14.7.12

buscant el 60... i celebrant els 4 anys!

Gairebé se'm fa de nit sense fer aquesta entrada, i avui toca fer-la per tres motius;  un, que avui fa quatre anys el No Tot Són Postres i la Dolça van començar el seu viatge junts; dos, que vull trobar el núm.60; i tres que marxo de vacances... per tant deixaré de publicar durant uns quants dies!!


Els quatre anys de bloc és un goig celebrar-los amb tots vosaltres, només llegint-vos, i veient com em llegiu ja em puc donar com a satisfeta.
El 60? Quin 60? Doncs és el número que tindrà el proper coc que faci i publiqui... i he pensat (a veure què us sembla) que podrieu ajudar-me a trobar una recepta diferent de coc, una que us agradi especialment i que jo no tingui a la meva llarga llista de 59! Quan torni, el setembre, us prometo publicar el número 60 amb el coc que m'hagi cridat més l'atenció, i la resta seguiràn al darrere.
Què us sembla deixar-me la recepta o l'enllaç com a comentari! Vinga, a veure si en recullo força i puc arribar, no només al 60, a la centena!!!!


Fins ara hem fet, hem tastat, ens han agradat i hem publicat tots aquests:  coca de llanda,  Boston Cream Pie,  coc o pastissets d'ametlla i taronja,  coc amb gust de sempre,  avets de Nadal,  coc de pera, pastís de xocolata i formatge,  coc de colacao,  coc de préssec, coc humit de xocolata,  coc integral de taronja,  coc de xocolata i cireres,  coc amb cabell d'àngel,  coc de matafaluga,  pastís de xocolata amb cobertura de xocolata,  pa de pessic de la besàvia, coc de torró i taronja confitada,  coc de fruita confitada,  coc de clares, coc de kiwi,  coc de llet condensada,  coc de xocolata amb avellanes, coc amb anells de xocolata, coc de "vellanes" i canyella, coc d'ametlla, chocolate birthday cake, Victoria Sponge cake, coc de mandarina, coc d'avellanes i mantega salada, coc de formatge fresc, coc de torró, coc de taronja confitada i xocolata, coc de xocolata i carabassó, coc de poma,  pastís de xocolata i ametlla, coc de carabassó, coc de xocolata i ametlles, coc d'ametlla i poma caramel·litzada, coc amb figues, coc d'avellanes, coc de xocolata al vi negre, coc de iogurt grec, coc de mató, plàtan i xocolata, pastís de xocolata, pecat de xocolata, coc de dos colors, coc de carabassa, coc de xocolata i taronja, pastís d'ametlla i limoncello, coc d'aigua, coc super esponjós, coc de canyella, pastís de pastanaga i ametlla, coc de Baileys, pastís de mató sense farina,  coc de formatge quark, coc de xocolata i taronja, coc de llimona,  coc de iogurt i coc de taronja.








 
I mentre vosaltres treballeu per trobar el núm.60 jo marxaré de vacances!  Fins la tornada!!!!

12.7.12

recordant una recepta... per felicitar LA CUINA VIOLETA

La Cuina Violeta fa un any i ens enjogassa a fer una recepta amb melmelada que ens vol premiar amb un lot de la Bet i la Mireia dels Fruits Saborosos.

Ja li vaig dir a la Nani que això de posar deures a l'estiu... però li hauré de fer cas, sino em sentiré a dir   que no li faig cas per allò de Reus i Tarragona  ;-)

Els que em seguiu ja sabeu que jo de melmelades en faig sempre que puc, i que la meva "diferència" és que les faig amb el microones. Aquí podeu veure la melmelada de mores,  la melmelada de taronja i carabassa, la melmelada de maduixetes de bosc ( que ara ja se'n troben!), la de maduixes, de mandarina, de figues i pruna, de peres i de meló, i la melmelada de síndria que la vaig fer inspirant-me en una que van fer la Bet i la Mireia al programa Cuines de TV3.

I amb melmelada de figues, figues fresques i una mica de foei en surt un plat fàcil i molt bó. Un plat ideal per a sopars d'estiu. I a l'hora un plat de "luxe". Aquí el teniu:  carpaccio de figues amb encenalls de foie i vinagreta de figues.


Més fàcil impossible:
Només cal tenir unes figues coll de dama ben madures, foie congelat per poder fer els encenalls i una mica de melmelada de figues.
Agafem les figues i les tallem a rodantxes fines i les posem al plat. Damunt hi posem el foie ratllat el més primet possible.
Un quart d'hora abans de menjar-ho hi posem una mica de vinagreta de figues que haurem fet amb una cullerada sopera de melmelada, una mica de sal, vinagre (que sigui bo) i oli, tot ben remenat.
Bon profit!

3.7.12

Coca de llanda (59)

Ja tocava fer un coc... ja són  molts dies sense fer-ne cap de nou, i vet aquí que aquest és el 59!
El nom d'aquest coc ve de la manera de dir a València llauna. L'origen d'aquest coc /coca és de quan, força anys enrere,  es feien servir com a motlles les llaunes de conserva reciclades, quan a les cases no hi havia armaris o calaixos plens de motlles de diferents mides, colors, materials....


Per fer-lo necessitem:


  • 300g de sucre
  • la pell d'una llimona
  • 3 ous
  • 250g de llet
  • 250g d'oli
  • 400g de farina
  • un sobre i mig de llevat químic


Preescalfem el forn a 180º.
Preparem el motlle amb oli i farina perquè no s'enganxi el coc en coure's.
Ratllem la pell de la llimona i la barregem amb el sucre.
Hi afegim els ous i ho batem fins que ens quedi una barreja escumosa.
Hi posem la llet i l'oli i seguim barrejant.
Al final, i amb cura hi anem posant la farina barrejada amb el llevat.


Ho aboquem al motlle, ho enfornem i passats uns 30 minuts ja estarà a punt.


Surt un coc una mica humit, molt esponjós, ideal per als esmorzars, amb el cafè amb llet... i no ho vaig fer, però banyat amb xocolata pel damunt ha d'estar....mmm...ho deixo per una altra vegada  :-)