Blaiets sense ou

Dimecres 3 de febrer  Sant Blai... i a casa meva, com sempre, ens entra la febre de fer blaiets... ja fa anys que coneixeu aquesta tradició ganxeta...al 2009 us vaig posar la recepta que fèiem a casa, encara no teníem el motlle i ens entreteníem a escriure StBlai amb un escuradents 😀, el 2011 vaig recuperar la recepta, encara sense el motlle del Sant però ja amb el motlle arrissat del contorn...anàvem  millorant de mica en mica 😉, i el 2013 canvio una mica la recepta  afegint-hi farina d'ametlla i aquesta passa a ser la recepta definitiva, la que des d'aleshores hem anat fent i compartint cada any amb vosaltres. 
Fa pocs anys va aparèixer el motlle a la meva cuina, compartit amb la Francina,  hem anat fent els blaiets entre Riudoms i Reus... i ara li ha sortit un competidor...però quan m'ha arribat aquests blaiets ja estaven fets .

I tot això perquè us ho explico? Doncs per dir-vos que aquest any he volgut fer uns blaiets sense ou perquè hi ha qui té intolerància i passat demà els podran  gaudir amb aquesta recepta.

              

Necessitem:
  • 50 g de sucre
  • 250 g de mantega en pomada
  • 200 g de farina
  • 50 g de farina d'ametlla
  • Un polsim de sal
  • Una cullerada d'essència de vainilla
  • 1/4 de culleradeta de llevat químic
Posem al bol de l'amassadora la mantega en pomada i el sucre i ho comencem a barrejar, anem afegint a mesura que veiem que els ingredients es van integrant bé a la massa, en aquest ordre, la farina d'ametlla,  la farina amb la sal i el llevat químic i al final l'essència de vainilla.
En fem una bola, la tapem amb un drap de cotó i la posem a la nevera un parell d'hores.

Estirem la massa i amb el motlle li donem la forma i hi estampem el sant. Les posem al forn preescalfat a 180º fins que estiguin daurades.

Les traiem del forn i les deixem refredar uns minuts a la mateixa safata, després amb cura les posem damunt una reixeta perquè es refredin del tot.

Perquè ningú s'ha de quedar sense gaudir de les tradicions, no us sembla?












Comentaris

  1. Hola Gloria. El molde es muy guay y desde luego muy original. Al verlo me has hecho recordar que mi madre para esa fecha preparaba unos roscos que luego se bendecían y cuando nos dolía la garganta nos daba un trozo de rosco jj. Lo que no recuerdo es si surtía efecto pero rico si que estaba jj.
    Así que no dudo de que estas galletas tienen que estar de vicio. solo al verlas ya apetece probarlas porque tiene que ser una verdadera delicia para el paladar.
    Que pases un buen fin de semana.
    Un abrazo y cuídate.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Juan...la supersitición és la misma y sí...las galletas están muy ricas. también se pueden hacer sin el santo heheh

      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  2. Hace mucho tiempo que me interesa este tipo de post, muchas gracias me ha gustado mucho todo lo que has escrito.

    ResponElimina
  3. Per Sant Blai, Blaiets! Festa MAjor de l'Aleixar (ple de simbolismes per a mi) ptnts

    ResponElimina
  4. Me apunto la receta para prepararlas en cuanto pueda. Muy, muy agradecida por tu visita. Besines!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides