Mandonguilles amb sípia


A casa som de xup-xup, receptes de sempre, cuina de les àvies, plats per sucar-hi pa... i avui us  porto un plat que ens agrada especialment. És una recepta que fa temps que la tinc editada al blog, però no sé perquè es va quedar desada com un esborrany... coses que passen... 😃  Gairebé tres anys després aquí teniu les nostres mandonguilles amb sípia !



Necessitem per a  sis plats:

  • 1/4 quilo de carn de vedella picada
  • 1/4 de quilo de carn de porc picada
  • La molla d'una llesca de pa 
  • Farina
  • Pa ratllat
  • Una sípia bruta amb la melsa 
  • 2 grans d'all
  • Una ceba
  • Julivert
  • Sal
  • Pebre
  • Oove
  • Un got de vermut  reserva
  • Caldo de verdures
  • Avellanes DOReus
  • 2 carquinyolis




Primer farem les mandonguilles:
Posem a estovar la molla de pa en una mica de llet.
En un bol barregem les carns picades, de vedella i de porc. Hi afegim l'all i el julivert ben picats, un polsim de canyella, sal i pebre i ho remenem bé.
En fem boles amb les mans, les passem per farina primer, després per pa ratllat i les fregim en una paella amb oli.

Agafem una casola , hi  posem l'oli de fregir les mandonguilles, si cal n'afegim una mica més, hi fregim lleugerament un all laminat i quan comenci a agafar color el retirem i el reservem per la picada.
En aquesta cassola comencem a sofregir la ceba picada ben petita, quan comenci a agafar color hi posem la sípia tallada a trossos no massa petits i la deixem coure a foc baix uns 15 minuts. Si cal hi posem un cullerot de caldo. Passat aquest temps hi afegim la melsa, la barregem bé amb la ceba, hi posem un got de vermut, rectifiquem de sal, si cal, i quan arrenqui el bull afegim les mandonguilles. 
Fem la picada amb l'all fregit, tres o quatre avellanes, una mica de julivert i un parell de carquinyolis, la deixatem amb una miqueta de caldo i la tirem a la cassola. Sacsem perquè es reparteixi bé i ho deixem fent xup-xup uns 15 - 20 minuts més, fins que vegem que la sípia és cuita.

Si ens la mengem l'endemà el plat guanya  i el suquet està...per sucar-hi pa!

Espero que no tardeu tant en fer-la com jo en publicar-la 😄 !








Comentaris

  1. Un plat tradicional dels millors que tenim a la nostra cuina! A mi m'agrada molt! M'ha sorprès el fet que s'utilitzi la melsa de la sípia. M'ho apunto!
    Una abraçada enorme,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sempre que puc i en tinc hi poso la melsa...a vegades me la reservo per fer algun arrosset. Però li dona un gust molt especial al suquet i m'hi agrada.

      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  2. Aquests plats clàssics de xup xup per sucar-hi pà són màgics!
    I mira que fa temps que aquest no el preparo però a veure que trobarem al mercat el divendres entre pandèmia i 1 de maig!
    Bona setmana, cuida't molt!
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Palmira,
      Si no és sípia segur que alguna altra cosa bona trobaràs al mercat.
      A les nostres mans qualsevol cosa té bona sortida.
      Cuida't molt
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  3. Holaaa !!! com aniria de be tenirne un bon platet avui....tenen una pinta requetebona!!!
    Mols petonsss, cuideusa molt.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si hi ha sípia, carn picada , temps i ganes és un plat boníssim.
      Cuideu-vos molt
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  4. Yo preparo esta receta también e incluso la tengo publicada, por eso puedo dar fe que está buena no, lo siguiente, como dicen ahora. Es pelín entretenida, pero merece la pena totalmente por el disfrute que es comerla y acompañar con pan, como bien apuntas, es el peligro que tiene. Como ya sabrás, nunca es tarde si la dicha es buena, y como aquí lo es, bienvenida sea, para quedarse.
    Un beso.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cosas que pasan Lola, la preparas y te olvidas...mira el confinamiento me ha dado un poco de tiempo para poner en orden el blog!
      No hay mal que por bien no venga.
      Cúidate mucho
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  5. Qué rico Gloria!!
    Esta receta también la tengo publicada en mi Blog y doy fe de que es toda una delicia!!

    Un beso!!

    ResponElimina
  6. Glòria, és tot un clàssic, i com a clàssic sempre és bo recuperar-lo encara que faci tant de temps que el tenies preparat. L'altre dia pensant en aquesta recepta però volent-la fer més simple, vaig preparar unes mandonguilles mar-montanya, la massa feta de carn i de sípia, alguna dia ja us posaré la recepta.

    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Bet,
      També és una bona idea...les mandonguilles mixtes...per un dia que no vulgui tenir tanta feina.

      Petonets
      Glòria

      Elimina
  7. Hola Glòria, és un plat de festa major. Jo la tinc publicada i la faig molt sovint . M'agrada el gotet de vermut que has posat. Petons.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides