Pastís de poma


Vaig trobar poma reineta i ràpidament em va venir al cap aquesta recepta que havia vist per instagram... ja sabeu que quan veig que hi posa "recepta de sempre, recepta de l'àvia" o com aquest cas "recepta de la mare" no m'ho penso gaire  i la faig.

             

La Tessa en diu pastís 7,14,21... per les mesures. Aquí teniu la seva recepta, que des de fa uns dies,  amb el seu permís també és la meva i des d'aquest moment vostra! 


Necessitem:

  • 7 cullerades de farina
  • 7 cullerades de llet
  • 7 cullerades de sucre
  • 100g de mantega desfeta al bany maria o al microones
  • 1 ou batut
  • 2 culleradetes de llevat químic
  • 5 pomes reineta
  • 1 culleradeta d'essència de vainilla
  • Motlle rodó desemmotllable de 22 cm



En un bol, amb un batedor, barregem  la llet, l'ou, el sucre, l'oli, el llevat, l'essència de vainilla i la farina.
Pelem tres pomes, en traiem el cor i les fem a làmines ben finetes. Ho posem a la barreja que tenim feta.

Ho aboquem al motlle que haurem preparat amb una mica de farina i mantega perquè no se'ns enganxi o  posant-li un paper de forn o amb una mica d'esprai antiadherent... com tinguem costum de fer-ho.
Ho distribuim bé, que quedi la poma ben integrada  amb la barreja resultant de la resta dels ingredients, i al damunt hi posem les altres dues pomes tallades a làmines ben finetes, mirant que quedin ben colocades i omplin tota la superfície. 

Tindrem el forn calent a 180º i ho posarem, a mitja alçada uns 40-45 minuts.

Quan ja està cuit, els darrers 5 minuts encenem el gratinador, empolvorem amb una miqueta de sucre, uns petits trossets de mantega i deixem que es dauri lleugerament.
El traiem del forn, els deixem uns minuts al motlle, després el posem damunt una reixeta i el deixem refredar.

                    


 Font de la recepta: @tessamas5,  ella en diu pastís 7,14,21" 

                                                                                                  



Temps:
Preparació : 20 minuts
Forn: 45 minuts
Total: 1 hora  i 5 minuts

Comentaris

  1. Hola Gloria,
    Se ve increíble!! Como me gustaría darle un bocado jeje

    Besos ♥

    ResponElimina
  2. ¿Qué tal Gloria? Maravilloso bizcocho nos traes con estas manzanas exquisitas, esta clase solo la consumo en dulces porque quedan buenísimos. Y para muestra el tuyo que menuda pinta tiene.
    Un beso.

    ResponElimina
  3. Hola, Glòria. La veritat és que aquest tipus de receptes de l'àvia sempre captiven.I si són de poma, encara més.Aquesta que ens has preparat em sembla una temptació dolça. M'ha agradat molt. Salutacions.

    ResponElimina
  4. Hola, Gloria, me ha llegado el olor a tu tarta de manzana y aquí estoy. Se ve que te ha quedado genial, tiene un buen corte, y seguro que el sabor espectacular.
    Feliz finde. Bstes.

    ResponElimina
  5. Hola Gloria. Este tipo de manzana la suelo utilizar para asarlas ya que tienen un sabor fabuloso.
    Así que no me cabe duda de qué tal y como has preparado este bizcocho el resultado ha debido ser exquisito.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  6. El pastel de manzana ya es un clásico, veo que tú has bordado la receta que viste en Instagram y que el resultado es estupendo, es que este tipo de recetas nunca fallan...

    Petons!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides