29.6.09

Chutney de pebrots vermells

Els que vivim a ciutat i tenim família al mas cada vegada que hi anem tornem a casa carregats.

Aquesta vegada vam carregar d'albercocs, bajoques i pebrots.
Amb els albercocs hem fet melmelada, la clàssica que només porta fruita i sucre i la que heu estat posant pels blogs aquests dies i que us he de dir que la trobo boníssima, la d'albercoc, taronja amb vainilla inspirada ambla recepta de la Gemma, però canviant els nespres per albercocs , la recepta original és aquí.
Amb les bajoques... verdura diària, i com que són de les fines no es queixa ningú, un dia bullides amb un raig d'oli, en amanida, amb pesto....
I els pebrots? N'he escalivat uns quants, he fet samfaina i amb uns de vermells he provat un chutney, un acompanyament agredolç que no havia fet mai però que em cridava molt l'atenció, i la veritat és que acompanyant un tall de llom ha resultat boníssim. Ara el tinc reposant, que diuen que si reposa guanya, però nosaltres ja el vam tastar acabadet de fer...




He agafat una recepta base, d 'aquí, i la he fet a la meva manera:


  • - 4 pebrots vermells tallats en juliana
  • -1 ceba tallada en juliana
  • -100g de sucre (jo l'he posat moré)
  • -8 cullerades d'un bon vinagre de vi negre
  • - 2 o 3 claus d'olor
  • - una culleradeta de canyella.
Tot tallat a juliana, però una juliana no massa petita. Ho posem en una cassola de ferro colat o d'aquelles de cul gruixut i que vagi fent xup-xup fins que vegeu que té la textura adequada.
Una vegada a punt es posa en pots de vidre ben tapats i es deixa reposar a la nevera uns quants dies, he arribat a llegir que fins un mes i mig. Però us he de dir que acabadet de fer és força bo i no crec que a casa ens arribi a durar aquest mes i mig.

19.6.09

Pasta amb bolets i trossets de pernil cruixent

Ha estat un dinar preparat ràpidament, en arribar a casa, quan la gana ja apretava, però el resultat ha estat bo, sempre amb la bona companyia d'unes fulles d'enciam i una mica de tomàquet i ceba tendra en amanida.
En una paella posem el pernil, tallat a tires finetes a fregir (sense gens d'oli, amb el seu mateix greix ja n'hi ha prou) fins que quedi ben torradet.

A part agafem un parell de grans d'all i els tallem ben petitets, els sofregim amb una miqueta d'oli. Quan comencin a agafar color hi posem un pot de bolets variats (jo faig servir els de la casa Ferrer) i els deixem coure una estona, a foc ben baixet. Quan comencin a petar hi barregem el pernil, hi donem dos tombs i ho afegim a la pasta que haurem bullit mentre ho anavem preparant tot. Ben barrejat i al plat, ja que s'ha de menjar calent, encara que m'imagino, que si en sobra ( no ha estat el cas) fred, o tornant-li a donar un cop de paella també deu resultar bo!




Aquí teniu tota la informació :http://www.tescoma.com/concurso.html

15.6.09

Coc de xocolata al vi negre (20)

Avui us presento l'últim esmorzar pedagògic d'aquest curs. Vam aprofitar per celebrar que tres companyes d'institut han posat el 4, i com que aquesta és una xifra més que respectable els vaig fer un pastís especial, un pastís per a majors de 18 anys!
Malgrat ser un pastís "per a adults" he tingut una "ajudant"molt joveneta. És la meva neboda petita, la vam posar davant el bol amb els ous i una forquilla i va xalar moltíssim.

Per a fer el pastís he necessitat:
-4ous
-150g de sucre
-15og de mantega temperatura pomada
-150g de cacau en pols VALOR
-110g de vi negre
-200g de farina
-1 sobre de llevadura

Posem el forn a escalfar a 200º.

Barregem els ous amb el sucre, hi afegim la mantega en pomada. Després el cacau, el vi negre i al final la farina junt amb el llevat.

Preparem un motlle amb mantega i farina i hi aboquem la massa.

Ho posem al forn, ja calent, entre 35 i 40 minuts.

Aquí teniu les tres que van celebrar els 40 anys!


Núria, Carme i Estela , felicitats!

I al final la sorpresa me la vaig emportar jo, ja que vaig rebre, com agraiment als esmorzars pedagògics, aquesta parella de safates. Moltíssimes gràcies!
Per cert, aquesta recepta la he tret de http://carmenpiva.blogspot.com/, del blog COMER GUAPAMENTE.

Coc de iogurt grec al microones (19)

Avui tinc menjador escolar a casa, tindré quatre boques adolescents a dinar, per la qual cosa he de fer uns bons macarrons i alguna cosa dolça de postres.
Mentre està bullint la pasta he pensat de fer un pastís al microones, ràpid, ràpid, en 6 minuts...

Necessitem:
-1 iogurt grec
- 3 ous
-1 mesura d'oli
-2 mesures de sucre
-3 mesures de farina
-1 sobret de llevadura
(1 mesura= el got del iogurt)

Ho barregem tot ben barrejat amb la batedora.
Preparem un motlle de corona amb oli i farina i hi aboquem la massa.
6 minuts al microones a 800W, el punxem i si veiem que no està cuit del tot el podem posar un minut més.

El deixem refredar una mica, el treiem del motlle i hi posem fideus de xocolata o de sucre de colors per guarnir-lo una mica.

Em sembla que el dinar d'avui té l'èxit garantit!

7.6.09

Per Corpus, gegants i coques amb cireres



Avui és CORPUS i la tradició festiva de Reus marca que avui és el primer dia que surten els gegants i ballen per la canalla, i la no tant canalla. Avui al matí, a partir de les 10, la plaça del Mercadal ha estat plena de escoles amb les seves mestres i d'àvis i avies amb els nets; i aquesta tarda, a partir de les set és hora dels pares i les mares amb els fiills a veure els gegants. Això si, amb una coca amb cireres.




Aquest any la coca de cireres la he fet amb massa de coca de forner, menys elaborada que la coca de pastisseria i m'ha semblat que li dona més importància al gust de les cireres, cosa que m'ha agradat. Per fer aquesta recepta és molt important que la cirera sigui molt madura, com més negreta i sucosa millor, d'altra manera quedarà la coca poc gustosa.

Necessitem:

-MASSA DE COCA de forner
- Cireres
- Sucre
- un raget d'oli.
Una vegada feta la massa de forner la deixem reposar perquè pugi (uns 3/4-1 hora) Fem la forma de la coca, més aviat primeta i l'omplim de cireres, que prèviament haurem rentat, tret la tija i fet un parell de tallets a cadascuna per facilitar que facin suc durant la cocció. Hi posem abundant sucre per damunt i un raget d'oli i al forn, preescalfat, a 200º uns 20 minuts o fins que vegeu que estiguin cuites.

Si voleu una altra recepta de coca de cireres aquí teniu la recepta de la MAI, una altra reusenca que fa gala de ser-ne i també ens posa les receptes típiques de casa nostra: TEMPS DE CIRERES...LA COCA

Timbal de patata, botifarra i ou ferrat



Bullim unes patates amb pell i les deixem refredar. Quan les tenim tèbies les pelem i les aixafem amb una forquilla. Fem un sofregit d'un allet amb molt poquet oli i el barregem amb les patates .


Fem una capa de patata dins un cercled'acer inox. Damunt hi posem una mica de botifarra negra que haurem tret del budell i passat una mica per la paella (sense gens d'oli, amb el que porta la botifarra n'hi ha prou). Fem un ou ferrat i el posem damunt. Amb cura treiem el cercle i ja ho tenim a punt.


Energètic, però molt bo! Unes fulletes d'enciam i una miqueta de ceba tendra i tenim un dinar de diumenge.

5.6.09

Mos de brioix amb xocolata (11)


Repetint la massa de brioix que vaig fer per les coques de cabell d'àngel he fet aquests pastissos de brioix amb xocolata. A part d'endolcir-nos tots una mica he recordat la massa perquè ja tenim Sant Joan i Sant Pere a prop i això vol dir revetlles, coques...
Necessitem:
- xocolata de postres (Valor o Nestle)
-Motlles de silicona
Una vegada feta la massa omplim els motlles de silicona (untats amb mantega i farina) fins una quarta part. Hi posem dues presses de xocolata i les tapem amb una mica més de massa. Es posa al forn a 50º fins que dobli el volum. Després, sense obrir el forn pugem la temperatura a 200º i continuem la cocció uns 20 minuts més.
Quan mossegues regalima la xocolata... Si som molt xocoaddictes hi podem posar més xocolata dins i el resultat serà encara més suculent.

2.6.09

A partir del blog...

Coses que passen, encara no fa un any que vaig començar l'aventura del NO TOT SÓN POSTRES...A LA CUINA que ja en començo a treure rendiment.
La Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Reus m'ha proposat fer un taller de cuina per aquest estiu, dos dies a la setmana durant dues setmanes. La veritat és que m'ha fet molta il·lusió que m'ho demanessin, a veure com anirà!


TALLER DE DOLCOS 2009
Durada: A partir del 30/06/2009 fins el 09/07/2009
Adreça: Av. Paisos Catalans 106 - 43205 Reus ( Centre Civic Ponent )
Horari: DIMARTS I DIJOUS DE 18 A 20.30H
Preu: 25 EUROS
CondicionsA PARTIR DE 18 ANYS
Informació relacionada
Oficina de Joventut
Hi esteu tots convidats!
Ja us mantindré informats de tot!