Galetes de vi negre especiat

Aquestes galetes fa uns quants dies que les vaig fer i tenen una història.  Vaig fer unes sablés bretons, unes quantes per casa i unes quantes cap a Göteborg. I perquè no aprofitem el paquet i en fem unes quantes de xocolata? 
Si el coc de xocolata i vi negre o el de xocolata amb garnatxa dolça són boníssims perquè no ho han de ser unes galetes? I ja em teniu mirant i remenant llibres i xarxes. Vaig trobar unes quantes receptes que em van fer patxoca. La primera que vaig fer, no sé si perquè vaig fer alguna cosa malament o perquè la recepta no estava ben explicada van quedar com si fosin terra, es desfeien i ni a la vista ni a l'hora de menjar ens van fer el pes...fora! La segona recepta la vaig fer dues vegades, la primera massa primes, es van torrar massa i tampoc...però com que la recepta diu que queden esponjoses hi vaig tornar...i si...si les fornegem gruixudes queden esponjoses i amb un intens gust a xocolata que enamoren.
Aquí teniu la meva versió.
  • 1 tassa de farina de blat
  • 1/2 tassa de farina d'espelta integral
  • 1/2 tassa de cacau pur en pols
  • 1/2 sobre de llevat químic
  • 90g de mantega a temperatura ambient
  • 1 tassa de sucre moré
  • 1 ou gros
  • 1/2 tassa de vi negre

(Aquesta vegada vaig fer servir les tasses de mesurar i només vaig pesar la mantega, ja em perdonareu)
Al bol de la KA  amb el batedor barregem la mantega amb el sucre i l'ou. Quan tenim una pasta escumosa i afegim el vi.
En un altre bol barregem les farines, el llevat i el cacau.
Posem el ganxo d'amassar a la KA i anem incorporant, a velocitat mitja, la barreja de les farines a la primera barreja.
Aconseguirem una pasta espesa i lleugerament enganxosa.
La deixem refredar a la nevera un parell d'hores abans de començar a manipular-la per donar-li forma i posar-la al forn.

Preescalfem el forn a 180º.
Preparem una safata de forn amb paper sulfuritzat i hi anem posant les galetes que farem de mig cm de gruix com a mínim.
Les tenim al forn uns 20 minuts, veurem que creixen del mig i que s'esquerden una miqueta.  Les traiem, les posem damunt una reixeta perquè es refredin i les empolvorem amb una barreja de sucre glas -cacau en pols al 50%
Són aquelles galetes per a una sobretaula llarga, amb un cafè, o amb un vi, esponjoses, intenses de gust.

I unes quantes, ben encapsades, acompanyant a les altres cap a Göteborg.  Quan van passar deu dies ja les donàvem per perdudes però un mes i una setmana després van arribar.  Les sablés bretons perfectes, aquestes després de fer el viatge van fer cap a la brossa...s'havien estovat i eren una mica ràncies.
Més de quaranta dies per arribar un paquet de Reus a Göteborg, és normal? Mai havia passat. La propera vegada enviarem alguna cosa que no es passi. Potser vam agafar el principi d'aquesta crisi que estem passant, potser es va quedar el paquet en un racó... Qui ho sap?


Font de la recepta: www.cocinadelirante.com

Comentaris

  1. Holaaaa,caram deuen tenir un gust molt bo amb el vi ranci,,,aixo u em de probar,aquets díes totom a la cuina!!!!!!.petonsss.

    ResponElimina
  2. Dicen que el que la sigue la consigue, y veo que tú conseguiste hacer unas galletas que cumplieron tus expectativas. Lástima que las que a Göteborg llegaran en malas condiciones, aunque la intención es lo que cuenta...

    Abrazos y cuídate!!!

    Petons!!

    ResponElimina
  3. Unes galetes fantàstiques!!! Prenc bona nota de la recepta.M'he quedat ben encuriosida de com han de ser amb vi negre.
    Tema paquets...un sobre de Tarragona a Móra d'Ebre va tardar 10 dies. Sense comentaris.
    Petonets i cuideu-vos molt,
    Olga

    ResponElimina
  4. Hola Gloria. Espero que te encuentres perfectamente.
    Cuando he leído que habías mandado el paquete a Göteborg me he dicho, no sé si llegará jj, pero veo que, aunque un poco tarde jj y más teniendo en cuenta la situación, ha llegado aunque algo de su contenido no haya podido aprovecharse. otra vez será.
    Y es que ha sido una pena el que no hayan podido saborear estas galletas porque no me cabe la menor duda de que tienen que estar de vicio.
    Un abrazo y cuídate.

    ResponElimina
  5. Unes galetes que fan molt bona pinta! I, a vegades passa que les receptes... deixen molt que desitjar, però així fem proves!! PTnts

    ResponElimina
  6. Crec que aquests dies els temps de correu no són fiables... però no ets pensis un dia normal per Dinamarca has de contar ben bé 10 dies (enlloc de 2 per Espanya o Alemania des de França).
    No et preocupis que si fem aquestes galetes a casa no tardarem més de 40 minuts en menjar-les :o)
    Una abraçada ben forta i cuideu-vos molt!
    Palmira

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides