"Natilles" de ceba amb ou i ceps confitats #OnionsInternationalDay



27 de juny... dies de festes a Reus, gegants, tronades, gresca, Sant Pere és la FESTA MAJOR i ja es nota des de fa uns quants dies.
Són dies de taules boniques, de taules a la fresca i de plats una mica diferents. Fer un ou "poché" amb encenalls de pernil, foie o amb ceps confitats no té res d'especial, però agrada a tothom i avui li he donat un toc diferent a la recepta... he fet unes "natilles" de ceba que han servit de base del plat i ho he servit en cassoletes individuals per fer més festa.

Per a quatre persones necessitem:

COMENCEM PER LES NATILLES
-  2 cebes grans
-  200 ml de llet evaporada
- 1 culleradeta de cafè de maizena
- Oli d'oliva VE
- Sal i pebre

Triturem la ceba ben petita amb un robot, la posem en una paella amb un raig d'oli,  deixem que es vagi sofregint a foc lent fins que comenci a agafar color, aleshores hi posem la cullerada de maizena, ho remenem bé,  hi afegim la llet i no deixem de remenar fins que tingui la consistència d'unes natilles, salpebrem i ja ho tenim a punt.

Mentrestant fem ELS OUS POCHÉ
Jo els he fet amb el TMX, seguint  recepta de Cookidoo. Una altra vegada els posaré una mica menys de temps ja que trobo que han quedat massa cuits.
Agafem un got, posem  un tros de paper film dins, pinzellem amb una miqueta d'oove, hi posem l'ou, el salem, tanquem la bosseta  i ho posem al varoma 12 minuts (per a mi amb 10 n'hi hagués hagut prou)

CEPS CONFITATS
Els vaig agafar d'un dels pots del rebost que vaig confitar en oli tardor passada. Tallats i posats a la paella amb una mica de julivert  al darrer moment.

MUNTEM EL PLAT:

Una base de natilles de ceba, damunt l'ou poché i una bona cullerada de ceps confitats, ho reguem amb una mica de l'oli d'escalfar els bolets i ja ho tenim.


A part de celebrar la FESTA MAJOR amb aquest plat m'afegeixo a la celebració del DIA INTERNACIONAL DE LA CEBA, que es celebra avui 27 de juny. 



 Aquí trobareu un munt de propostes que també celebren  l'ONIONSINTERNATIONALDAY




He agafat l'idea de les natilles d'aquesta recepta, encara que ho he fet totalment diferent:  SWEET AND SOUR

  
 

Comentaris

Entrades més llegides