30.5.09

PASTÍS DE TARONJA I AMETLLA


S'acaben les taronges. Bé les taronges avui dia no s'acaben mai... però ja no són tan bones i com que ja tenim maduixes, els primers nespres i ja s'albiren les cireres ens han quedat al rebost unes quantes taronges que, com no m'espavili a fer-les servir, tindran un mal final... i això a casa nostra no ens agrada que passi. 
Aquí teniu el pastís resultant d'aquest aprofitament :-)

Necessitem:


- 1 làmina de pasta de full


- la ratlladura d'una taronja


- 1 ou


-50g de sucre


-50g de farina


-50g d'un bon oli d'oliva


-50g de farina d'ametlla

-Taronja confitada : - dues taronges
- 1dl d'aigua
- 200g de sucre
- una culleradeta de canyella en pols (opcional)

- Per la cobertura: - el suc d'una taronja
-100g de sucre
-1dl d'aigua
- 2 fulles de gelatina


Confitem la taronja:
- Posem l'aigua amb el sucre a foc ben baixet i hi afegim la taronja tallada a rodanxes ben fines i ho deixem, gairebé uns 35-40 minuts. A la meitat de la cocció hi afegim, si es vol, la canyella. Una vegada les taronges s'han begut tot l'almivar ja està a punt.
Folrem un motlle amb la pasta de full.
Barregem l'ou amb el sucre, la ratlladura de la taronja,l'oli, la farina i l'ametlla. Posar-hi també la polpa de la taronja confitada, ja que per guarnir el pastís només necessitem la pell. Ho passem bé per la batedora i posem aquesta barreja al damunt de la pasta de full.


Al forn, preescalfat a 200º uns 30 minuts.

Mentre tenim el pastís al forn reduïm el suc de la taronja, amb l'aigua i el sucre i quan ho tenim com un almívar i afegim les dues fulles de gelatina que tindrem en remull.
Tallem les pells de taronja confitada a tires.
Quan el pastís està cuit posem pel damunt les pells de taronja i hi tirem l'almívar amb la gelatina.


Un parell d'hores a la nevera i ja el tenim a punt! 
Un esmorzar pedagògic que segur que agrairan, això espero!

20.5.09

Melmelada de maduixa







Més ben dit de maduixots, perquè és dificil trobar maduixes al mercat i quan se'n troben el preu no és com per fer-ne melmelada.


Agafem 1/2 quilo de maduixots, 1/2 quilo de sucre i una llimona. Netegem bé els maduixots i els tallem en quatre trossos, els barregem bé amb el sucre i els ruixem amb el suc de la llimona. Ho posem en un bol de vidre i ben tapat a la nevera un mínim de 24 hores perquè facin força suc. Ho remenem bé i ho posem al microones, a màxima potència (800), 10 minuts, ho tornem a remenar i 10 minuts més, ho tornem a remenar i 10 minuts més i ho tornem a remenar i 10 minuts més; en total 40 minuts. Ho passem per la batedora i ho posem en pots de vidre que esterilitzarem al bany maria.

Aquesta recepta la he enviada a la Cocina de Angie, que ens presenta un RETO DE FRUTOS ROJOS, on m'ha agradat participar-hi.

7.5.09

Coc de plàtan, mató i trossets de xocolata (18)

Ja deveu haver notat que he baixat el meu ritme al blog, però és que començo a anar una mica atabalada amb la feina, i una ja no arriba a tot. De tota manera aquesta setmana he tornat a fer-los un esmorzar pedagògic, les bones costums no s'han de perdre mai, i més quan t'ho agraeixen de la manera que ho fan! He fet una recepta d'aprofitament, tenia uns plàtans al rebost, que ja començaven a ser tan madurs que no es podien menjar i la seva única sortida digne era fer cap a algun coc o postre similar. Passejant-me pel món dels blocaires vaig trobar-me amb aquesta recepta, la qual vaig tunejar i es va convertir en el coc que avui us presento i que ahir es van menjar els meus companys de pati.

Vaig necessitar:
  • -150 g de sucre
  • -125g de mantega tova
  • -3 ous
  • -3 cullerades de mató
  • -2 plàtans grossos o 3 de petits ben madurs
  • -300g de farina
  • -1 sobre de llevadura
  • -100g de trossets de xocolata

Barrejar la mantega amb el sucre. Afegir-hi els ous, el mató i els plàtans. Batre-ho bé amb la batedora perquè no es trobin trossets de plàtan.
Afegir-hi la llevadura amb la farina i barrejar-ho bé. Barrejar-hi els trossets de xocolata.
Preparar el motlle amb mantega i farina perquè no s'enganxi i abocar-hi la massa.
Preescalfar el forn a 175º i posar-ho a coure uns 35-40 minuts.
Una vegada cuit treure-ho del motlle i deixar refredar. S'hi pot posar sucre glass per damunt, fideus de xocolata o senzillament res.