar i el piquem a la TMX o a la picadora.
Saltegem també els  fetges i els piquem.
Traiem la pell de la llonganissa i la barregem amb la llet, el rovell, el cep tallat a trossets. Ho salpebrem, amb alegria, i hi barregem els fetges i el pollastre picat.
Preparem un  motlle rectangular, tipus plum cake, untant-lo amb oli i empolsimant-lo de pa ratllat.
Posem la barreja al motlle, premem-la bé i la posem al bany maria al forn, que ja tindrem calent a 200º entre una hora i mitja i dues hores ( per saber si és cuit podeu punxar-lo i si no surt líquid del forat que heu fet ja està llest)
Deixeu refredar la terrina, la traieu del motlle i la feu a llesques. La podeu servir amb llesquetes de pa torrat i diferents melmelades ( de poma, de ceps, de fruites del bosc...) o acompanyant-la amb un bouquet d'enciam de diferents tipus... i bon profit!!!!