Crema de tomàquet amb cruixent de formatge


En el meu cas ha estat una recepta d'aprofitament. Vaig comprar uns tomàquets cor de bou maquíssims i no sé perquè no ens els vam acabar i abans no comencessin a fer massa mala cara em vaig animar a fer aquesta...sopa? crema?

Per a quatre persones necessitem:

  •  Mig quilo de tomàquets ben madurs (pesats sense pell ni llavors)
  •  4 alls
  • 1 pastanaga grossa
  • Una culleradeta de farina d'arròs
  • Un litre de caldo de verdures
  • Oove
  • Sal
  • Pebre negre molt
  • Formatge curat d'ovella o de cabra






Escaldem els tomàquets, els pelem i després els ratllem traient el màxim de llavors possible. Els reservem.

Tallem els alls ben petits i els posem a sofregir a foc ben baixet, amb una mica d'oove dins una olla. 
Tallem la pastanaga a làmines ben fines i les afegim. Quan l'all comenci a agafar color hi afegim la cullerada de farina i anem remenant fins que es cogui i no tingui cap grumoll. És el moment de posar-hi la tomaca , salpebrar i afegir-hi el caldo.
Fem que arrenqui a bullir i després abaixem el foc i ho deixem coent-se una mitja hora.
Mentrestant fem el cruixent de formatge:
Ratllem una mica d'un bon formatge curat de cabra o d'ovella i el posem , formant una capa prima, damunt una paella a foc molt baix. Quan s'hagi desfet i format una capa cruixent de color lleugerament torrat la retirem del foc i ho deixem refredar. Trencarem aquest cruixent a trossos grossos.

Una vegada ha passat la mitja hora deixem refredar una miqueta la crema de tomàquet i la passem per la batedora perquè quedi ben fina de textura.

La servim en un plat o un bol posant al damunt el formatge i si volem una mica  de ceba fregida .

La portem a taula tèbia o freda, però mai massa calenta ja que es desfaria el formatge i no trobariem el  cruixent que li dona un punt especial en menjar-nos-la.


Una crema tèbia que presento al @Color y Sabor de Temporada d'aquest mes de maig.



Comentaris

  1. La crema por sí sola ya me parece estupenda y el remate del crujiente de queso es el complemento perfecto

    Petons!!!!

    ResponElimina
  2. Hola maca, una crema boníssima, vas tenir una molt bona idea. Alguna vegada he posat tomàquet a les cremes però mai com a ingredient principal i veig que ha quedat fantàstic. Petons!!!

    ResponElimina
  3. Fa venir gana, sembla tan saborosa i gens difícil...Petons.

    ResponElimina
  4. Hola Gloria. Aunque hago bastantes cremas nunca me he puesto a cocinar una de tomate y mira que lo tomo muy a menudo. Tendré que probarla porque sé que tiene que estar muy rica. Esos sí, a mí sin queso jj aunque se quede sin rematar.
    Espero que te encuentres bien.
    Un abrazo y cuídate.

    ResponElimina
  5. Molt addicta a les cremes de tomàquets! ptnts

    ResponElimina
  6. Holaaaa!!! i que bona deu ser aquesta crema amb els tomatecs de cor de bou, ufff,,, no es pot tirar res digas que si!!! petons.

    ResponElimina
  7. Fresqueta o tèbia, és senzilla i ben bona!
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides