21.12.09

Torró de xocolata, avellana i fruita confitada

En dates com les d'avui només cal fer una cosa, desitjar a tothom un BON ANY 2010.


I quina manera millor que compartint una llaminadura com aquesta i tenint de banda sonora al Boss, desitjant-nos unes bones festes!
Per fer-lo necessitem:
- un motlle rectangular
- una rajola de xocolata de cobertura de 300g.
-fruita confitada (jo l'he fet amb taronja confitada)
-150 g d'avellanes torrades

A la TCH:
- Posar les avellanes al bol i posar-les a V-3-5-7 (sense pales) durant un minut. Treure-les del bol i reservar-les.
- Posar la xocolata tallada a trossets a V1, a 60º uns dos minuts fins que es desfaci. Si veieu que no s'ha desfet del tot podeu posar-la un minut més.
- A V2 i sense temperatura afegir-hi la farina d'avellana i la taronja confitada tallada a trossets i deixar-ho un minut perque es barregi bé.
- Abocar-ho al motlle i deixeu que es refredi a temperatura ambient.

Sense TCH:
Piqueu les avellanes el més fines que pugueu, amb la picadora o amb el turmix.
Desfeu a foc ben baixet la xocolata i una vegada estigui desfeta afegir-hi la farina d'avellana i la taronja tallada a trossets.
Remenar-ho perque quedi ben barrejat.
Abocar-ho al motlle i deixeu que es refredi a temperatura ambient.




15.12.09

Pastís de mató i avena (sense farina)

Després de provar alguns pastissos que es fan sense farina, la qual cosa al principi em feia una mica de por, i veure l'esponjosos i el bons que surten m'he animat a fer aquest, de formatge.

No és el primer que faig de formatge, temps enrera vaig fer aquest. Avui, però té la variant de la base que es fa amb avena.

Necessitem:

  • -200g de mató
  • -100g de flocs d'avena
  • -3 ous
  • -4 cullerades de mel
  • -50 g de mantega
  • -50g de sucre morè
  • - una culleradeta de canyella en pols

Fonem la mantega, la barregem amb el sucre morè i els flocs d'avena. Posem aquesta massa en un motlle prement-la bé.

A la TCH:

Posem la mel amb el mató a V3 durant tres minuts. Pel forat de la tapa afegir-hi els ous i continuar a V3 dos minuts més. A l'últim mig minut posar-hi la canyella.

Sense TCH:

Amb la batedora barrejar la mel, el mató, els ous i la canyella.

Posar la massa damunt la base d'avena i posar-la al forn que tindrem preescalfat a 180º. Ho farem coure ens 35 minuts.

Espero que us agradi!

9.12.09

Albergínies farcides d'avellanes

Com heu pogut veure he estat uns dies desconnectada del món blocaire, m'he pres un merescut descans abans d'engegar la recta final abans de les festes de Nadal. Ara, amb les piles recarregades, us vul obsequiar amb una recepta que porta avellanes.

Abans, però, us he d'explicar la història d'aquesta recepta. Fa uns dies vaig tenir un comentari de JosepB-menjadebacallà on em demanava el meu correu electrònic per fer-me una consulta. Quina sorpresa més grata vaig tenir quan vaig veure que la seva consulta era demanar-me permís per fer-me arribar una recepta d'unes albergínies farcides d'avellana que feia la seva mare per si les volia posar a l'apartat de la Recepta del mes. Ja us podeu imaginar quina va ser la meva resposta, veritat?

Doncs aquí teniu una adaptació particular de la recepta que ell em va fer arribar.

Moltíssimes gràcies JosepB-menja de bacallà.

Necessitem:
  • - Albergínies grosses
  • -1 ou
  • -1 ceba
  • -100g de barreja de bolets
  • -1 culleradeta de sàlvia
  • -100g d'avellanes
  • - 2 cullerades de pa ratllat
  • -1/2 got d'aigua i una miqueta de vi blanc
  • -Sal i pebre.

Pelarem i picarem la ceba finament. Rentarem els bolets i els picarem ben picats. Ho posarem en una paella amb una miqueta d'oli d'oliva, primer la ceba i quan estigui rosseta afegir-hi els bolets.

Mentrestant escalivar una miqueta les albergínies, partir-les per la meitat i treure la carn (fent una barqueta) tallar aquesta carn i afegir-la a la paella on hi ha els bolets i fer que es vagi coent. Posar-hi el pa ratllat, l'aigua i el vi i deixar-ho reduir una mica una mica.

Picar les avellanes, no massa petites, i barrejar-ho tot.

Rectificar de sal i pebre.

Omplir les barquetes amb la massa, posar-hi un bon tros de foie al damunt, espolsar-ho amb una mica de sàlvia picada i posar-ho al forn ( per sota) a 180º fins que vegeu que està cuit del tot.