31.10.13

Ganxetes Tour 2013

GANXETES TOUR 2013 ... fa temps que teniem al cap fer-ne una per les nostres terres... 
 
 
 Hi haurà GANXETES TOUR 2014?  :-)


26.10.13

Magdalenes amb cor de nutella (26)

Unes magdalenes senzilles, les més bàsiques es poden engalanar i convertir-se en un vici si els poses un plus com és la Nutella... perquè nosaltres som més de  Nutella que de Nocilla :-)


Necessitem: 
  • - 2 ous
  • - 125g de farina
  • -125g de sucre
  • -125g d'oli d' oliva
  • - 1/2 sobret de llevadura
Batem els ous amb el sucre a punt de cinta ben fort i hi anem incorporant a poc a poc l'oli i la farina barrejada amb el llevat.
Omplim els paperets de magdalena, que posarem dins de motlles de silicona ja que així pugen millor, i els posem a la nevera un mínim de dues hores.

Preescalfem el forn a 200º.
Quan tinguem el forn calent posem damunt de cada magdalena crua una mica de nutella,  la meitat d'una culleradeta de cafè ( la mida d'una avellana) i les enfornem uns 20 minuts.

18.10.13

Fusilloni amb encenalls de pernil ibèric i bolets.

Comencem a estar cansats de la calor, dels menjars frescos, de les cremetes i els gaspatxos, de les amanides d'arròs i de les de pasta... volem  menjars més "càlids"; el mercat ja ens ofereix productes de tardor i ve de gust canviar els plats...  Així que, fent cas del calendari, no pas de la meteo,  hem fet pasta "tardoral".


Necessitem:

  • Pasta, en el meu cas han estat uns fusilloni de mida gran
  • Dues cebes tallades ben petites
  • Un bon  grapat de bolets frescos o un pot de bolets en conserva (barreja)
  • Encenalls de pernil, si pot ser ibèric millor
Agafem la ceba i la posem a sofregir en una paella grossa o un wok, a foc ben baixet amb una mica d'oli d'oliva. Anar remenant fins que agafi un color daurat ben bonic... ha estat uns tres quarts d'hora, més o menys.
Hi afegim els bolets tallats a trossos i fem que segueixi coent-se a foc baixet uns  15 minuts més.
Hi afegim els encenalls de pernil, ho barregem bé, apaguem el foc i amb la mateixa escalfor, remenant ja es couran.
Mentrestant hem bullit la pasta  en abundant aigua amb sal i just quan la tinguem ben escorreguda i  sense esbandir-la la posem a la paella i ho remenem tot ben remenat.
A punt per emplatar. Si volem hi podem posar unes escates de parmesà... o no !

15.10.13

Melmelada de raïm

Els ceps d'enramar del porxo del mas d'un bon veí estan carregats, carregadíssims i em porta raïm, dia si i dia també. És  molt bo, d'aquell poc regat  la qual cosa fa que sigui dolç, molt dolç... però no donem a l'abast. Cal fer alguna cosa perquè no se'ns faci malbé. I m'he decantat cap a la melmelada ( el coc de raïm també caurà,  ja el veureu!!)


Remenant pel llibre "Melmeladas naturales en casa" que em va fer arribar la Pilar de  Cau de Cuina  vaig veure-hi melmelades de raïm... però totes especiades i a nosaltres no ens acaben d'agradar, així que mans a la cassola i amb la fórmula tradicional ha sortit una bona i gustosa melmelada.

Necessitem: 

  • un quilo de raïm
  • 500gr de sucre
  • tres pomes golden grosses
  • El suc d'una llimona
  • Una llimona tallada a rodanxes

Triturem i colem el raïm per treure-li els pinyols i les pells.
Hi afegim les tres pomes tallades a trossets petits.  Hi barregem el sucre, el suc de la llimona i la llimona a rodanxes.
Ho posem en un bol i al microones a màxima potència, treient-la cada deu minuts per remenar-la bé fins que vegeu que és espessa com a vosaltres us agrada. 
En el meu cas ha entrat 5 vegades al microones, per tant la he cuit 50 minuts.
La posem en pots esterilitzats, si us agrada el gust de llimona hi podeu posar una rodanxa dins de cada un, els tapem bé i al bany maria.
Etiquetats i cap al rebost... a engrandir les reserves dolces per als esmorzars :-)

11.10.13

Mercat de Mercats... mercat de Santa Caterina

Barcelona atrau... Barcelona ens estira... i aquest dissabte passat,  5 d'octubre,  un grup de 6 bloguers de cuina de les comarques tarragonines vam pujar al tren, ben aviadet al matí per anar al Mercat de Santa Caterina on es feia la presentació del "Mercat de Mercats". Allí ens vam trobar amb una munió de gastrobloguers amb qui vam gaudir d'un matí esplèndid!

Mercat de mercats ens va fer la presentació, en petit comité, només per a nosaltres,  de l'edició d'aquest any. Avui, divendres 11, es farà la presentació al gran públic amb tota informació.
                             
El matí va consistir en... a part de la matinada...

Presentació  dels organitzadors i visita a dues parades del Mercat de Santa Caterina, Fruites selectes Torrent i bacallaneria Rosa-Marina. 

Després vam pujar a l'aula-taller on vam ser rebuts pel  sumiller  de la casa Gramona José Roldán i pel xef de Ca la Nuri Platja Toni Bosch. Ens van obsequiar amb un arròs  cremós de bacallà i bolets maridat amb el Mas Escorpí, un blanc  fet exclusivament amb chardonnay

Més tard va arribar el maridatge de Cava Gramona Imperial amb les coques, dolces i salades, del mestre pastisser Xavier Canal. A mi la coca de llardons m'agrada especialment, però també cal dir que la coca de crema farcida de crema...mmmm... va fer les delícies de tots!!!
                     


Donar les gràcies a Mercats de Barcelona i a Grup GSR  per pensar en nosaltres, contentíssims d'haver-hi anat i compartir una bona estona amb tot de bloguers coneguts d'abans i acabats de conèixer i com no, dir allò  tan típic i tan cert ...El millor dels blogs som els bloguers!!!
I  ara si... fins la propera!!!

3.10.13

Pa de vidre sucat...

Cansats, calor, poques ganes de cuinar, però tenim ganes de sopar.
Volem poca feina però volem alguna cosa "una mica diferent".
Què tenim? Figues... ja ho sabeu la figuera és plena i de tant en tant hi fem algun viatget :-)

Necessitem:
  • Pa de vidre
  • Figues ben madures
  • Oli 
  • Sal 
  • Pernil iberic

                    
Agafem el pa de vidre, l'obrim i el tallem en trossos de la mida que volguem.
Els posem un momentet a la graella perquè es torrin una mica. 
Els suquem amb les figues, ben madures. 
Un raig d' oli DOSiurana, una mica de sal i un tall d'un bon pernil ibèric

Una cervesa fresqueta i a gaudir!!!