CARXOFES CONFITADES
Al sud de la Península la temporada de collita és des del desembre fins al maig; al nord és més curta, ja que comença al febrer per acabar igualment al maig.
La part comestible de la planta és la flor.
Propietats
Les carxofes, igual que els cards, són un aliment excel·lent per als diabètics, ja que disminueixen la quantitat de sucre en l'orina.
Tenen propietats medicinals: actuen sobre el fetge gràcies a la cinarina, una substància d'efectes desintoxicants per al fetge i estimulant de la bilis. Enforteixen la bufeta i els ronyons i a més alleugereixen els dolors reumàtics.
Són aperitives, antianèmiques, depuratives, estomacals i tòniques.
Contenen vitamines A, B1, B2, C , així com calci, fòsfor, ferro, magnesi i sodi.
Com tractar-les
-La millor manera de cuinar-les és senceres, traient les fulles exteriors més dures i tallant una mica la part superior.
-Unes gotes de llimona fan que conservin el seu color.
-El peu també és comestible quan les carxofes són tendres: s'ha de pelar i tallar, i
es cou com la resta.
-És millor consumir-les en el termini de 24 hores una vegada cuinades, ja que
perden sabor i es poden tornar indigestes.
Són aperitives, antianèmiques, depuratives, estomacals i tòniques.
Contenen vitamines A, B1, B2, C , així com calci, fòsfor, ferro, magnesi i sodi.
Com tractar-les
-La millor manera de cuinar-les és senceres, traient les fulles exteriors més dures i tallant una mica la part superior.
-Unes gotes de llimona fan que conservin el seu color.
-El peu també és comestible quan les carxofes són tendres: s'ha de pelar i tallar, i
es cou com la resta.
-És millor consumir-les en el termini de 24 hores una vegada cuinades, ja que
perden sabor i es poden tornar indigestes.
Informació agafada de http://www.ecoespai.com/pdf/4/10.pdf
Després d'aquesta mini-lliço sobre la carxofa us explicaré com fer-les confitades.
Fa un temps vaig veure la recepta Las alcachofas de casa i des d'aleshores, quan hi ha carxofes tendres i petites a casa en som addictes a aquesta manera de fer-les. No us poso la recepta ja que podeu accedir a l'original.
Normalment les fem per sopar i acompanyant-les amb un ou ferrat (com va ser el cas d'ahir) o amb una truita, o amb una mica d'embotit tallat queda un àpat ben complet.
Jo les faig amb la Turbo-Chef, i aquí podeu trobar la recepta adaptada:
Me copio la receta, mi madre es una admiradora y deboradora de las alcachofas, y dudo mucho que las haya comído nunca de esta forma, así que pienso prepararselas y llevarselas, asi de paso que le doy un gusto le saco una sonrisa que ultimamente anda escasa de ellas.
ResponSuprimeixUn besito y gracias por la receta
Rosa, cuqlquier cosa es buena para tener a una madre contenta, y si mis recetas te ayudan , encantada. Un beso muy fuerte a las dos y ánimo.
ResponSuprimeixPTNTS
dolça
Hola Dolça. Las alcachofas me gustan mucho y cuando he visto tu entrada y la forma de hacerlas, he copiado la receta porque las haré para la siguiente ocasión.
ResponSuprimeixSaludos
Molt bé! Un producte de temporada i ben sa!! M'apunto la recepta!!
ResponSuprimeixCom molt bé expliques, les carxofes són una verdura molt sana. Ara estem en plena temporada i admeten tants cuinats diferents que a casa en mengem moltíssimes. AHir mateix en vaig fer d'escalivades al forn... Ara vaig a llegir com les has fet tu ;)
ResponSuprimeixCom molt bé expliques, les carxofes són una verdura molt sana. Ara estem en plena temporada i admeten tants cuinats diferents que a casa en mengem moltíssimes. AHir mateix en vaig fer d'escalivades al forn... Ara vaig a llegir com les has fet tu ;)
ResponSuprimeixA casa tenim carxofes ja que els pares són pagessos i ens encanten.
ResponSuprimeixEl proper dia que en cullim les prepararé així, ben segur que han d'estar boníssimes. Molt original.
Fins aviat.
Las alcachofas son mi debilidad nunca las he probado asi pero estoy segura que me van a gustar porque me gustan de todas las maneras.Un beso
ResponSuprimeixGanxeta, a casa meva també som adictes a les carxofes. No falten mai. Aquestes teves jo les anomeno, capritxos de carxofa, perquè la veritat que ho són. Molt bones, i amb aquest ou ferrat al costat, ni que m'hagués tocat la loteria.
ResponSuprimeixSalut!!!!
Muy ricas las alcachofas. Me alegro de que te gustara mi receta, bueno no es mía, así las hace mi madre y las hacía mi abuela...
ResponSuprimeixBesos. Ana
Qué buenas tienen que estar!
ResponSuprimeixEsta semana las hago seguro, las alcachofas son un verdadero manjar.
Un beso.
Hola, Dolça! A casa també som molt carxofers: a la brasa, arrebossades, en truita... Crec que aquestes carxofes confitades també han de ser molt bones. Gràcies per la recepta! Ah, i les carxofes són boníssimes per la gent que té problemes de fetge!
ResponSuprimeixM´encanten les carxofes de qualsevol forma i aquestes semblen delicioses...i la informació que has donat està molt bé
ResponSuprimeixGanxeta, torno a ser jo. T'he deixat un regalet al meu blog per quan vulguis passar a recollir-lo. Un reconeixement amigable. Per molts comentaris a compartir.
ResponSuprimeixSalut!!!!!!!!
Hola gloria!!
ResponSuprimeixYa he visto que te has pasado pro el blog, muchisimas gracias ya somos dos seguidores!! jajaja veremos si alguien se anima aparte de ti y de mi...
Tengo que hacerte una pregunta referente al blog, espero que no te importe...
No se como poner el contador de visitas, como el que tu tienes, me podrias explicar un poco como lo pusiste o de donde lo sacaste? es que en los gadget no lo veo.
Muchisimas gracias y vaya pinta tiene esoooo!!
Mmm
ResponSuprimeixMe encantan los alcauciles!
El otro día hice pizza con alcauciles, huevo duro, aceitunas negras, morrón y muzzarella. Mortal!!!
Besos
M'encantes les carxofes!! De totes maneres. del dret i del revés!
ResponSuprimeixAquesta recepta teva cal fer-la, mmm.. que bona!!!
¡Que buena receta!
ResponSuprimeixLas alcachofas son mi debilidad, además que están en plena temporada!!!
Ayer hice una lasaña de alcachofas, me sobraron algunas, probaré confitarlas.